שתף קטע נבחר

ביקורת מסעדה: מסע לשנות השמונים ב-206

כל ביס שלקח אמיר קמינר ב‭206"‬ בשרים" הציף אותו בנוסטלגיה, הוא אהב את הסלטים ואת הקבב, התאכזב קצת מהלבבות ומהפירה ובעיקר הרגיש שהוא חוזר בזמן לסטייקיות של שנות השמונים

המסעדנים והיזמים כנראה עוד לא שמעו על הכותרות שרמזו על סופו המתקרב של המיתון, ולכן כמעט אין תזוזה בתחום. לאור זאת, לאחרונה אני מתקשה למצוא מקומות חדשים, לשבור בהם את רעבוני. בקרוב אמנם אמורות להיפתח מסעדות מתוחכמות אחדות, אבל בינתיים לך תמצא חידושים והפתעות. בצר לי, אני מוצא את עצמי חוזר לקלאסיקות שהצליחו לשרוד, למשל ‭206"‬ בשרים‭,"‬ מהמוסדות היותר ותיקים בגוש דן.

 

מדובר בשמורת טבע שכאילו קפאה בזמן. אם חוקרים רוצים לדעת מה אכלו בישראל בשנות ה‭70-‬ וה‭,80-‬ כדאי שיקפצו לביקור במסעדה הניצבת בצהלה. גם התמונות המעטרות את הקירות, ומנציחות את כדורסלני מכבי תל-אביב ‭"206")‬ היא מסעדת הבית שלהם‭,(‬ בימים בהם עוד היה רוב ישראלי בחמישייה הפותחת, הן מסמך תקופתי-ארכיאולוגי מרתק. המדור, למשל, התיישב באגף שהציג את דורון ג'מצי במלוא תפארתו ואת עודד קטש בשיא תהילתו ובלוריתו.  


(צילום: שלום בר-טל)

 

מה שטוב בעסקית של ‭206"‬ בשרים" שהיא מוצעת גם בשעות הערב, וגם בשישי-שבת. וזה בדיוק מתאים לפגישה השבועית שלי עם משפחת א‭,'‬ שנערכת תמיד ביום שישי בצהריים ואז אנו מתקשים למצוא עסקית. תמורת 79 שקל תקבלו פיתות (תיזהרו מההתמכרות לאלה הקלויות עם הזעתר‭,(‬ זיתים וחמוצים (טובים‭,(‬ כוס שתייה קלה, סלט, מנה בשרית, 2 תוספות וקינוח.

 

המדור, נרקומן של חצילים, התקשה לבחור מבין שלל הסלטים שהוצעו לו. בסוף הוא ביקש סלט חצילים בטעם כבד, שהומצא דומני בתקופת הצנע. טעמו העשיר והמוצלח אכן הזכיר כבד. אמא מ' היא לא בדיוק הטיפוס של ניגובים, הפתיעה כשבחרה את החומוס/טחינה, וכאן החל דיון פילוסופי כללי סביב השאלה "האם החומוס הוא מאכל שזוכה להערכת יתר?". ‬ למרות המוניטין והאיכות של החומוס מודל ‭,206‬ חוששני שכן. אחרי שמיצינו את השיחה הזאת, ניסינו לזהות פרצופים שהבליחו מהצילומים ונשכחו.

 

בעיקריות, למרות שאני משתדל להימנע מחלקי פנים, התפתיתי ללבבות המדממים. הם היו בסדר גמור, אבל לא מהסוג ששובר לבבות ומסעיר לשונות. מ' הלכה על קבב ערבי מתובל אך מעודן, בשרני, טרי וטעים. התוספות: צ'יפס, אורז עם שעועית, מג'דרה היו מהסוג היעיל והמספק. רק הפירה איכזב והגיע קר.

 

הקינוחים היו חגיגת רטרו, שהחזירה אותנו לילדות האבודה: בוואריה ומוס שוקולד כמו בסבנטיז. אמנם זכיתי לטעום מוסים נשגבים בריביירה הצרפתית, מתוחכמים ומוצלחים בהרבה מהמוס המקומי, אבל כל ביס הציף אותנו בנוסטלגיה.

 

הבנים הזמינו את ארוחת הילדודס ב‭43-‬ שקלים (שתייה, מנה בשרית, צ'יפס וגלידה) והיו מרוצים בעיקר מהקבב העסיסי. בכלל, האתר אוכלס במשפחות, וניכר שהן נמנות עם הקבועים. המלצרים הכירו בעל-פה את ההעדפות של הסועדים, ובין השולחנות התפתחו דיאלוגים. אז אם גם אתם רוצים ללכת על בטוח, לנסוע במנהרת הזמן ולא מחפשים הרפתקאות וריגושים, אלא סעודה יעילה, זה בפירוש מקום מומלץ.

 

"206 בשרים", משה סנה ‭,54‬ תל אביב, ‭03-6499466‬

 

מחיר העסקית: 79 שקל

מטבח: מזרחי

ואם חורגים מהדיל: סלטים, ממולאים, בירה

שעות העסקית: א‭-'‬ו' ‭,24:00-12:00‬ שבת ‭24:00-16:00‬

חנייה: במגרש בקדמת המסעדה

ציון: 8 בסולם שיפודיות משודרגות

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים