שתף קטע נבחר

חרדים על ביטול המכרז בי-ם: אפרטהייד וצביעות

האוניברסיטה העברית ביטלה מכרז למכירת שני בניינים שבבעלותה. חבר מועצת ירושלים יוסף דייטש: "במדינת ישראל כל המרבה להכות בחרדים הרי זה משובח"

חרדים תוקפים את החלטת האוניברסיטה העברית לבטל את המכרז למכירת בנייני המגורים בשכונת קריית יובל בירושלים. "זה מה שנקרא אפרטהייד - לקחת ולבטל מכרז שכזה. הייתי רוצה לראות אם היו עושים זאת לאתיופים או לערבים או לקבוצת מיעוט אחרת - איזו מקהלת צבועים היתה קמה נגד זה", אמר יוסף דייטש, חבר מועצת העיר ירושלים מטעם יהדות התורה.

 

"עושה רושם שבמדינת ישראל כל המרבה להכות בחרדים הרי זה משובח", הוסיף דייטש. שמואל יצחקי, חבר מועצת העיר מטעם סיעת ש"ס, אמר ל-ynet כי "אם האוניברסיטה משכה את המכרז בגלל שראתה שהחרדים עומדים לנצח בו - אמליץ לחרדים להגיש תביעה משפטית נגדה".  


אחד הבניינים שהוצעו למכירה במכרז (צילום: גיל יוחנן)

 

יצחקי הדגיש כי מצוקת הדיור בירושלים היא בעיה כוללת המשפיעה על סטודנטים, זוגות צעירים, חילונים וחרדים. "אם גוף כמו האוניברסיטה מפרסם מכרז אז חשוב שישמור על שוויוניות וצדק. ברגע שמישהו הציע את המחיר הגבוה ביותר ועומד בתנאי המכרז, הוא זכאי לנצח בו".  

 

דניאל גרינברג מעמותת "רוח חדשה", שהובילה את קבוצת הרכישה החילונית, הבהיר כי על אף שאין להם יד בביטול המכרז, הם מברכים על כך. "העובדה שאין זוכה תרמה לבלימת המשך הכניסה החרדית לשכונה. בסופו של דבר השגנו מהלך חשוב בהצגת מועמדותנו - זו תרומה לשימור הצביון הניטראלי-פלורליסטי של שכונת קרית יובל".

 

גרינברג הוסיף כי "ירושלים מעולם לא ראתה קבוצת רכישה חילונית, ואנו לא רואים בכך את סוף הדרך. נמשיך הלאה ונציב עובדות בשטח במטרה לקדם את הצעירים בירושלים".

 

מהאוניברסיטה העברית נמסר כי בשלב זה הוחלט לבטל את מכירת שני בנייני המעונות ברחוב שטרן בקריית יובל "לאחר

דיונים פנימיים. בשנה הבאה

תידרש האוניברסיטה להגדיל את מלאי המעונות המוצעים לסטודנטים שלה עקב זכייתה במכרז להקמת בית ספר לרפואה צבאית, שיחייב אותה לספק מעונות לסטודנטים שילמדו רפואה. כדי לא לפגוע בסטודנטים אחרים וכדי לענות על הביקוש הגבוה למעונות מצד סטודנטים נשואים החליטה האוניברסיטה להותיר את הנכס בידיה ולייעדו לזוגות אלו".

 

על אף החלטת האוניברסיטה העברית, רשמו החרדים ניצחון קטן מוקדם יותר במוקד מאבק נוסף באותה השכונה. הפעם מדובר על בית כנסת, שנפתח ללא אישור ברחוב אולסוונגר, בתוך מתחם של חנות מכולת. החילונים התלוננו על בית הכנסת, וביקשו לסגרו. לאחר חודשים של מאבק התקיים אתמול דיון בוועדת תכנון ובנייה בעירייה, שאלה אם לתת אישור חורג לבית הכנסת. על אף שמתוך 11 החברים בוועדה 7 הם חילונים, ניצחו החרדים ברוב של 6-4, השיגו את האישור הנדרש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
במוקד המחלוקת. הבניינים בירושלים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים