שתף קטע נבחר

ארוחת אורז: שלושה מתכונים צבעוניים

"אם יש אורז בבית, יש אוכל בבית", אומרת השפית לימור ארדיטי ומגישה שלושה מתכונים של תבשילי אורז עם בשר או עוף, שאפשר לאלתר עם אורז מכל סוג

אם יש אורז בבית, יש אוכל בבית, משום שתמיד אפשר להוסיף לאורז תוספות מתוספות שונות וליצור ארוחה שלמה, מהנה ומספקת. לכל אחד - סוג האורז שאליו הוא רגיל ואותו הוא אוהב ויודע להכין. אני אוהבת להשתמש באורז יסמין ריחני. ההכנה הבסיסית של אורז מתחילה אצלי בהרתחת 1.8 ליטר מים, מומלחים ב-2 כפות מלח ומועשרים ב-1/3 כוס שמן קנולה. כשהמים רותחים, אני מוסיפה לסיר ק"ג אורז, מערבבת, מביאה לרתיחה וממשיכה לבשל על להבה בינונית עד שכל הנוזלים נספגים. בשלב זה אני מעבירה את הסיר ללהבה קטנטנה, ל-20 דקות נוספות, עד שהאורז מוכן.

 

אם יש לכם אורז מוכן במקרר, אני ממליצה לחממו במיקרוגל, בתוספת זעומה של מים, כשהכלי מכוסה - או בסיר טפלון, על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב.

 

אני שמחה להגיש לכם שלושה מתכונים של תבשילי אורז עם בשר ועוף, שיכולים לסייע לכם להפוך את שארית האורז שבמקרר לארוחה שלמה.

 

אורז עם בשר טחון וחמוציות מיובשות

הכמות המתקבלת היא גדולה, אפשר לחלק את הכמויות במתכון לחצי או לשליש.

 

המתכון מציין חמוציות מיובשות חצויות, כשהכוונה לחמוציות שנמכרות חתוכות (בחנויות הטבע הגדולות) או לחמוציות שלמות (שניתן להשיג בכל מרכול) שחוצים בבית.

 

המרכיבים (ל-10-12 מנות):

1 ק"ג (משקל לפני בישול) אורז לבן, מהסוג האהוב

3-6 כפות שמן קנולה

1 ק"ג בשר בקר טחון

מלח

1 ק"ג גזר, קלוף וחתוך לקוביות של 1/2X1/2 ס"מ

200 גרם חמוציות מיובשות, חצויות


(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים אורז לבן לפי ההוראות שעל-גבי החבילה.
  2. מחממים 3 כפות שמן קנולה בסיר טפלון רחב על אש בינונית ומטגנים בשר טחון במשך 20 דקות, תוך ערבוב רצוף, עד שהבשר עשוי לחלוטין ואכיל לגמרי. מוסיפים שמן לפי הצורך. ממליחים.
  3. מוסיפים קוביות גזר וממשיכים לטגן על להבה בינונית במשך 10 דקות. מוסיפים שמן לפי הצורך. מוסיפים חמוציות ומערבבים.
  4. מערבבים את תערובת הבשר, גזר וחמוציות עם האורז, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים חם.

 

אורז ירוק עם אפונה ונתחי חזה עוף

הכמות המתקבלת היא גדולה, אפשר לחלק את הכמויות במתכון לחצי או לשליש. סילאן (דבש תמרים) ניתן להשיג בכל מרכול, ליד הדבש והריבות.

 

המרכיבים (ל-10-12 מנות):

1 ק"ג (משקל לפני בישול) אורז לבן, מהסוג האהוב

1 ק"ג אפונה (רגילה או עדינה) קפואה

5 כפות שמן קנולה

4 בצלים, קלופים וקצוצים דק

1 חב' שמיר טרי, שטוף וקצוץ דק

1 ק"ג נתחי חזה עוף, פרוסים לרצועות ברוחב 1 ס"מ

1 כף פפריקה אדומה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה- לא חובה

1 כף סילאן (דבש תמרים)

2 שיני שום, קלופות וכתושות

2 כפות קטשופ

1 כפית מלח


(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים אורז לבן לפי ההוראות שעל-גבי החבילה.
  2. חולטים אפונה בקערה מלאה מים רותחים למשך 2-3 דקות ומסננים.
  3. מחממים 1-2 כפות שמן קנולה ומטגנים בצל קצוץ עד שהוא הופך שקוף.
  4. מוסיפים שמיר קצוץ ומסירים מן האש.
  5. מוסיפים אפונה חלוטה ומערבבים. מניחים בצד.
  6. מערבבים פפריקה, סילאן, שום, קטשופ ומלח ומשרים את רצועות חזה העוף במשרה זה למשך חצי שעה לפחות.
  7. מחממים 2 כפות שמן קנולה במחבת על אש גבוהה ומקפיצים רצועות עוף עד להשחמה נאה.
  8. מערבבים אורז, רצועות עוף מוקפצות ואפונה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מגישים חם.

 

אורז לבן, אורז אדום ואורז בר עם צ'וריסוס ועגבניות שרי

הכמות המתקבלת היא גדולה, אפשר לחלק את הכמויות במתכון לחצי או לשליש. אורז אדום ניתן להשיג במרכולים ובחנויות הטבע. אורז בר ניתן להשיג בחנויות הטבע.

 

המרכיבים (ל-10-12 מנות):

1/2 ק"ג אורז לבן, מהסוג האהוב

250 גרם אורז בר

250 גרם אורז אדום

5 כפות שמן זית

1 ק"ג צ'וריסוס, פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

1 ק"ג עגבניות שרי, שטופות

8 שיני שום, קלופות ופרוסות

מלח

לעיטור: 100 גרם שבבי שקדים/חצאי שקדים קלויים במחבת ללא שמן-לא חובה


(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים אורז לבן לפי ההוראות שעל-גבי החבילה.
  2. בסיר נפרד מבשלים אורז בר עם 2 ליטר מים רותחים, במשך 25 דקות לערך או עד שהאורז נפתח. מסננים ושוטפים במים קרים.
  3. בסיר נפרד מבשלים אורז אדום ב- 2 ליטר מים רותחים, כ-25 דקות או עד שהאורז נפתח. מסננים ושוטפים. מעבירים למחבת טפלון ומאדים קלות את הנוזלים.
  4. מערבבים את שלושת סוגי האורז יחדיו.
  5. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר טפלון שטוח וגדול ומקפיצים צ'וריסוס עד להשחמה. מניחים בקערה בצד.
  6. באותו סיר, מחממים 3 כפות שמן זית ומקפיצים עגבניות שרי עד להתרככות והשחמה.
  7. מוסיפים שום ומטגנים עד להזהבה נאה.
  8. מערבבים את תערובת האורז עם הצ'וריסוס הצלויים, העגבניות והשום. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מגישים חם. אפשר לעטר בשקדים חצויים קלויים.

 

לימור ארדיטי היא השפית והבעלים של ביסטרו "פטלינה "

 

צילומים: שירן כרמל, לאתר שלה הקליקו כאן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אדום, בר ולבן. שלושה סוגי אורז
צילום: שירן כרמל
מומלצים