שתף קטע נבחר

חום יולי-אוגוסט: שלושה סלטי פסטה קלילים

עם ירקות, גבינות והרבה עשבי תיבול - לרגל החום מגישה השפית לימור ארדיטי 3 סלטי פסטה קלילים, צבעוניים וטעימים, שאפשר להגיש כשהם חמים, קרים או בטמפרטורת החדר

בימים חמים אלה, כשאיש אינו חושק בארוחה כבדה, מתבקש להכין מנות קלילות, טעימות - ועדיין משביעות. הביקוש למנות נטולות-בשר, משופעות בירקות ושאינן סלט עולה בימים אלה, וסלט פסטה מסתמן כאופציה מצוינת למטרה זו: מנת קיץ קלה, ססגונית, טעימה - ואפילו דלת קלוריות, הכל תלוי במרכיבים וברוטב הנכון. אני שמחה להגיש לכם שלושה סלטי פסטה, שאפשר לאכול כשהם חמים או קרים - והכי טעים לאכול אותם כשהם בטמפרטורת החדר.

 

סלט פסטה עם ברוקולי, קישואים, עגבניות מיובשות וגבינת פטה

מומלץ להשתמש בעגבניות מיובשות-לחות שניתן להשיג במרכולים ואצל הירקנים במדף הירקות המצוננים - או בעגבניות מיובשות בשמן זית, שיש לסנן היטב. אפשר גם להשתמש בעגבניות מיובשות יבשות, שיש להשרות במים חמים, לסנן ולערבב עם מעט שמן זית.

 

אם אתם משהים את הפסטה אחרי בישולה ולא מערבבים אותה מיידית עם הירקות, חשוב לערבבה עם 1-2 כפות שמן זית כד שלא תדבק.

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

לסלט:

2 יח' ברוקולי, מופרדים לפרחים ושטופים

מלח

1/3 כוס שמן זית

1 ק"ג קישואים, שטופים וחתוכים ל"מקלות" באורך 4 ס"מ

4 שיני שום, קלופות וכתושות

200 גרם עגבניות מיובשות, פרוסות דק

200 גרם גבינת פטה משובחת

1 בצל סגול, קלוף וחתוך לפרוסות דקות, חצויות

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

2 כוסות פסטה יבשה (בכל צורה שאוהבים)


 

אופן ההכנה:

  1. חולטים ברוקולי בסיר מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה, מסננים ושוטפים במים קרים.
  2. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה על אש גבוהה, מוסיפים קישואים, ממליחים ומקפיצים עד להזהבה נאה. מוסיפים שמן זית במידת הצורך.
  3. מוסיפים למחבת את הברוקולי החלוט, שום ועגבניות מיובשות, ומטגנים עד שכל הירקות צרובים מעט ומלאי טעמים.
  4. מתבלים במלח ובפלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מסירים מן האש ומניחים בצד.
  5. מרתיחים סיר עם מים על אש גבוהה, ביחס של 6 כוסות מים לכוס פסטה. עם רתיחת המים ממליחים, מוסיפים פסטה, מבשלים על-פי הוראות היצרן ומסננים.
  6. מערבבים מיד את הפסטה המסוננת עם הירקות המוקפצים. מוסיפים קוביות גבינה ורצועות דקיקות של בצל סגול ומגישים חם, קר או בטמפרטורת החדר.

 

סלט פסטה עם כרשה, פלפלים וחצילים

המרכיבים (ל-4 מנות):

3 חצילים, שטופים וחתוכים לרצועות דקות באורך 4 ס"מ

1/2 כוס שמן זית

1 כף עלעלי טימין, שטופים

מלח

1 ק"ג כרשה, החלק הלבן בלבד, שטוף וחתוך לפרוסות ברוחב 2 ס"מ

3 פלפלים אדומים, מנוקים וחתוכים לקוביות בגודל 1-2 ס"מ

3 שיני שום, קלופות פרוסות דק

2 כוסות פסטה יבשה, בכל צורה שאוהבים

2 כפות פטרוזיליה טריה, שטופה וקצוצה דק

3 כפות בזיליקום טרי, שטוף וקצוץ

3 כפות כוסברה טריה, שטופה וקצוצה (לא הכרחי)

פלפל חריף (ירוק או אדום), מנוקה ופרוס דק מאוד (לא הכרחי)

 

עזרים: נייר אפייה


 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומכינים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  2. מערבבים רצועות חצילים עם 1/3 כוס שמן זית, טימין ומעט מלח.
  3. מעבירים לתבנית, ואופים בתנור במשך 18 דקות לערך, או עד שהחצילים שחומים וקלויים יפה. מוציאים ומצננים קלות.
  4. מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת רחבה על אש בינונית, מוסיפים כרשה ומלח ומקפיצים עד להזהבה נאה.
  5. מוסיפים שמן זית לפי הצורך ומטלטלים את המחבת קלות במהלך הטיגון כדי שלא תשרף. כשהכרשה מתרככת ונצרבת קלות מוסיפים פלפלים, מגבירים את הלהבה ומטגנים-מערבבים.
  6. כעבור 2 דקות מוסיפים שום ומקפיצים. מסירים מן האש ומניחים בצד.
  7. מרתיחים סיר עם מים על אש גבוהה, ביחס של 6 כוסות מים לכוס פסטה. עם רתיחת המים ממליחים, מוסיפים פסטה, מבשלים על-פי הוראות היצרן ומסננים.
  8. מערבבים את הפסטה המסוננת עם החצילים האפויים, הכרשה והפלפלים המוקפצים, ומוסיפים פטרוזיליה, בזיליקום, כוסברה ופלפל חריף.
  9. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מגישים חם, קר או בטמפרטורת החדר.

 

סלט פסטה עם עגבניות שרי צלויות וזיתים

המרכיבים (ל-4 מנות):

2 ק"ג עגבניות שרי, שטופות, חצויות אך לא מופרדות

1 כף מלח

2 כוסות פסטה יבשה, מכל סוג

250 גרם זיתים שחורים מקומטים, מגולענים

3 כפות עלי אורגנו טריים, שטופים

1/2 כוס שמן זית

4 שיני שום, קלופות וכתושות

להגשה:

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת - לא חובה

 

עזרים: נייר אפייה


 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-210 מעלות ומכינים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  2. מניחים עגבניות שרי חצויות על גבי התבנית, זורים כף מלח, מכניסים לתנור וצולים במשך שעה או עד שהעגבניות משחימות ומתייבשות מעט.
  3. מרתיחים סיר עם מים על אש גבוהה, ביחס של 6 כוסות מים לכוס פסטה. עם רתיחת המים ממליחים, מוסיפים פסטה, מבשלים על-פי ההוראות היצרן ומסננים.
  4. מערבבים מיד פסטה מסוננת עם עגבניות צלויות, זיתים, אורגנו, שום ושמן זית. מתבלים במלח ופלפל, זורים גבינת פרזמן ומגישים.

 

לימור ארדיטי היא השפית והבעלים של ביסטרו "פטלינה ", צהלה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואלפוטוס
צילום: יעל גרטי
צילום: ירון ברנר
מומלצים