שתף קטע נבחר

ב"ש: סניף הקהילה ההומו-לסבית בסכנת סגירה

מאות השתתפו בצעדה שקיימה הקהילה הגאה בבירת הנגב בעקבות הירי על חבריהם מת"א. "הכתובת הייתה על הקיר", טוען ברק עטר, מרכז הקהילה בעיר, "ח"כים השפילו את הציבור הזה ואיש לא גינה אותם"

המתקפה הרצחנית על החברים במרכז הובילה לצעדה הראשונה של הקהילה הגאה בבאר שבע. כ-400 בני אדם צעדו אמש (יום א') מקריית הממשלה בעיר לעבר הסניף הדרומי של האגודה ההומו-לסבית כשהם נושאים שלטים שעליהם נכתב "באר שבע כואבת" ו-"חיה ותן לחיות". אך פעילות המחאה הזו אינה מעידה על מצבו הקשה של סניף הקהילה ההומו-לסבית בבאר-שבע הנמצא בקריסה כלכלית ועלול להיסגר.

 

מסע ההרג במרכז ההומו-לסבי - הסיקור המלא:

 

"חלק מבני קבוצות הנוער בדרום נוסעים לתל-אביב דרך קבע, המקום מהווה עבורם מוקד לתמיכה ותעסוקה", סיפר ל-ynet ברק עטר, מרכז הקהילה ההומו-לסבית בבאר שבע וחבר בוועד הארצי של אגודת ההומואים והלסביות, על מוקד הירי. "אחד המדריכים הקבועים במקום הוא אחד מחבריי הטובים ביותר ובפעם הראשונה החליף אותו מדריך אחר שנרצח. לא הרמתי אליו טלפון מרוב פחד".


"אנחנו עדיין לא מדינה ליברלית". הצעדה בבאר שבע (צילום: הרצל יוסף)

 

עשרות בני אדם גדשו את הסניף הדרומי של אגודת ההומואים והלסביות, שנפתח בחצות וחצי בעקבות הירי בתל אביב. "נחצה קו אדום, דמנו נשפך", אומר עטר, "יחד עם זאת, צריך גם לומר כי הכתובת הייתה על הקיר. חברי כנסת ואישי ציבור גידפו, גינו והשפילו את הציבור הזה ואיש לא גינה אותם. מדובר בפשע השנאה הגדול ביותר של מדינת ישראל".

 

יעל חזן, תושבת באר שבע, סיפרה על תחושה גדולה של שותפות גורל עם החברים מהמרכז. "זו הרגשה חזקה ומוחשית שניסו לפגוע גם בי וגם בחבריי. אלו יכלו להיות אני או חברים שלי".


משמרת המחאה בבאר-שבע (צילום: רויטרס)

 

דנה גרינשטיין, סטודנטית באוניברסיטת בן גוריון, קראה לחברי הקהילה לצאת לרחובות בעקבות האירוע הקשה. לדבריה, "הרבה פעמים שומעים אנשים התוהים מדוע צריך להמשיך ולצעוד במצעדי הגאווה. הרצח הזה מוכיח עד כמה חשוב להמשיך להשמיע את קולנו. אנחנו עדיין לא מדינה ליברלית והאלימות עודנה קיימת".

 

"זה לא קשור רק להומואים ולסביות" 

עידן, סטודנט באוניברסיטת בן גוריון, סיפר ל-ynet כי למרות שאינו חלק מהקהילה הגאה, החליט להגיע לעצרת כדי להראות שלמישהו אכפת: "זה לא קשור רק להומואים ולסביות. אני חושש מהיום שהדמוקרטיה הישראלית תימחק בגלל רציחות כאלה".

 

טל רוזנמן, שנכחה במקום, אמרה כי שנאה מכל סוג שהוא היא דבר מתועב. "פשע כזה שמבוצע רק על רקע שנאה, בורות והומופוביה, אין מקומו במדינה דמוקרטית חופשית כמו ישראל. באנו לפה כל מי שעדיין מאמין שישראל היא מדינה דמוקרטית שיכולה לקבל את השונה. אמנם באר שבע זה מקום שמרני והפחד לצערי הוא חלק ממרקם החיים. צריך לחנך לערכים כמו קבלת האחר. פה מדינת ישראל נכשלה בחינוך לערכים ולאהבה".


הטרגדיה גרמה לקהילה הגאה לצעוד לראשונה בבאר שבע (צילום: הרצל יוסף)

 

מיטל טרמיי, תושבת העיר, הגיעה גם היא להביע תמיכה - למרות שאינה חלק מהקהילה הגאה. במהלך הצעדה פגשה בקרוב משפחה שאמר לה שהוא שונא את העובדה שיש הומואים ולסביות. "צריך למחוק

אותם כי הם רק נהיים יותר ויותר וזה גועל נפש אבל מצד שני גם לא צריך להרוג אותם", אמר לה. טרמיי התעמתה איתו: "מדובר באנשים שבחרו לחיות את חייהם כפי שהם רוצים ולכל אחד יש את הזכות והחופש לחיות את חייו כרצונו או כרצונה".

 

עטר מספר כי המצב הכלכלי של הסניף האגודה ההומו-לסבית בדרום קשה. "תמיכות לא מגיעות אלינו ותמיכת העירייה היא סמלית בלבד", הוא אומר, "אני סבור שתפקידה לכלכל את הקהילה כפי שהיא עושה עבור מתנ"סים ותנועות נוער מסובסדות". הוא ציין כי רק לפני שבוע קיבלו התראה לפני עיקול של הנכסים והם מקווים כי יצליחו לעמוד על הרגליים ולקבל תמיכה מהעירייה.

 

הסניף בבאר שבע קיים כבר תשע שנים וחצי. קבוצות נוער, גברים, נשים וסטודנטים מוצאות בו בית חם. החברים עורכים במקום קבלות שבת, חוגגים את חגי ישראל וגם משתתפים במועדון הסרט הוורוד ושרים במקהלה. "הסניף הוא חם ונעים ודווקא בפריפריה יש חשיבות עליונה לקיום הסניף. הומואים ולסביות יש בכל מקום", מזכיר עטר. מעיריית באר שבע נמסר בתגובה כי כל עמותה יכולה לבקש תמיכה מהעירייה באמצעות ועדת התמיכות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הצעדה בבאר שבע
צילום: הרצל יוסף
הלווייתו של קורבן הירי ניר כץ
צילום: רויטרס
מתוך אתר פייסבוק
ליז טרבושי. נהרגה באירוע הירי
מתוך אתר פייסבוק
מומלצים