שתף קטע נבחר

לנוער יש שאלות שצריכות להישאל בקול רם

"נערים ונערות המתמודדים עם שאלות של זהות מינית וזהות מגדר הם בני נוער שמשקיעים את כל כולם בניסיון להסתיר סוד גדול. במקביל בקרב המבוגרים יש פחד לשאול אותם על זה, כשהם מזהים אותו הם שותקים ונשארים עם הסוד לבד". רכזת פעילות בעמותת "נוער" מזמינה הורים ובני-נוער להידבר בעקבות האירועים הטראגיים האחרונים

אחת המשימות החשובות של מי שעובד עם בני נוער להט"ב (לסביות, הומו-סקסואלים, טרנס-ג'נדרים ובי- סקסואל) היא לאפשר להם מרחב בטוח, נקי, טהור, לשאול שאלות מבלי לסכן את עצמם מרוב סקרנות אופיינית. מבלי לפחד, להרגיש בושה או אשמה או לפחות לא להשאר ען התחושות האלו לבד. אמנם, מקרה אחד של אדם בשעת טרוף, אויב מבית או מחוץ אינה אמורה להעיד על הכלל, אבל היא גם לא משנה את העובדה שבמשימה הראשונה, והכל כך פשוטה לכאורה שלנו, פשוט לא עמדנו. לא הצלחנו לשמור עליהם.

 

מתוך הידיעה שבני נוער סקרנים, לא יחכו שנשאל, אלא ילכו בעצמם ויחפשו את המידע, בכל מקום שרק אפשר, רצינו יותר מהכל לתת להם את התחושה שיש להם חופש לבדוק הכל, לשאול, להתנסות בהכל. אם לא עכשיו אז מתי? נערים ונערות המתמודדים עם שאלות של זהות מינית וזהות מגדר הם בני נוער שמשקיעים את כל כולם בניסיון להסתיר סוד גדול.

 

בהתחלה מפני עצמם, אחר כך מהמשפחה, החברים, בבית הספר, להסתיר סוד, זה לא רק קשה, זה גם מסוכן. כמות המשאבים שדרושה כדי להסתיר משהו כל כך גדול כמו זהות היא עצומה, והיא מנטרלת את הכוחות לדברים החשובים באמת.

 

לא פעם אנחנו נשאלים כאנשי טיפול ותמיכה מקצועיים, האם נכון לשאול בני נוער על זהותם המינית או המגדרית או שאולי  תהיה זו חדירה לפרטיותם. השאלה היא עד כמה הם מבינים שלהישאר לבד עם השאלות האלו זה באמת מסוכן, נניח שהיה עולה החשש שנער או נערה נמצאים במצוקה ועומדים לפגוע בעצמם האם היתה בכלל התלבטות לשאול אותם על זה?

 

תפנו אותם אלינו כדי שנוכל לעזור

כשהסכנה היא מיידית ונראית לעין, אין לנו שאלה. אנחנו שואלים ומתערבים כי זה ברור שצריך. נדמה שכמו שבני הנוער מעדיפים להסתיר את המצוקה כך גם יש פחד לשאול אותם על זה, בני נוער רגישים וחכמים לפחד הזה, כשהם מזהים אותו הם כמובן שותקים ונשארים עם הסוד לבד.

 

לבני הנוער יש שאלות והם צריכים לשאול אותם בקול רם. הם לעולם לא יעשו את זה מבלי שירגישו ויהיו בטוחים שמי שיושב מולם, יכול/ה להכיל את הדבר הכל כך "נורא" שיש להם להגיד, מבלי לשפוט אותם. רק כשהם ירגישו בטחון להגיד את זה הם יוכלו להשתחרר מהסוד ולשחרר את עצמם למשימות חיים אחרות של מתבגרים ומתבגרות.

 

שאלות של זהות מינית ומגדר הם שאלות שכולנו שואלים את עצמנו עם תחילת גילוי המיניות והגוף, בני נוער מרגישים שהם צריכים להסתיר מהרגע שהם מבינים שהם חריגים. אף אחד/ת לא רוצה להיות חריג,

ולכן הכוח של קבוצת השווים הוא כל כך מרפא. לפחות עד מוצאי-שבת הוא היה כזה.

 

מישהו, ברגע מטורף, אויב מבית או מחוץ, הפר את הבטחון שהיינו צריכים לתת להם, לשאול את השאלות מבלי לפחד.

עכשיו יותר מתמיד, הם צריכים אותנו לא מפחדים לשאול אותם לשלומם. לא מוכנים יותר לתת להם להחזיק בתוכם סודות מסוכנים. אף אחד מהם לא צריך למות יותר כדי שנבין את זה. עמותת נוער מציעה שרותי גישור בין מתבגרים והמשפחות שלהם כדי להיות מסוגלים לעבור משבר הזהות המינית או המגדרית יחד ובליווי המקצועי ביותר. בימים האחרונים אנו מקבלים כמויות גדולות יותר של פניות. אם אתם בני -נוער או הורים שחשים צורך לשוחח בעקבות האירועים הטראגיים או בכלל - תפנו אלינו כדי שנוכל לעזור.  

 

  • לפניות: עמותת נוער - גישורים בין מתבגרים והורים מקהילת להט"ב 050-6662011, או guyreut@gmail.com ובית דרור (אגף הרווחה) – בית זמני לנוער הומו לסבי בי וטרנסג'נדר בטלפון (24/7) 03-5162071.
  • הכותבת היא פעילה חברתית למען נוער להט"ב ומרכזת פעילות גישור משפחתי בין מתבגרים ומשפחות להט"ב בעמותת נוער ובבית דרור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מדליקים נרות נשמה
צילום: AFP
מחוץ למרכז ההומו-לסבי
צילום: AFP
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים