הכרטיסים בזול, התוספות התייקרו
אחרי רומא, אל-על מציעה טיסות גם ללונדון ב-299 דולר במסגרת "המחלקה הבסיסית". בד בבד מתייקרים השירותים בטיסה: כריך יעלה 8 דולרים, ורישום בדלפק - 10 דולרים
חודש לאחר שאל-על יצאה בניסוי להפעלת טיסות מוזלות לרומא, החלה אתמול החברה למכור כרטיסים מוזלים ללונדון ב-299 דולר לחברי מועדון הנוסע המתמיד וב-399 דולר לשאר הציבור.
הטיסות המוזלות יהיו לשדה התעופה לוטון שליד לונדון, והוקצו להן 90 כרטיסים. מחציתם לטיסה שיוצאת ב-3 בספטמבר וחוזרת כעבור 3 או 4 ימים, ומחציתם לטיסה שיוצאת ב-4 בספטמבר, וחוזרת לארץ כעבור 4 או 5 ימים. חברי המועדונים יצטרכו להוסיף על דמי הכרטיס 48 נקודות.
הנוסעים יוכלו לקחת עמם לטיסה תיק יד במשקל של עד 8 ק"ג, וכל שאר השירותים, למעט משקאות קלים, יהיו בתשלום. מחירי השירותים יהיו גבוהים יותר מאלה שנגבו בטיסה המוזלת לרומא. כך, למשל, תשלמו 20 דולר לכל כיוון בעבור מזוודה (לעומת 10 דולרים בטיסות המוזלות לרומא, 3 דולרים בעבור אוזניות (לעומת 2.5 דולרים בטיסות לרומא) ו-8 דולרים בעבור כריך (לעומת 5 דולרים). הארוחה החמה התייקרה בקצת פחות מ-10 דולרים - ל-15 דולר.
תשלום נוסף שיוטל על נוסעי מחלקת התיירות הבסיסית הוא בעבור הרישום לטיסה בדרך מתל אביב ללונדון. התשלום, 10 דולרים, ייגבה רק אם הנוסעים יבצעו רישום לטיסה בדלפקים בנמל התעופה. אם ירצו לקבל פטור מתשלום זה, יהיה עליהם לבצע את הרישום לטיסה באמצעות אתר האינטרנט של החברה. בעבור הרישום בדרך חזרה - אין תשלום, אבל מתברר כי גם כאן הכפילה החברה את המחיר שהיה 5 דולרים בניסוי הקודם.
הטיסות יוצאות מתל אביב ב-7:30 בבוקר ונוחתות ב-10:30 בבוקר. הטיסות חזרה יוצאות ב-12:30. מנמל התעופה של לוטון יש רכבת ללונדון שהנסיעה בה עולה כ-13 ליש"ט, והיא מגיעה למרכז העיר תוך 25 דקות. נוסף על כך אפשר להשתמש באוטובוסים של איזיג'ט, שהנסיעה בהם עולה מ-2 ליש"ט ומעלה, תלוי מתי מבצעים את ההזמנה ולאילו שעות.
עמית ליבני, ראש אגף שיווק באל-על, אמר אתמול כי הניסוי שהיה לרומא התקבל באהדה על ידי הלקוחות. לדבריו, באותו ניסוי נסעו כ-40 נוסעים. מהם 11 רכשו ארוחה חמה לפני הטיסה. מרביתם נסעו ללא מזוודות וכ-40% מהם רכשו 'הושבה' מראש, כלומר שילמו בעבור ישיבה יחד או במקום מסוים במחלקה תמורת 5 דולרים. בטיסה ללונדון שירות זה יהיה כרוך בתשלום של 20 דולר. בקרוב מתוכננות טיסות מוזלות גם לספרד ולצרפת.
על כרטיסי המחלקה יש מגבלות רבות, כאשר הראשונה שבהן היא שיש לרכוש צמד טיסות שנקבע מראש, כלומר גם הטיסה הלוך וגם חזור הן בתאריכים קבועים, ואין אפשרות להאריך את השהות. המחלקה נמצאת בשורות האחרונות של המטוסים, ואת הארוחות ניתן להזמין עד 24 שעות, בלבד, לפני הטיסה. עם זאת, החברה נותנת ללקוחות הטסים במחלקה המוזלת משקאות קלים וחמים בחינם, וכך גם כריות ושמיכות.
ועכשיו לחשבון: מי שטס כחבר מועדון, מזמין מקום, לוקח מזוודה, מזמין ארוחה ומושב ואוזניות ישלם בעבור הכרטיס 425 דולר, ממש משתלם. אם לעומת זאת אתם לא חברי מועדון, המחיר של הכרטיס עם התוספות יהיה 525 דולר. אבל אם תוותרו על כל התוספות, קחו תיק יד, ותרו על האוכל, על ההושבה מראש ועל האוזניות 399 דולר הוא בהחלט מחיר שווה.
אם נשאר עוד זמן
מסעדות הגלאט כשר מגיעות לנתב"ג - מסעדות "שיפודי התקווה" ו"רפאלו" זכו במשותף במכרז של רשות שדות התעופה להקמה ולהפעלה של סניפים חדשים במתחם הדיוטי-פרי.
השתיים יקימו מסעדה כשרה למהדרין, שתיתן מענה לשומרי כשרות ולציבור הנוסעים הדתי-חרדי העובר בנמל התעופה בדרכו לחו"ל. המסעדה תמוקם במתחם ההסעדה באזור הדיוטי-פרי, באולם הנוסעים היוצאים בטרמינל 3, על שטח של כ-80 מ"ר.
המסעדה עתידה להתחיל לפעול ברבעון הראשון של 2010. עד אז יסתיים התכנון ותוקם המסעדה בפועל. קובי מור, מנכ"ל רשות שדות התעופה, אמר כי הרשות קשובה ללקוחותיה ומרחיבה את מגוון העסקים שפועלים בטרמינל 3 בהתאם לביקושים עסקיים וכלכליים.
טיסה בזול - עכשיו גם ללונדון
צילום: רויטרס
מומלצים