שתף קטע נבחר

פסטו, טפנד ועגבניות מיובשות: 3 רטבים

הם נשמרים זמן רב, נהדרים למאכל כך סתם על פרוסת לחם או כתוספת לפסטה, מרקים, סלטים ותבשילים. רוטב פסטו, טפנד ועגבניות מיובשות שתמיד טוב שיהיו לכם במקרר

רוטב פסטו

את הרוטב אפשר לשמור במקרר לשבוע, או לחלק למנות מדודות ולשמור במקפיא. אם רוצים, אפשר להחליף את הבזיליקום בכוסברה, או ליצור שילובים של פטרוזיליה עם חופן אורגנו, חופן רוזמרין, או מרווה.

 

מה מכינים עם רוטב פסטו?

שבלולי פסטו וצנוברים

ניוקי תפוחי אדמה עם רוטב פסטו

חזה עוף בפסטו לימוני

סלט פסטה עם פסטו ועגבניות

 

המרכיבים:

שתי כוסות וחצי עלי בזיליקום טריים

1/4 כוס גבינת פרמזן

1/4 כוס צנוברים קלויים

2 שיני שום

1/2 כוס שמן זית

מלח ופלפל


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים במעבד המזון את הבזיליקום, השום, הפרמזן והצנוברים. מעבדים במשך מספר שניות.
  2. מוסיפים את השמן בהדרגה, תוך כדי עיבוד. מוסיפים מלח ופלפל, וממשיכים לעבד  עד לקבלת המקרם הרצוי.

 

טפנד זיתים

מה מכינים עם טפנד זיתים?

ברוסקטה טפנד זיתים, זוקיני צרוב ופרמזן

מאפי גבינה פיקנטיים

 

המרכיבים:

1 כוס זיתי קלמטה מגולענים

2 שיני שום

2 כפות עלי טימין

1 כוס שמן זית


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים, מלבד השמן.
  2. מוסיפים אותו פנימה, תוך כדי עיבוד, בזילוף איטי, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  3. אפשר לשמור במקרר בכלי אטום, עד חודש.

 

עגבניות מיובשות בשמן זית ועשבי תיבול

מה מכינים עם עגבניות מיובשות?

לחם עגבניות מיובשות ועשבי תיבול

סלט פסטה עם עגבניות מיובשות וגבינת פטה

קציצות דגים ועגבניות מיובשות

 

המרכיבים:

2 קילו עגבניות תמר שטופות ומיובשות

מלח גס

3 שיני שום

2 ענפי רוזמרין

2 גבעולי אורגנו


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מסירים את הגבעולים של העגבניות וחוצים אותן לאורכן.
  2. מוציאים את הגרעינים עם כפית, ומניחים את העגבניות על רשת התנור.
  3. את הרשת מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  4. מפזרים מעט מלח ואופים בתנור שחומם מראש ל-80 מעלות, במשך 6-8 שעות. 
  5. מצננים את העגבניות ומסדרים בתוך צנצנת, ביחד עם השום ועשבי התיבול.
  6. יוצרים שמן זית עד לכיסוי ושומרים במקרר.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים