שתף קטע נבחר
 

מתוק לחג: גלילות במילוי תפוחים ופרג

גלילות של בצק שמרים במילוי תפוחים ופרג שישמחו את כל חובבי הגרגרים השחורים והתפוחים הירוקים. מתכון מצויין לאירוח בסוכה

מאפה פרסבורגר עם תפוחים ופרג

מתכון באדיבות אורן בקר, "בליקר בייקרי"

 

המרכיבים (ל-4 גלילות):

לבצק:

750 גרם קמח לבן

350 גרם חמאה

3/4 כוס אבקת סוכר

1/2 כפית מלח

1/2 כוס מים פושרים

3/4 שקית שמרים לחים

3 ביצים

למלית פרג ותפוחים:

3/4 כוס חלב או מיץ תפוזים

3/4 כוס סוכר

4 כפות דבש

50 גרם חמאה

250 גרם פרג טחון

2 תפוחי עץ מסוג גרנד חתוכים לקוביות


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. המלית: מבשלים מיץ, סוכר, דבש ומחמאה עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מוסיפים את הפרג והתפוחים עד שמתחבר. מקררים כמה שעות.
  2. הבצק: מערבבים במיקסר קמח, חמאה, אבקת סוכר ומלח עד שמתקבלים פירורים.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד קבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת מטבח נקייה ומניחים במקום חמים לתפיחה.
  4. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, טופחים עליו עם כפות הידיים מורידים אוויר מהבצק ומתפיחים שוב.
  5. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, מרדדים כל כדור לעלה דק וממלאים כל עלה במלית הפרג. מסדרים את הגלילים על תבנית שרופדה בנייר אפייה.
  6. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  7. מגלגלים את עלי הבצק לגלילה, מורחים מעל חלמון ביצה, מניחים לשכבה להתייבש וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
  8. אופים את הגלילות כ-15-20 דקות או עד שהן משחימות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים