שתף קטע נבחר

מולטיפוקל בחצי מחיר. משתלם?

סערה בעולם האופטיקה: רשת אופטיקה הלפרין החלה לייבא ולמכור עדשות מולטיפוקל של חברת צייז היוקרתית בחצי מחיר. היבואנית הרשמית טוענת: "אלה עדשות מיושנות". אז איך יודעים מה לקנות?

למה צריך לקחת הלוואה כדי לקנות משקפי ראייה עם עדשות מולטיפוקל? חברת צייז הגרמנית נחשבת ליצרנית מהיוקרתיות בתחום ולחלוצת עדשות המולטיפוקל. העדשות שלה נמכרות באלפי שקלים, עד כ-7,600 שקל (!) לזוג. מהלך שעשתה לאחרונה רשת אופטיקה הלפרין להורדת מחיר העדשות ל-2,750-1,900 שקל לזוג, הוליד מלחמה שיווקית סוערת שלא חוסכת בהשמצות הדדיות. עם זאת, גם אחרי ההוזלה מדובר בהשקעה בלתי מבוטלת במשקפיים רב-שימושיים. בעדשת מולטיפוקל יש מספר מוקדים, מה שמאפשר לה לספק במקביל פתרון לרוחק ולקוצר ראייה, מבלי להזדקק להחלפת משקפיים.

 

"אופטיקה הלפרין ניסו להרוג פרה קדושה בשוק האופטיקה - להוזיל את עדשות צייז, שלא התירה לעשות זאת בעבר". טוען אביחן לוי, לשעבר מנהל השיווק של צייז בישראל, והיום יבואן מקביל ואחד מספקי העדשות לאופטיקה הלפרין. "11 שנה הייתי מנהל השיווק של המותג ולא איפשרתי לסוחרים לקיים מבצעי הנחות משמעותיים. אופטיקה הלפרין היא לא הראשונה שמייבאת יבוא מקביל של עדשות אלה ומוכרת במחירים נמוכים יותר, אבל היא הראשונה שמייבאת במסות וגם מפרסמת בגדול".

 

"העדשות הזולות הן מיושנות ופחות טובות", אומר בתגובה אפי ניסן, סמנכ"ל שיווק ומכירות של לוכסויז'ן (מקבוצת לפידות,היבואנית הרשמית של צייז). אז איך מצליחה אופטיקה הלפרין להצניח כך את המחירים והאם יש ממש בטענותיו של ניסן?

 

מה שטוב לאמריקאים

כשפתח יעקב הלפרין, מנכ"ל אופטיקה הלפרין, את שני הסניפים הראשונים של הרשת בברוקלין בשנה האחרונה, הוא גילה שאין כל דמיון בין מחירי העדשות כפי שהוא יכול למכור ללקוחותיו האמריקאים ובין המחירים שנגבים בארץ. "בחנויות בברוקלין אנחנו מוכרים זוג עדשות צייז ב-350 דולר", הוא מסביר, "בעוד שעדשות מקבילות נמכרות בארץ ב-4,500-4,000 שקל לזוג. לכן החלטתי לייבא בעצמי את העדשות לארץ ולהוריד את המחירים לצרכן".

 

התוצאה, לפי הלפרין, היא מכתבים זועמים מהחברה-האם ואפילו חוקרים פרטיים שהועמדו על המדרכה מול הסניפים שלו בארצות-הברית, כדי לספור כמה לקוחות נכנסים לחנות ביום.

 

"מדובר בעדשות מהדור הישן", טוען אפי ניסן מלוכסויז'ן. "אלו הן עדשות שפותחו לפני 15 שנה, מדגמי גרדל טופ ו-GT2, שגם אנחנו מייבאים והן נמכרות בכל חנויות האופטיקה הפרטיות ב-2,900-2,200 שקל במסגרת מבצע של 50% הנחה על המחירון", בדיקה מול רשת האופטיקה עיניים של ד"ר לוינגר, שמוכרת את כל סוגי עדשות צייז - שאותן היא רוכשת מהיבואן הרשמי – מעלה כי המבצע המפתיע החל לפני שבועות אחדים, בסמיכות מעניינת לשיווק האגרסיבי של אופטיקה הלפרין.

 

"העדשות שנמכרות באופטיקה הלפרין נחותות יחסית", אומר ניסן. "האמריקאים מחפשים מחיר ולא איכות. בעדשות צייז שנמכרות שם חומר הגלם נשלח לליטוש בארצות-הברית במעבדות שמפעילות כ-400 זכייניות משנה, ואילו בעדשות צייז שאנו מייבאים נעשה הליטוש בגרמניה". הליטוש של העדשות שמייבאת אופטיקה הלפרין לארץ, יש לציין, נעשה בארץ.

 

ניסן גם טוען להתקדמות טכנולוגית בציפויים ובדיוק של הדור החדש של העדשות שהוא מייבא. "הדור המתקדם של ,GT2 למשל, הוא GT2-3d. דגם זה אינו מיובא בייבוא מקביל", הוא אומר.

 

"האם יעלה על הדעת שהשוק האמריקאי הענק מסתפק במוצרים נחותים, או שמותג מכובד כמו צייז ירשה להשתמש בשמו במוצרים נחותים"? זועם יעקב הלפרין, מנכ"ל אופטיקה הלפרין. הוא מציין כי אחרי שהחל לשווק את עדשות צייז מארצות-הברית פנתה אליו החברה הגרמנית בבקשה "לחזור למוטב" ולרכוש מהיבואן המקומי, כפי שנהג עד לפני כמה חודשים. "בשום מקום לא נטען שהעדשות שאני מייבא הן נחותות או לא מתאימות לשוק הישראלי", אומר הלפרין.

 

"כשמדובר בעדשות מולטיפוקל, שהן ספינת הדגל של צייז, אין עניין של דור ישן וחדש אלא של התאמה לאדם ולצרכיו. עצב הראייה לא השתנה בעשור האחרון, והבדל בשמות יכול להיות גם גימיק שיווקי", טוען אביחן לוי.

 

שימו לב לליטוש

לא הסתפקנו בטיעונים הדדיים אלה ושאלנו את האופטומטריסט יעקב בורוכוב מה צריך לעמוד מבחינת הצרכן בראש סדר העדיפויות בעת בחירת עדשת מולטיפוקל.

 

"מבחינת הצרכן מה שחשוב הוא העובדה שמדובר בעדשה דקה, כאשר עובייה נקבע גם לפי המספר שהוא מרכיב" אומר בורוכוב. "שני היבואנים מציעים עדשות במגוון עוביים, כולל עדשות דקות. חשוב שהעדשה תהיה עם מה שקרוי ליטוש אחורי, כלומר ליטוש המספר בצד הפנימי - בניגוד לליטוש החיצוני המיושן יותר.

הליטוש האחורי מגדיל בצורה דרמטית את רמת הדיוק ואת סיכויי ההסתגלות. כמו כן חשוב שהלקוח יקבל כרטיס עם מידע על העדשה - משם היצרן, דרך העובי, המספרים האופטיים ועד לפירוט הציפויים. כאשר התקיימו נתונים אלו אפשר בהחלט ללכת על מחיר." יצוין כי שני היבואנים מספקים את המכלול.

 

מעבר לכך, בדקו מהי האחריות שנותנים על העדשות. הן אופטיקה הלפרין והן משווקים של יבואנית צייז הרשמית, כמו רשת עיניים, מדברים על אחריות על הציפויים ל-3 שנים. וכשמדובר בעדשות מולטיפוקל - הנחשבות לקשות להסתגלות - מבטיחים את השבת הכסף אחרי ניסיונות חוזרים שלא צלחו. ואל תשכחו לדרוש התחייבות מפורטת בכתב על רמת האחריות.  

 

הכתבה המלאה מתפרסמת היום במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
משקפיים במחירים נמוכים
צילום: Index Open
מומלצים