שתף קטע נבחר

סירים חדשים: צ'יפס דיאטטי ושקשוקה בלי שמן

מדי פעם צץ על המדפים סיר חדש שמבטיח גדולות ונצורות. יעל גרטי בדקה מקרוב ארבעה כלים חדשים לבישול ולאפייה וחזרה עם מסקנות – וגם המלצה על חנות חדשה

מדי פעם צץ על המדפים סיר חדש שמבטיח מוליכוּת-חום יוצאת מגדר הרגיל, ידיות שאינן מתחממות, קלוּת-נקיון פנטסטית, בישול בריא יותר וכיוב'. יצאתי לבדוק ארבעה כלים חדשים שכאלה.

 

בלי שמן - מחבת בריאותית

דבר היחצ"ן: מחבתות Neoflam מבטיחות בישול בריא יותר ורמת בישול גבוהה, נוחות שימוש ותוצאות בלתי מתפשרות. המחבתות מצופות בציפוי קרמי Non-Stick מעולה, שאינו פולט חומרים רעילים, המאפשר שימוש ב- 50% מכמות השמן הנדרשת במחבתות אחרות ואינו מושפע ממזון בעל חומציות גבוהה. הציפוי מונע הִדבקות המזון במהלך הבישול, מאפשר ניקוי קל ופשוט ומבטיח עמידות בפני שריטות. למחבת מוליכות חום גבוהה, המאפשרת בישול בעוצמה נמוכה וחסכון באנרגיה.


לא נדבק. הכנת שקשוקה במחבת (צילום: יעל גרטי)

 

שלב הניסוי: טיגנתי במחבת זו 4-5 פעמים במהלך השבועיים האחרונים. בנסיון הראשון התפלאתי לגלות ששמן הזית העלה בועות. בנסיון השני צמצמתי את כמות השמן במחצית - והבועות נעלמו. המחבת נותרת נקיה, הן במהלך הבישול והן עם תום הבישול: דבר אינו נדבק אליה והיא קלה מאוד לניקוי. כמו כן ניסיתי לשרוט את המחבת, בעזרת מרית מתכתית – ולא צלחתי.

 

לסיכום: מומלצת בחום. מחיר: 179-279 שקלים למחבתות בקוטר 20-26 ס"מ. להשיג ב: רשת חנויות "קוקסטור" (טל' 1800-384-838) או דרך האתר.

 

צ'יפס דיאטטי - סיר לצ'יפס ללא טיגון

דבר היחצ"ן: "ניופאן" מציגה את ה-ActiFry מבית "טפאל", סיר הטיגון והבישול הראשון המאפשר טיגון 1 ק"ג צ'יפס עם כף שמן בלבד. הישג זה נרשם הודות

לפיזור שמן באופן אחיד בעזרת להב ערבול ומערכת החימום בסיר והאוויר החם, המבטיחים טוגנים פריכים מבחוץ ורכים מבפנים. מלבד צ'יפס משמש הסיר גם להכנת מאכלים מגוונים, דוגמת עוף, בקר וירקות מטוגנים. לסיר הטיגון קיבולת של 1 ק"ג, כף מדידה בנפח 14 מ"ל, מחבת טפלון נשלפת לניקוי קל ונוח, מכסה שקוף לבקרה על מצב הטיגון, ידיות אחיזה ודפנות קרות למגע - לבטיחות מירבית, פתיחה אוטומטית וטיימר דיגיטלי.

 

שלב הניסוי: כמי שמאוד אוהבת צ'יפס אך לא ממש מרשה לעצמה לצרוך מהמזון העתיר-קלוריות ושומן הנ"ל, שמחתי על המצאתו של המכשיר החדש, המבטיח צ'יפס דיאטטי. אחרי שהתמודדתי עם גדלו, משקלו ומיקומו (ליד חשמל, לא בסביבת מים ולא על שולחן שיכול להנזק כתוצאה מהתחממותו או מהמים שדולפים ממנו במהלך ההכנה) ניגשתי למשימה.


מומלץ למכורים לצ'יפס

 

קלפתי וחתכתי 1 ק"ג תפוחי אדמה (מהזן האדום, המתאים לטיגון), ייבשתי היטב בין שתי מגבות מטבח, הנחתי במכשיר, הוספתי כף (14 מ"ל, כאמור) שמן קנולה והפעלתי למשך 45 דקות, ככתוב בחוברת ההפעלה. במהלך פעולתו השמיע המכשיר רעש לא סימפטי ופיזר ריח מעט לא נעים, שהוא כנראה הריח של השימוש הראשוני, הנזכר בחוברת. במהלך ההכנה עקבתי אחר משך הזמן הנותר בתצוגת הטיימר ואחר הצ'יפס המסתובב במכשיר, ונדהמתי לגלות (סליחה על הסקפטיות) שלנגד עיני אכן נוצר צ'יפס פריך ומגרה. שלפתי מהארון את הקטשופ החריף (שקניתי במיוחד למשימה זו) וטעמתי: הצ'יפס שנוצר במכשיר היה פריך מאוד וטעים מאוד. אין לי אלא לומר שמדובר בהמצאה גאונית.

 

לסיכום: מומלץ בחום, בתנאי שיש לכם כסף מיותר ומקום במטבח. מחיר: 1,890 שקלים (כן, זו לא טעות הקלדה, 1,890 שקלים). להשיג ב: חנויות למוצרי חשמל.

 

חמים ונעים - תבנית תנור ששומרת על החום

דבר היחצ"ן: "פיירקס" מציג: סדרת כלים חדשה בשם Ceramic Ovenware, המיוצרת מחרס טהור וכוללת תחתית מזיגוג מלא (שזה?), נטולת חומרים מסוכנים לבריאות כמו עופרת או קדמיום. שילוב זה מבטיח עמידות בפני כתמים ושמירת חום התבשילים לזמן ממושך. אצירת החום מאפשרת למארחים להכין את התבשילים זמן רב לפני בוא האורחים, מבלי לחשוש שיתקררו בינתיים. בסדרה: כלי לצליית עוף שלם, כלי אובאלי ותבנית מלבנית לצלי, כלי עם מחיצה להכנת שני מאכלים שונים (שזה מגניב!), כלי אובאלי לגראטן ועוד. החום המירבי לשימוש: 250 מעלות צלזיוס. כל הכלים בסדרה ניתנים לשימוש גם במיקרוגל, ניתנים לאחסון במקרר ובמקפיא, מתאימים להגשה לשולחן וניתנים להדחה במדיח הכלים. אזהרות היצרן: אין לבשל בתבניות אלה על גבי הכיריים, אין להניח כלי חם על משטח קר או רטוב ואין לצקת נוזלים קרים לכלי חם. 


לא שמרה על החום (צילום: אבי ולדמן)

 

שלב הניסוי: אפיתי דלעת בתבנית והתאכזבתי לגלות שכעבור חצי שעה התבנית היתה כמעט קרה, כמו כל תבנית רגילה. לעומת זאת, היה קל מאוד לנקות את הכתמים שנוצרו בעת האפייה.

 

לסיכום: וואלה, לא הבנתי מה הקטע. מחיר: 69.90-154.90 שקלים. להשיג ב: חנויות כלי בית המובחרות.

 

בלי לחץ - סיר לחץ לחוששים

דבר היחצ"ן: "TEFAL" משיקה את WIKOOK - סיר לבישול מהיר שהוא למעשה סיר לחץ - ללא לחץ, מצוייד במנגנון סגירה-פתיחה הרמטי ייחודי, המאפשר לפתוח את הסיר תוך כדי בישול. הסגירה ההרמטית מקצרת את משך הבישול בכ-25% בהשוואה לסיר רגיל.

 

הסיר עשוי מאלומיניום עם ציפוי PTFE חיצוני ופנימי, נפחו 4 ליטרים, גובהו 33 ס"מ וקוטרו 22 ס"מ – מה שמקל על אחסונו והופך אותו לכלי אידיאלי לבישול יומיומי לרווקים ולמשפחות קטנות. ניתן להכניסו לתנור - אך לא לתנור חם. הסיר קל לניקוי הודות לציפוי ה-Non-Stick. אזהרות היצרן: חובה לבשל עם נוזלים. במקרה של תבשילים המגדילים את נפחם במהלך הבישול, כגון תבשילי אורז או קטניות, יש למלא במים רק עד מחצית מהגובה המסומן. אין לטגן בסיר סגור.


סיר לחץ לפחדנים (צילום: אבי ולדמן)

 

שלב הניסוי: כפחדנית-סירי-לחץ חששתי לנסות את הסיר החדש, אך בסופו של דבר ניגשתי למשימה. סובבתי את המכסה לסגירה, בישלתי 120 גרם גרגרי חומוס יבשים שלא עברו השרייה מוקדמת במשך שעתיים עד שעתיים וחצי, תוך שקולות הבעבוע נשמעו למרחקים בבית. מדי 20 דקות פתחתי את הסיר ובדקתי את מצב הגרגרים - ושמחתי לגלות שאכן אפשר לפתוח את הסיר במהלך הבישול (ולהשאר בחיים). בהשוואה לסירי לחץ רגילים, שלרוב מסתפקים בשליש ממשך הבישול בסיר רגיל, משך הבישול כאן, המפחית 25% בלבד ממשך הבישול בהשוואה לסיר רגיל, הוא מאכזב. אין ספק שהעובדה שניתן לפתוח את הסיר במהלך ההכנה היא שוס. נוחות השימוש מקבלת גם היא ציון לשבח, אך זירוז הבישול ב- 25% אינו כה משמעותי במטבח ביתי.

 

לסיכום: נחמד אך לא הכרחי. מחיר: 699 שקלים. להשיג ב: רשת "המשביר לצרכן", חנויות כלי מטבח וכלי בית.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא נדבקה בכלל. שקשוקה במחבת בריאותית
צילום: יעל גרטי
מומלצים