שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    קולקציה נוצצת: עוגת שוקולד עם פקאנים מסוכרים

    המתיקות לא עוצרת בחנויות של המעצבת מיכל נגרין. עכשיו היא מציעה עוגות שוקולד מעשה ידיה למבקרים בפס הייצור במפעל שלה. שרית סרדס-טרוטינו חילצה את המתכון

    אלפי נורות צבעוניות ומנצנצות מקדמות את פני הבאים ל"העולם של מיכל נגרין", במפעל של המעצבת בבת ים. המבקרים לאורך פס הייצור נחשפים לבתי בובות בכל הגדלים, המאובזרים במיניאטורות המזוהות עם המעצבת, ומסיימים בגלריה, שם מוגשים, ללא תשלום, קפה ועוגות שוקולד מעשה ידי בעלת הבית. נגרין, מסתבר, היא חובבת נלהבת של עוגות שוקולד, ויש לה קולקציה מרשימה של עוגות כאלה. חילצנו ממנה את המתכון לעוגת שוקולד מושקעת במיוחד.

     

    עוגת שוקולד

    מתכון באדיבות מיכל נגרין

     

    המרכיבים:

    300 גרם שוקולד מריר

    150 גרם חמאה

    2 כפות סוכר

    7 ביצים

    3 כפות גדושות של ממרח שוקולד "השחר"

    2 כפות תמצית רום

    30 גרם אגוזי פקאן מסוכרים שבורים

    50 גרם שוקולד צ'יפס

    צימוקים (לא הכרחי)

    לקרם:

    1 מיכל שמנת מתוקה

    4 כפות סוכר

    1 כף נס קפה


    (צילום: צביקה טישלר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכניסים את השוקולד המריר והחמאה לסיר, ממיסים על אש נמוכה ובוחשים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.
    2. מורידים מהאש, מוסיפים את ממרח השחר העולה והרום, ובוחשים עד לקבלת מרקם אחיד.
    3. מקציפים את החלמונים ואת 2 כפות הסוכר כ‭7-‬ דקות, ומוסיפים להם את קרם השוקולד בתנועות קיפול.
    4. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב, ומוסיפים גם אותם בתנועות קיפול לקרם השוקולד.
    5. מוסיפים לבלילה את אגוזי הפקאן והצימוקים (אם משתמשים) בתנועות קיפול עדינות, ומשטחים על תבנית בינונית.
    6. מפזרים לפני האפייה את פצפוצי השוקולד ומכניסים לתנור שחומם מראש ל‭170-‬ מעלות, למשך 25 דקות (מוציאים את העוגה שנראית כאילו היא אינה אפויה לגמרי). מצננים היטב.
    7. הקרם: מקציפים את השמנת המתוקה עם 4 כפות הסוכר והקפה הנמס, ומצפים את העוגה.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שוקולד מריר קוביות
    צילום: אסף אמברם
    מומלצים