שתף קטע נבחר

מכון התקנים: כללים לשימוש נכון בסיר לחץ

מה חשוב לדעת כשרוכשים סיר לחץ? באלו אמצעי זהירות מומלץ לנקוט כשמשתמשים בו? ואיך אפשר לשמור על תקינותו? מכון התקנים מייעץ

הבישול בסיר לחץ בריא משום שהוא צורך מעט מאוד שמן. הבישול בסיר לחץ גם יעיל, משום שחום המים בו יכול להגיע עד 120 מעלות, ולען זמן הבישול מתקצר משמעותית. אולם, שימוש לא נכון, אי הקפדה על הנחיות היצרנים או תחזוקה לא נכונה עלולים להביא לפיצוץ סיר הלחץ ופגיעה במשתמשים.

 

לכן, מומלץ לרכוש סיר אמין מיצרן מוכר, עדיף מפלדת אל-חלד. חשוב לשמור על ההוראות שמגיעות עם סיר הלחץ שלכם. אם חלקי הסיר - הגומיה, השסתום ושאר החלקים מפגינים סימני כמישה - פנו למקום בו רכשתם את הסיר או רכשו חלקי חילוף אצל משווקים מורשים.

 

מכון התקנים הוא שאחראי על ראשית תקינותם של סירים אלה. תקן ת"י 428 - "סיר לחץ", של המכון הוא תקן רשמי, ולכן אסור לייצר, לשווק ולייבא לארץ סירי לחץ שאינם עומדים בדרישותיו.   

 

מכון התקנים: עצות לשימוש בסיר לחץ     

  • יש לוודא שהסיר עבר בדיקה של מכון התקנים. הבדיקה צריכה להתייחס לדגם הספציפי של הסיר, תעודת הבדיקה צריכה להיות עם תאריך של התקופה האחרונה (שנה עד שנתיים) ולא יותר מ-4 שנים.

  • לפני השימוש הראשוני בסיר יש להקפיד ולקרוא בעיון את הוראות השימוש של היצרן/ יבואן. בהוראות השימוש יש התייחסות לשימוש נכון בסיר דוגמת זמני בישול.
  • יש לוודא כי אטם גומי הסיר שלם, ללא סדקים או שברים וכי הוא מונח במקומו כראוי - כדי למנוע דליפת לחץ.
  • יש להקפיד במיוחד לא למלא את הסיר בצורה שהמזון יגע במכסה וזאת כדי למנוע סתימה של פתחי יציאת הקיטור.
  • לאחר תחילת הבישול (כ-5 דקות בערך) יש לוודא כי קיים לחץ בסיר, על-ידי הרמת ווסת הלחץ אז שומעים את שחרור לחץ המעיד על כך שהתהליך תקין. במידה ולא שומעים כלום, כנראה שיש סתימה ויש להפסיק את הבישול מיידית ולבדוק אם פתחי השסתומים חופשיים.
  • בשום פנים ואופן אין לנסות להרים את מכסה הסיר בכוח. לפני פתיחת הסיר יש לוודא את שחרור הלחץ מתוכו על-ידי פתיחת ווסת הלחץ בזהירות וקירור הסיר מתחת למי ברז קרים (הלחץ יורד במהירות וניתן לפתוח את הסיר).
  • כשמרימים את המכסה - עדיף להימנע מהעברת יד מעל הסיר.
  • בתום הבישול, יש לנקות היטב את הסיר ולוודא כי פתחי יציאת הקיטור ווסתי הלחץ לא סתומים וזאת כדי למנוע פיצוץ.
  • החלפת החלקים בסיר תעשה אך ורק בחלקים מקוריים של הסיר.

  • מעבר לניקיון הרגיל של הסיר, כשאתם מנקים את סיר הלחץ ודאו שהשסתומים נקיים לחלוטין וזזים בצורה חלקה ושהגומיה שלמה ובטוחה. 
  • אם יש ספק בנושאים הללו או אם הסיר ישן במיוחד, קחו את הסיר לבדיקה של מישהו שמבין או החליפו אותו לחדש ובטיחותי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים