שתף קטע נבחר

מה שיותר ארוך יותר ירוק: 3 מתכוני שעועית ירוקה

מוקפצת, ברוטב עגבניות או בסלט. השעועית הירוקה יכולה ללבוש אינספור צורות וטעמים, וחוץ מטעם עדין יש לה גם ערך תזונתי גבוה. הנה שלושה מתכונים עם שעועית טרייה, אבל מי שלא מצליח להשיג יכול להשתמש גם בקפואה

סלט שעועית ירוקה, עגבניות שרי בצל סגול ווינגרט מרווה

מתכון של יעל גרטי

 

המרכיבים:

1/2 ק"ג שעועית ירוקה טרייה

1 בצל סגול קטן, פרוס לפרוסות דקות

1/2 סלסלה גדולה עגבניות שרי

לוינגרט מרווה:

חופן עלי מרווה טריים

4 כפות שמן זית

1 כף גדושה חרדל חלק איכותי

1 כף סוכר

2 כפות חומץ בן יין לבן

מלח

פלפל שחור גרוס גס

1 כף מים


(צילום: דניה ויינר)

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את השעועית הירוקה וקטמים קצוות. חותכים כל שעועית לשני חלקים. מבשלים בסיר, במעט מים רותחים, עד להתרככות מסוימת, לא יותר מדי. מסננין ומעבירים לקערה.
  2. חותכים את עגבניות השרי לחצאים וומוסיפים לקערה. מוסיפים את פרוסות הבצל.
  3. מרסקים במעבד מזון את חומרי וינגרט המרווה לכדי רוטב חלק. בודקים תיבול. במידה והרוטב חמוץ מדי מוסיפים להוסיף מעט סוכר. במידה והרוטב מרוכז מדי לטעמכם, מדללים אותו ב-1 כף מים.
  4. שומרים את הרוטב לחוד בצנצנת קטנה. מאחדים בין הרוטב והסלט רק בפיקניק או בעת ההגשה, כדי שעגבניות השרי לא תשחררנה נוזלים.

 

שעועית ירוקה מוקפצת

המרכיבים:

1/2 ק"ג שעועית ירוקה טרייה

1 כף שמן צמחי

1 כף שום טרי קצוץ

2 כפות רוטב סויה

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

1 כף שמן שומשום

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן במחבת רחבה או בווק על להבה גבוהה. מוסיפים את השעועית ומטגנים תוך ערבוב עד שהשעועית מתחילה להתרכך ומקבלת סימני חריכה קלים.
  2. מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות נוספות.
  3. מוסיפים סויה, סוכר, מלח וממשיכים לטגן תוך ערבוב כמה שניות.
  4. מוסיפים 2-3 כפות מים ואת שמן השומשום, מערבבים ומורידים מהאש.

 

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

המרכיבים (6 מנות):

1 ק"ג שעועית ירוקה טרייה

1 כוס בצל קצוץ

1/4 כוס שמן צמחי

4 כוסות עגבניות טריות מגוררות על פומפייה גסה

2 כפות רסק עגבניות

מיץ מ-1/2 לימון

4 שיני שום, קצוצות

1 כוס מים

מלח, פלפל לפי הטעם

1 כף סוכר


(צילום: אסף אמברם)

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את השעועית הירוקה וקטמים קצוות.
  2. מניחים בצל ושמן הזית בסיר רחב ומטגנים עד שהבצל משחים.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  4. מגישים חם או קר.

 

גיוון: מוסיפים לתבשיל קציצות בקר ומקבלים ארוחה מלאה

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים