שתף קטע נבחר

שטייניץ: "לבנקים לא חייב להיות גרעין שליטה"

שר האוצר בראיון למגזין "בנקאות" של איגוד הבנקים: "הנוסחה של חברה ללא גרעין שליטה יכולה לעבוד גם בבנקים, כמו שהיא עובדת בטבע". על אי-השימוש של הבנקים בערבויות המדינה לצורך גיוס הון: "למדינה יש חלק בהצלחת הגיוסים"

"המדינה לא צריכה לשלוט בבנקים, ועקרונית אני לא חושב שחייב להיות להם גרעין שליטה. אנחנו רואים חברות גדולות מצליחות בעולם וגם בישראל, כמו למשל חברת טבע, שאין בהן גרעין שליטה. הנוסחה הזו יכולה להצליח גם בבנקים". כך אומר שר האוצר יובל שטייניץ בראיון למגזין "בנקאות" של איגוד הבנקים שפורסם היום (ד').

 

 

שטייניץ התייחס לכך שהבנקים מגייסים הון ללא שימוש בערבויות המדינה שהועמדו להם בעיצומו של המשבר: "אני מברך על כך שהבנקים מגייסים בעצמם ולא זקוקים לערבויות. אני חושב, עם כל הצניעות, שיש לנו חלק בזה. העובדה שהאוצר הבטיח ערבויות הורידה את הלחץ ואותתה לשוק המוסדי שהבנקים מסוגלים לגייס הון. המחויבות שלנו בעניין הערבויות גם הבהירה לבנקים שניתן להגיע להלימות הון של 12% עד סוף השנה ונשמח אם הם יעברו את השיעור הזה".

 

שר האוצר סבור שעדיין קיים מחנק אשראי מסוים, ועל כן "יש עדיין מקום לפעילותן של הקרנות המיוחדות, כמו קרנות המנוף. המחנק קיים למרות שהבנקים ממשיכים לתת אשראי כמו קודם. הוא נובע מכך שחברות גדולות הסתמכו בעבר על אשראי חוץ-בנקאי וכאשר הוא נפסק חלקן פנו לבנקים, כך שהעובדה שהאשראי הבנקאי נשאר פחות או יותר בהיקף דומה פירושו שחלק מהאשראי הבנקאי ניתן לחברות גדולות כתחליף לאשראי חוץ-בנקאי, ובמקרים מסוימים על חשבון אשראי לעסקים קטנים ובינוניים".

 

באחרונה נשמעים קולות במערכת הבנקאות המתקוממים נגד הפגיעה במודל הייעוץ הפנסיוני, שניתן להם כפיצוי בעקבות יישום המלצות ועדת בכר. "אני חושב שהכיוון הכללי של הרפורמה הוא נכון, וצריך בהחלט לעודד את הבנקים לתת ייעוץ פנסיוני. לדעת צריך לקדם את זה לפי המודל הצ'יליאני הישראלי. המטרה היא למנוע מצב שאדם ייקלע זמן קצר לפני הפרישה למשבר פיננסי כמו שחווינו בשנה שעברה ויפסיד חלק ניכר מהחסכון הפנסיוני שלו.", אומר שר האוצר.

 

שטייניץ דיבר בראיון גם על נושאים מאקרו-כלכליים. לדבריו, "אין ספק שאנחנו עדיין בעיצומו של המשבר. בתחום האבטלה רואים האטה בקצב הגידול, ואנחנו מעריכים שהיא תיבלם לקראת סוף השנה ותחילת 2010. לקראת סוף השנה הבאה, נראה עלייה בתעסוקה.

 

לגבי עליית המדד של יוני: ידענו את הנתון הזה מראש גם לגבי החודש הזה וגם לגבי החודש הבא. עליות המחירים נובעות מהריבית הנמוכה במשק, שער הדולר והעברת התקציב הכולל מספר צעדים של העלאת מיסוי. אני עדיין לא קורא לזה אינפלציה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שר האוצר יובל שטייניץ
צילום: גיל יוחנן
מומלצים