שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    סתווי ושמח - מרק ירקות כתומים

    הוא לא בהכרח דיאטטי, אבל ממש טעים, יש בו תיבול אקזוטי וצבע נהדר. רותי קינן מגישה מתכון למרק ירקות כתומים

    למי שעוד לא הפנים (אני) ולמי שמנסה להתכחש לעובדות (גם כן אני) – אחרי החגים זה עכשיו. ולכן, זה גם הזמן לעשות את כל מה שדחינו וגם – במישור הקולינרי – להקדים ולהיפטר מכל מה שצברנו בארוחות החודש האחרון. בקיצור – זה הזמן לפצוח בסוג של דיאטה, עד שיתנפל עלינו החג הבא.

     

    מה שנחמד הוא שאחרי החגים מגיע גם הסתיו, ומזג האוויר המתקרר והולך (בינתיים רק בערבים, אבל גם זה משהו), ממש מזמין מחדש את החברים הטובים ביותר של הדיאטה – המרקים. באופן גורף, הם פחות משמינים מסוגי מאכלים אחרים מאחר שהם מכילים הרבה נוזלים. אלה מביניהם המבוססים על שפע של ירקות דיאטטיים אף יותר מהאחרים ואת הדשנים שבהם ממילא נדחה לעונה קרה הרבה יותר. כדי להמחיש עד כמה המרקים מיודדים עם הפחתה במשקל די להזכיר את העובדה שיש אפילו דיאטות המבוססות על מרק (דיאטת מרק כרוב למשל), אבל לא כאן המקום לנקוט בעונשים של ממש.


    (צילום: ירון ברנר)

     

    מרק של ירקות כתומים אינו מוגדר בהכרח כמרק דיאטטי. יש בו די הרבה פחמימות (מהירקות העמילניים) וגם שומנים (בעיקר מחלב הקוקוס). אבל הוא קטיפתי ומנחם, צבעו שמח והוא מתאים לרומם את מצב הרוח בלי לגבות יותר מדי ייסורי מצפון. מי שרוצה יכול לוותר על חלק ניכר מהפחמימות על ידי השמטת הבטטות (שהן, אגב, הרבה פחות משמינות מתפוחי אדמה) בכמות נוספת של גזר או דלעת. מומלץ גם להשתמש בחלב קוקוס מהסוג השמן פחות (אפשר לבדוק זאת על התווית, שם מצוינת כמות השומן ל-100 גרם. יש חלב קוקוס שמכיל 15 גרם ויש אחרים – הנקראים לעתים שמנת קוקוס – שמכילים הרבה יותר). בכל מקרה, אפשר גם להפחית את כמות חלב הקוקוס לחצי ולהשתמש במים או בתוספת מרק צח (ציר) במקום.

     

    המרק שלפניכם סובל את כל ההנחות בכמות הפחמימות והשומן בזכות התיבול האקזוטי, המדגיש את המתיקות הטבעית של הירקות עצמם והמרקם המלטף.

     

    מרק ירקות כתומים בחלב קוקוס

    המרכיבים (ל-6 מנות): 

    3 גזרים גדולים

    400 גרם דלעת (או דלורית)

    2 בטטות בינוניות

    1 בצל קצוץ

    2 כפות שמן תירס

    2 שיני שום כתושות

    1 כפית שורש ג'ינג'ר מרוסק

    2 כפות רוטב סויה

    מלח, פלפל

    קורט פלפלת חריפה

    4 כוסות ציר עוף, ציר ירקות או מים

    1 קופסה (כ-400 מ"ל) חלב קוקוס

    2 כפות כוסברה קצוצה


    (צילום: אסף אמברם)

     

    אופן ההכנה:
    1. קולפים את הירקות וחותכים לחתיכות גדולות.
    2. בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן עד שנעשה שקוף. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים תוך כדי בחישה עוד חצי דקה. מוסיפים את כל הירקות, את רוטב הסויה, מלח, פלפל ופלפלת חריפה, הציר או המים ומביאים לרתיחה.
    3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה חלקית כ-20 דקות או עד שהירקות רכים מאוד. מצננים מעט.
    4. מועכים את הירקות עם נוזליהם בממחה או במעבד מזון למחית חלקה מאוד. מחזירים לסיר ומוסיפים את חלב הקוקוס.
    5. מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים את התיבול. אם המרק סמיך מדי – מוסיפים מעט מים רותחים. מבשלים 5 דקות תוך בחישה תכופה. בוזקים את הכוסברה ומגישים.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    יש גם לייט. חלב קוקוס
    צילום: יעל גרטי
    מומלצים