שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ירושלים, הנה אני בא
    נשבעו לנו שיש חיי לילה חדשים בירושלים. שתוסס שם, סוער שם, טעים שם, שווה את ההגעה. אז התנתקנו מהפגנות החרדים ומשעון השבת ויצאנו לחפש את הדור הבא בבירה. דווקא מצאנו

    חמישי. אמצע הלילה. בירת ישראל רוחשת ועולצת כאילו לא נולד הביטוי תוגת ירושלים. מרכז העיר הוא פסיפס מרהיב של בליינים ממגזרים שונים, שלכולם תוכנית אב: להתהולל ולקרוע את הלילה. מי שהורגל להתייחס אליה בהקשר של הפגנות חרדים, יופתע לגלות עיר כמעט נורמלית, תאבת חיים.

     

    "ירושלים מתעוררת אחרי תקופה רדומה‭,"‬ מאבחן רפי קינן, מבעלי "אלדד וזהו" ו"רוזה" (על שם סבתו) בחצר פיינגולד. "אנחנו מתאוששים מהטראומה של הפיגועים, ופתאום התיירות חוזרת‭."‬

     

    קינן לא לבד. כמעט כל מי שעולה בחודשים האחרונים לבירה חוזר עם תחושה שירושלים של מטה הפכה להיות מעוז קולינרי ובלייני ששווה לטפס למענו אפילו במעלה כביש מספר אחת. לקראת קיום מצוות העלייה לרגל, יצאנו גם אנחנו לבדוק הכצעקתה וחזרנו עם וואו בעיניים. לפניכם, אם כן, רשימת המלצות לבילוי ערב ירושלמי טעים וסתווי.


    קמינר (שני משמאל) ובליינים מקומיים (צילומים: עטא עוויסאת)

     

    מחניודה: סקסי וטעים בטירוף

    המסעדה המדוברת והמתוקשרת בעיר. בחמישי בחצות מצאתי שם את ראש העיר ניר ברקת, איש העסקים רמי לוי, סטודנטים, חברי עמותת "רוח חדשה" האחראית על תנופת הבליינות בעיר, ברנז'אים מקומיים לצד לא מעט בליינים תל-אביבים, שבאו לראות על מה הרעש.

     

    כיאה לטרנד של מסעדות שוק, "מחניודה" קמה בתוך שוק מחנה יהודה ועושה שימוש מבריק בחומרים שהוא מציע. המיזם שייך לשפים אסף גרניט, אורי נבון ויוסי אלעד, שהתאגדו למפגש פסגה.


    ראש עיריית ירושלים ניר ברקת (שלישי משמאל) פותח שולחן במחניודה 

     

    התפריט, שכתוב בצורה יצירתית, מתחכמת וקצת פלצנית, כולל מנות כמו "אנטריקוט לתוך הפרצוף שלך‭,"‬ "יש שכל אין דאגות – מח עגל עם פלפל מעושן ובמיה‭,"‬ "זה לא ג'חנון בסיר זה זנב שור עם ארטישוק ירושלמי" ו"פסטה עם חיות של ים‭."‬ אבל עזבו את השמות, העיקר שזה טעים בטירוף, סקסי ועם טוויסט, והחלל הרטרואי מלא אווירה, שמחה ויצרים.

     

    • מחניודה, בית יעקב ‭.02-5333442 ,10 ‬

     

    מועדון הבאסס: ארץ הפלאות

    הבר-מועדון הניצב בטבורה של ירושלים נוהג להציע ערבי נושא. לשמחתנו נקלענו ל"מסיבת התה של עליסה‭,"‬ והרגשנו כמו בארץ הפלאות של לואיס קרול.


    ערב בסגנון עליסה בארץ הפלאות במועדון הבאסס

     

    הקהל, בעיקר סטודנטים מ"בצלאל‭,"‬ עטה בגדים שנגזרו מספר הפולחן, הציג קטעי תיאטרון ונישנש קינוחים מבריקים, אותם הגתה יהלי אשל, בהשראת מסיבת התה של עליסה המקורית: מוס שוקולד עם זהב אכיל, טראפל ודובדבן מסוכר, טרמיסו בזוק נצנצים כחולים, פנקייק ברוטב טופי.

     

    • מועדון הבאסס, ההסתדרות ‭.054-5801118 ,1‬

     

    פיניונס: קבב של שף

    השף פיני לוי הוא אושיה קולינארית ירושלמית ותיקה. בשנים האחרונות הוא נדד עם המותג "פיני בחצר‭,"‬ כולל גיחה לתל אביב, אבל עכשיו הוא חזר לשורשים, והפעם עם קונספט חדש מאגף האוכל המהיר והזול – קבב-שף, במחירים הנעים בין 25 שקל ל‭35-‬ שקל.


    הקבבים של פיני במזללת פיניונס

     

    הקבב הנהדר ומלא הטעם של פיני מוצע בפיתה או בלאפה, ויש כמה גרסאות: בנוסח סורי (תערובת בשר וכבש מתובלת‭,(‬ בסגנון עיראקי ופרסי (תערובות בשר עגל ובצל‭,(‬ בסטייל מרוקאי (חריף) וגם קבב עוף מעודן. זה הולך נהדר עם אורז או צ'יפס ערבי, ועם כוס תמרהינדי או לימונדה. קחו כאן פסק זמן מהבילוי הלילי, להשקיט את הרעב וההנג-אובר ואל תתפלאו, אם הסניף הזה עוד יהפוך לרשת.

     

    • פיניונס, יפו ‭.02-6248889 ,30‬

      

    "מירור בר‭:"‬ כולם במלון ממילא

    במלון ממילא המרהיב שנפתח לאחרונה פועל בר אלגנטי מושקע, שכולו זועק יוקרה. לאורכו מתחככים אוליגרכים וכדורגלני בית"ר ירושלים, אנשי עסקים ותיירים חרמנים ופריס הילטון מקומית אחת.


    הבר האלגנטי של מלון ממילא המעוצב

     

    זהו מקום מוקפד, מעוצב, שמתפאר בבר סיגרים ומרפסת לעישון, ועמדת תקלוט. רועי ענתבי בוגר "כתית‭,"‬ השף של "ממילא" (כולל מסעדת הגג) הנפיק תפריט חובק עולם (מאסיאתי ועד צרפתי ואיטלקי‭,(‬ שמשלים היטב את השתייה: שקדי טלה וארטישוק, קבב דגים וקרם חצילים, טורטליני בשר טלה, אטריות אורז וירקות שורש, סלט ניסואז וסביצ'ה דג עם פאפיה. הכי קוסמופוליטי שאפשר.

     

    • מירור בר, שלמה המלך ‭.02-5482222 ,11‬

     

    מתחם שמעון בן שטח

    נשיא הסנהדרין בימי המלך ינאי מתהפך בוודאי בשמחה בקברו לאור העובדה שמתחם בילויים וגסטרונומיה הומה וכייפי, קרוי על שמו.

     המדרחוב מאוכלס במסעדות יוקרה ‭")‬דולפין בר‭,("‬ מזללות וברים, כולל כאלה מז'אנר הפיק-אפ. באחד מהם מצאנו משלחת בליינים מחולון, שקיבלה דיווחים על ההתעוררות הירושלמית והגיעה לבדוק הכצעקתה.

     

    הכי אהבתי את "בן סירא" בקצה המדרחוב, התשובה הירושלמית ל"ריף רף" התל אביבי – מקבץ מצודד, עדכני ואיכותי של סטודנטים חתיכים, אינטלקטואלים ואמנים. לא פלא שהרגשתי שם בבית. ואם אנחנו כבר בעניין של חיי לילה, קבלו שני ברים מוצלחים מחוץ למדרחוב: "הקצה" (רחוב שושן ‭(4‬ של האחים אייל ועידו לויט – בר אלטרנטיבי ואמנותי, כולל הופעות ואירועי תרבות, ו"צעצוע בר" (דונואס ‭– (6‬ בר-דאנס קולי שכונן עדי טלמור, ממלכי הלילה של הכרך, על חורבות חנות צעצועים. 

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    השף אסף גרניט במסעדת מחניודה הטרנדית
    צילום: עטא עוויסאת
    מומלצים