שתף קטע נבחר

דוד קליין: חבל שלא מספרים למה דנקנר פרש

נגיד בנק ישראל לשעבר התייחס לפרשת בנק הפועלים בכנס של המכון הישראלי לדמוקרטיה. "אם יש סטנדרטים לדירקטור בבנק - כולם צריכים לדעת, הדבר הזה לא נעשה וזה בעיני פספוס"

"אף אחד לא יודע באמת למה בנק ישראל בחר להדיח את יו"ר בנק הפועלים". כך אמר דוד קליין, נגיד בנק ישראל לשעבר, בפאנל של המכון הישראלי לדמוקרטיה בנושא פרשת בנק הפועלים, הפיקוח על הבנקים והדחתו של יו"ר בנק הפועלים דני דנקנר. "לא טוב שהתוצאה היא כזאת כי יש כאן פספוס של אחד הדברים החשובים בעבודת הפיקוח - ללמוד מנסיון. אם יש סטנדרטים לדירקטור בבנק - כולם צריכים לדעת, הדבר הזה לא נעשה וזה בעיני פספוס".

 

פרשת הפועלים - סיקור נרחב ב-ynet:

 

קליין הוסיף כי "מהיכרותי את בנק ישראל, הוא מוסד מסודר, אין גחמות אישיות. יש עבודה לפי כללים, יש דו"חות ביקורת. אין 'זה לא נראה לי תלך הביתה'. כאשר דנים בשאלה למה בנק ישראל הגיע למצב שהוא מפעיל כאלה אמצעים, זה דבר נדיר ואין הסבר. אומר רק, שאם בנק ישראל חושב שתאגיד בנקאי מתנהג בצורה שמסכנת את יכולתו לעמוד בהתחייבויות הוא שולח מכתב לבנק ואומר 'נו, נו, נו'. אם הדבר לא מתבצע על ידי הבנק יכול הפיקוח לחשוב שזו עילה להחלפת יו"ר, אך בפקודת הבנקאות יש פתרון אחר".

 

"הסעיף בפקודת הבנקאות שיכול להיות קשור לעניין, נותן למפקח סמכות להעביר דירקטור מתפקידו. זה כרוך בשאלה האם למפקח יש מספר נתונים אישיים על אותו דירקטור - המעמידים בספק את אמינותו, כשרותו ויכולתו להמשיך לכהן בתפקיד".

 

"אם הנגיד סבור שהדירקטור לוקה בפגמים אישיים שהם בלתי סבירים, צריך לתת הזדמנות לדירקטור להשמיע את טענותיו, ובכל מקרה זה צריך לעבור דרך ועדת רשיונות שבה יש נציגי ציבור ואז לבצע את ההחלטה. לא יודע אם היה משהו מהדבר הזה בין בנק הפועלים לבנק ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פלאש 90
קליין: אין גחמות אישית בבנק ישראל
צילום: פלאש 90
מומלצים