שתף קטע נבחר

חגיגיות ומושקעות: שלושה מתכוני גלילות

השפית לימור ארדיטי מגישה גלילות חצילים ממולאות בחזה עוף ונענע, גלילות רוסטביף עם עגבניות מיובשות וגבינת קשקבל וגלילות חזה עוף ממולאות בצל סגול וצימוקים. יאמי!

בעיני, גלילות מעניקות תמיד תחושה של אוכל חגיגי ומושקע, הודות להגשה האלגנטית ולשילוב הטעמים המפתיע. לפניכם שלושה מתכונים של גלילות בשר ועוף, שאפשר להכין לאירוח בבית או סתם כשרוצים לפנק מישהו מבני המשפחה או החברים.

 

כדאי מאוד להגיש את הגלילות הללו לצד סלט קטן, תערובת עלים רעננה וזיתים.

 

גלילות חצילים במילוי חזה עוף ונענע

המרכיבים (ל-32-36 מנות):

4 חצילים, קלופים (בקולפן) ופרוסים לאורכם, לפרוסות בעובי 1 ס"מ

שמן זית

מלח

3 בצלים, קלופים וקצוצים דק

1 ק"ג חזה עוף טחון

1 חב' נענע טריה, שטופה, מיובשת (במייבש חסה או במגבת) וקצוצה גס

1 ביצה

1/4 כפית כורכום טחון

1 כפית פלפל שחור טחון

להגשה- סלט טחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד

חופן עלי נענע טריים, שטופים וקצוצים

חופן עלי שמיר טריים, שטופים וקצוצים

מלח

לעיטור: 100 גרם צנוברים, קלויים במחבת - לא חובה

 

עזרים: נייר אפייה, מברשת למשיחה


(צילום: שירן כרמל) 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מברישים את פרוסות החצילים בשמן זית ומניחים על גבי הנייר. זורים מעט מלח, מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות או עד שהחצילים מעט שחומים. מוציאים ומצננים.
  3. מחממים 1-2 כפות שמן זית במחבת רחבה ומטגנים בצל עד להשחמה. מסירים מן האש ומעבירים לקערה.
  4. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.
  5. מוסיפים לקערה חזה עוף טחון, נענע וביצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מתבלים בכורכום, מלח ופלפל (אם רוצים להיות בטוחים שטעם המלית טוב, מטגנים קציצה קטנה וטועמים).
  7. יוצרים קציצות מוארכות ועוטפים בפרוסות החציל האפויות. מניחים את הגלילות על תבנית האפייה (אפשר להשתמש באותה תבנית שבה נאפו החצילים), זו ליד זו. מכסים בנייר כסף ואופים כ-20 דקות.
  8. סלט טחינה: מערבבים טחינה, לימון, נענע, שמיר, מלח - וכמובן מים לפי הצורך, עד לסמיכות הרצויה. יוצקים בעדינות על הגלילות החמות. אם רוצים, מעטרים בצנוברים קלויים.

 

גלילות רוסטביף עם עגבניות מיובשות וגבינת קשקבל

מי שמעדיף בשר יותר שמן ועסיסי, מוזמן להמיר את הסינטה בנתח אנטריקוט.

 

עגבניות מיובשות-לחות ניתן להשיג במדף הירקות המצוננים במרכול, במעדניות ובחנויות הירקות המובחרות. אם לא משיגים, ניתן להשתמש בעגבניות מיובשות בשמן זית- שיש לסנן היטב.

 

המרכיבים (ל- 20 מנות):

1 ק"ג נתח סינטה בקר

1/3 כוס שמן זית או 100 גרם חמאה רכה

1 כף מלח גס

2 כפות פלפל שחור גרוס

חופן עלי טימין טריים, שטופים וקצוצים

למלית:

200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

200 גרם עגבניות מיובשות-לחות, חתוכות לרצועות דקיקות

למשיחה לפני האפייה: שמן זית או חמאה מומסת

 

עזרים: נייר אפייה, מברשת למשיחה


(צילום: שירן כרמל) 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
  2. מורחים את נתח הבשר מכל צדדיו בשמן זית או חמאה רכה, מלח גס, פלפל גרוס וטימין. מניחים בתבנית אפייה, מכניסים לתנור ואופים במשך 17 דקות, או עד שהנתח נצלה היטב. מצננים ופורסים לרוחב, לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
  3. מלית: מערבבים קשקבל ועגבניות מיובשות.
  4. מניחים כף מהמלית בכל אחת מפרוסות הבשר ומגלגלים. מניחים את הגלילות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מברישים בשמן זית או בחמאה מומסת וזורים מעט מאוד מלח גס.
  5. ממש לפני ההגשה: מחממים תנור ל-190 מעלות, מכניסים את התבנית לתנור, אופים במשך 3-5 דקות ומגישים.

 

גלילות חזה עוף במילוי בצל סגול מאודה וצימוקים

טיגון הגלילות מעניק להן השחמה חיצונית - והאפייה משלימה את בישולו של העוף במרכזן.

 

המרכיבים (ל- 16 מנות):

4 כפות רוטב סויה איכותי

1 כף חומץ בלזמי

1 כף דבש

1/4 כפית קינמון טחון

1/2 כפית מלח

1 ק"ג חזה עוף, פרוס לפרוסות דקות בעובי 1 ס"מ

לקימוח: 4 כפות קמח

לטיגון: שמן קנולה

למלית:

שמן זית

6 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים לרצועות דקיקות

200 גרם צימוקים בהירים

מלח

להגשה - רוטב:

3 כפות רוטב סויה

1 כף חומץ בלזמי

1 כף דבש

1 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

1/2 כפית פלפל גרוס

מלח לפי הטעם


(צילום: שירן כרמל) 

 

אופן ההכנה:
  1. מרינדה: מערבבים סויה, חומץ בלזמי, דבש, קינמון ומלח בקערה ומשרים את פרוסות העוף במרינדה למשך שעה עד יממה, במקרר.
  2. מלית: מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה ומטגנים בצל סגול עד להזהבה. מצננים ומוסיפים צימוקים. ממליחים לפי הטעם.
  3. מוציאים את רצועות החזה עוף מהמרינדה, ממלאים במלית הבצל ומגלגלים.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים צלחת ובה קמח ומקמחים את הגלילות.
  5. מחממים שמן קנולה במחבת רחבה על אש בינונית-גבוהה ומטגנים את הגלילות משני צדיהן, עד להשחמה קלה.
  6. מעבירים את הגלילות לתבנית אפייה, ומניחים אותן זו לצד זו. מכניסים לתנור ואופים במשך 8-10 דקות.
  7. הגשה: מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים על הגלילות ומגישים.

 

לימור ארדיטי היא השפית והבעלים של ביסטרו "פטלינה ", צהלה

 

צילומים: שירן כרמל, לאתר שלה הקליקו כאן 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
להשיג במרכולים ובמעדניות. עגבניות מיובשות-לחות
צילום: שירן כרמל
מומלצים