שתף קטע נבחר

העירייה לבעלים: הפעילו את בריכת ירושלים

הלחץ הציבורי של הפעילים הירושלמים הנלחמים להמשך הפעלת הבריכה הגדולה בבירה מתחיל לשאת פרי: היועץ המשפטי של עיריית ירושלים תובע, במכתב נוקב אל מפעילי הבריכה להמשיך ולהפעילה "תוך החזקתה במצב טוב ותקין וגביית מחירי כניסה עממיים". וועד הפעולה להצלת הבריכה שבע רצון: "זה מוכיח שלציבור יש כוח ואפשר להתנגד לכוחות החזקים של ההון והפוליטיקה"

היועץ המשפטי של עיריית ירושלים, עו"ד יוסף חביליו, הוציא אמש מכתב למפעילי בריכת ירושלים - מושב שורש והאחים אלה - ובו הוא דורש מהם להמשיך ולהפעיל את הבריכה. חביליו מציג במסמך את ההתחייבויות שלקחו על עצמם במסגרת תוכניות הבנייה שאושרו, וקובע כי עליהם "להמשיך ולהפעיל את הבריכה תוך החזקתה במצב טוב ותקין וגביית מחירי כניסה עממיים". עו"ד חביליו מדגיש במכתבו למפעילים: "עליכם לדאוג לביצוע כל העבודות וכל התיקונים, לרבות ע"פ דרישת משרד הבריאות כך שניתן יהיה להמשיך להפעיל את בריכה באופן תקין. עליכם לבצע את העבודות תוך פגיעה מינימאלית במנויים ובציבר הרחב אשר משתמש בשירותי הבריכה".

 

מכתבו של היועץ המשפטי, הוא מהלך אקטיבי ממשי ראשון של עיריית ירושלים, המבקשת למנוע את סגירת 'בריכת ירושלים', הבריכה הגדולה והחשובה בבירה. חוות דעתו של עו"ד חביליו נכתבה בעקבות לחץ של אזרחים המעוניינים בשימור הבריכה במתכונתה הנוכחית. מכתבו הוא המשך להודעת דובר עיריית ירושלים שהכריז לא מכבר כי הערייה מתכוונת להבטיח את המשך פעילות הבריכה. עם זאת, האינטרסים הרבים המצויים סביב השאיפה להקים במקום הבריכה בניין רב קומות וחניון השאירו את וועד הפעולה להצלת בריכת ירושלים, פעיל ודרוך, וממתין לראות כיצד מתקדמת בפועל הנחיית העירייה.

 

המאבק הציבורי החל כאשר מאות מנויי הבריכה קיבלו מכתב מבעלי הבריכה הטוען שלא יחודשו המינויים לבריכה בתום השנה הנוכחית. מדובר באחת מבריכות הותיקות והגדולות ביותר בבירת ישראל, שנפתחה לפני 51 שנים, על רקע מאבקים סוערים שהתנהלו בזמנו בין החרדים בעיר לציבור החילוני. ברבות הימים הבריכה הפתוחה גם בשבת, הוסיפה שעות פעילות נפרדות לנשים וגברים לטובת הציבור החרדי הנהנה גם הוא ממנה, והייתה לבריכה הציבורית הגדולה והראשונה בעיר הקודש.

 

הוצאת המכתב לבעלי הבריכה מהווה צעד ממשי ראשון מצד העירייה בשימור הבריכה האולימפית על תילה. "העירייה תחכיר ליזמים את חלק הבריכה בחכירה לדורות לתקופה של 49 שנים למטרת ניהול בריכה עממית לציבור הרחב. בתום 490 שנים יוארך החוזה לתקופה נוספת של 49 שנים וכך הלאה", כותב חביליו במסמך שהועבר לסגני ראש העיר.

 

"זה מכתב חזק מאוד, הוא סימן טוב להמשך", אומר חיים ויצמן, יו"ר ועד הפעולה להצלת הבריכה ,"אבל צריך לראות מה תגובת מפעילי הבריכה", הוא מוסיף. "ביקשנו מקובי כחלון, סגן ראש עיריית ירושלים, להקים צוות שיגבש תוכנית להמשך הפעלת הבריכה, במידה ובעלי הבריכה ינסו לטעון טענות כדי לטרפד את החלטת העירייה",

 

כוחם של הירושלמים להצליח לשנות את ההחלוטת הנוגעות לעתיד סביבתם הקרובה בא לידי ביטוי לאחרונה גם בהצלתו של קולנוע סמדר המיתולוגי בעקבות לחץ ציבורי. "כשהתחלתי לגבש את וועד הפעולה למען הצלת בריכת ירושלים, 90 אחוז מהתגובות שקיבלתי היו פסימיות 'מה אפשר לעשות?', אמרו לי 'לבעלים יש כסף וכוח ואי- אפשר לעשות שום דבר'. אבל עכשיו, כשאנשים רואים שיש תוצאות לפעילות, המנגינה השתנתה מקצה לקצה", הוא מוסיף בחיוך.

 

"אני חושב שזה מראה שלציבור יש כוח ואפשר להתנגד לכוחות החזקים של ההון והפוליטיקה ולשמור על האופי של השכונות שלנו, העיר שלנו והדברים שחשובים לנו", הוא מסכם, "כרגע יש לנו יותר מאלף חתימות על העצומה, החברים רוצים לפעול אבל אנחנו מחכים כרגע להמשך פעילות העירייה".

 

  • לחתימה על עצומת הרשת להצלת בריכת ירושלים לחצו כאן
  • וועד הפעולה להצלת בריכת ירושלים זקוק למתנדבים שיאיישו מחר (ו') את דוכן הסברה של המאבק למען בריכת ירושלים ב-"הפנינג לפני המבול" שיתקיים במוזיאון הטבע בעיר. לפרטים שלחו מייל ל- amosc@013.net .

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבריכה האולימפית היחידה בעיר
צילום: דינה קורן
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים