שתף קטע נבחר

ארוחה במחבת: תבשיל בשר טחון ואפונה

הנה ארוחה שנעשית כולה במחבת אחת ומכילה גם את המנה העיקרית וגם את התוספת. אתם מוזמנים לשחק עם דרגת החריפות או לשדרג עם תוספת אורז לבן

תבשיל בשר טחון ואפונה

המרכיבים:

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ דק

1 כפית ג'ינגר טרי קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות דק

1 פלפל חריף, קצוץ דק

3 תרמילי הל

300 גרם בשר בקר טחון

1 כפית צ'ילי יבש גרוס

2 עגבניות, חתוכות לקוביות

1 כוס אפונה ירוקה קפואה

מלח

פלפל

חופן עלי כוסברה קצוצים


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
  2. מוסיפים ג'ינג'ר, פלפל חריף ושום. מטגנים 3 דקות ומוסיפים את הבשר.
  3. מערבבים היטב בעזרת מזלג ומפוררים את הבשר. מטגנים עד שהבשר משחים קלות.
  4. מוסיפים את אבקת הצ'ילי ומבשלים 1-2 נוספות
  5. מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש נמוכה, עד שהעגבניות מתרככות.
  6. מוסיפים כוס אחת של מים ואת תרמילי ההל. מחלישים את הלהבה ומכסים חלקית את המחבת.
  7. מבשלים כ-10 דקות, עד שהבשר מתרכך.
  8. מוסיפים את האפונה, פלפל ומלח ומבשלים 10-15 דקות, עד שהאפונה מתרככת.
  9. מסירים מהאש, מוסיפים את הכוסברה, מערבבים היטב ומגישים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים