שתף קטע נבחר
 

הטיפ היומי: איך כדאי לבשל תפוח אדמה?

מאשלגן ועד ברזל: מהם יתרונותיו התזונתיים של תפוח האדמה, וכיצד כדאי לבשל אותו על מנת לשמור עליהם?

בפעם הבאה שאתם מבשלים תפוח אדמה, הימנעו מלחתוך אותו: תפוח אדמה חתוך מאבד 50% מהאשלגן שבו בזמן הבישול.

 

אמנם הרתחת תפוח האדמה כשהוא שלם אורכת מעט יותר זמן, אך יתרונותיו של תפוח אדמה שלם עולות על החסרון הקטן הזה: לא רק שתקבלו יותר אשלגן בתפריט שלכם, אלא גם כמות גדולה יותר של מינרלים בריאים כגון מגנזיום וברזל.

 

טיפ נוסף: צלייה, אפייה או בישול של תפוחי אדמה שלמים במיקרוגל משמרים אף הם כמות גדולה יותר של אשלגן, מאשר אם תבחרו לחתוך אותו לפני הבישול.

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
הילדה יודעת מה טוב בשבילה
צילום: חיים הורנשטיין
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים