שתף קטע נבחר

עם אספרסו בצד: עוגיות פולנטה ותפוז

רוני ונציה במתכון לעוגיות לעוגיות איטלקיות מפתיעות. הפולנטה מעניקה מרקם גרגירי קראנצ'י לעוגיות. מי שרוצה להרגיש ממש כמו בפיאצה במילאנו, יגיש אותן עם אספרסו קצר ואיכותי

עוגיות פולנטה ותפוז

המרכיבים ‭34)‬ עוגיות):

1 ו‭1/4-‬ כוסות ‭175)‬ גרם) קמח

1 ו‭1/2-‬ כפיות אבקת אפייה

‭1/3‬ כפית מלח

1 כוס ‭160)‬ גרם) פולנטה (קמח תירס)

‭1/2‬ כוס ‭100)‬ גרם) סוכר

1 ביצה

1 חלמון

100 גרם חמאה מומסת, מצוננת

קליפה מגוררת מ‭1-‬ תפוז

לקישוט:

מעט סוכר

(צילום: שלום בר-טל)

 

אופן ההכנה: 

  1. מנפים ביחד לקערת מיקסר את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את הפולנטה והסוכר. מוסיפים את הביצה והחלמון. מוסיפים את החמאה המומסת הקרה (חשוב שתהיה צוננת לגמרי) ואת קליפת התפוז ומקציפים בעזרת הוו השטוח במהירות בינונית-נמוכה ‭4-3‬ דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
  2. מניחים את הבצק מעל ליריעת ניילון גדולה ומעצבים לעיגול שטוח. עוטפים את הבצק בשאריות הניילון ומקררים במקרר 30 דקות עד שהבצק יציב.
  3. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך ‭160)‬ מעלות).
  4. מעל למשטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי 5 מ"מ. בעזרת חותכן עגול (חלק או משונן) ומקומח בקוטר 5 ס"מ חותכים עיגולים בבצק. מעבירים ל‭2-‬ תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה ומשאירים מרווחים של 2 ס"מ בין העוגיות. מפזרים מעט סוכר לקישוט מעל לכל עוגייה. 
  5. אופים כ‭8-‬ דקות עד שהעוגיות בהירות, השוליים מתחילים לקבל צבע זהוב והתחתית אפויה בצבע זהוב בהיר. מצננים בתבנית על רשת 5 דקות, ואז מעבירים לרשת לצינון מלא.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחראית למרקם. פולנטה
אחראית למרקם. פולנטה
צילום: אסף אמברם
מומלצים