שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    קציצת הזהב: 10 ההמבורגרים היקרים בארה"ב

    פטריות כמהין, כבד אווז, לובסטר צלוי, שמפנייה ופתיתי זהב, הם רק חלק מהתוספות המגיעות עם ההמבורגרים היקרים ביותר בארצות הברית, כפי שמדרג אותם מגזין פורבס. עכשיו רק נשאר להחליט מה דמיוני יותר, התוספות או המחירים?

     

    המבורגר מבשר קובה ולובסטר: 777 דולר

    מנת הדגל של "לה בורגר בראסרי" כוללת קציצת המבורגר מבשר קובה, שמעליה פיסות לובסטר גדולות, גבינת ברי, בצלים מקורמלים ופרושוטו בחומץ בלסמי. את ההמבורגר הזה יהיה קשה לאכול ללא סכין ומזלג, אבל כדי להקל על מלאכת האכילה המנה מגיעה עם בקבוק שמפניה של דום פריניון. אם המחיר בכל זאת קצת יקר לכם, תוכלו להזמין במסעדה גם המבורגר טלה עם מיונז והריסה, או המבורגר עם אבוקדו, בייקון וגבינה כחולה.

     

    "לה בורגר בראסרי" (Le Burger Brasserie), לאס וגאס, נוואדה

     

    "המבורגר מגוחך לגמרי": 499 דולר

    מסעדת "מאלי'ז ספורטס בר" מודה בעצמה שאין שום סיבה הגיונית שמישהו יזמין את מנת ה"המבורגר מגוחך לגמרי" שלה, ששוקל 68 קילוגרם. אבל למרות זאת המסעדה מתחייבת להכין המבורגר כזה, אם יוזמן 72 שעות מראש. בנוסף הם מתחייבים שכל קבוצה של 30 אנשים, או פחות, שתצליח לחסל את ההמבורגר תוך שעה, תקבל את הארוחה בחינם. מי שרוצה להגיע למסעדה בלי להביא איתו את כל החברים מהעבודה יוכל לקבל המבורגר במשקל 300 גרם בעלות של 9 דולרים בלבד.

     

    "מאלי'ז ספורטס בר" (Mallie's Sports Bar), דטרויט, מישיגן


    (צילום: index open)

     

    המבורגר מוזהב: 175 דולר

    ה"וול סטריט ברגר" יכולה להיות בסיס הזהב בכל הקשור להמבורגרים, מאחר שאחד ההמבורגרים שלה ממש מצופה בזהב אמיתי. המבורגר הריצ'רד נובאו מורכב מ-280 גרם של בשר קובו, 25 גרם פטריות כהמין שחורות, כבד אווז, גבינת גרוייר מיושנת ושני פתיתי זהב אכילים. אבל לא כאן מסתיים תפקידו של הזהב במנה, שכן מעל כל המרכיבים נמצא מיונז מתובל בזהב ובפטריות כמהין. אחד הבעלים מגדיר את ההמבורגר הזה כיצירת אמנות, ומי שיזמין את ההמבורגר יקבל לצידו לביבות תפוחי אדמה (hash browns) מטוגנות בשומן אווז משובח. אכן יצירת אמנות.

     

    "וול סטריט ברגר שופ" (Wall Street Burger Shoppe), ניו-יורק, ניו-יורק  


    (צילום: index open)

     

    המבורגר כמהין כפול: 150 דולר

    בשנת 2001 השף דניאל בולוד החל טרנד של המבורגרים יוקרתיים, כשהגיש במסעדה שלו המבורגר ממולא בשופנדרה, כבד אווז ופטריות כמהין. אותו המבורגר עדיין מככב בתפריט של "די.בי ביסטרו מודרן", והוא מוגש עם פטריות כמהין שחורות, ירקות בתוך רול פרמזן, חסה, עגבניות, מיונז חזרת וקונפי של עגבניות, במחיר של 32 דולר. אם תרצו לשדרג את המנה לכזו הכוללת 20 גרם כמהין שחורות, גם המחיר ישודרג בהתאם ויאמיר ל-150 דולר.

     

    "די.בי ביסטרו מודרן" (DB Bistro Moderne), ניו-יורק, ניו-יורק


    (צילום: index open)

     

    המבורגר פילה מיניון: 100 דולר

    במרכז התפריט של מק'גויירס אייריש פאב נמצא הגראנד המבורגר, המורכב מפילה מיניון ומוגש עם קוויאר, בצל, עגבניות צלויות ושמפניה מסוג Moet & Chandon. אפשרויות אחרות מציעות לסועדים להרכיב המבורגר משלהם, או לנסות המבורגר עם שוקולד חם, המבורגר בוטנים, וגם מנה עם שם לא מאוד מפתה: המבורגר זבל מחריד.

     

    "מק'גויירס אייריש פאב" (McGuire's Irish Pub), פנסקולה, פלורידה  

     

    המבורגר רוסיני: 60 דולר

    הבורגר בר הוא למעשה אחיו הקטן והצנוע של מסעדת היוקרה "פלר דה ליס", שגם היא נמצאת בלאס וגאס, וגם היא בבעלותו של השף הוברט קלר. אמנם הבורגר בר פשוט יותר, אבל עדיין תוכלו למצוא שם המבורגר בסכום של 60 דולר, המורכב מבשר קובה, כבד אווז, פטריות כמהין ורוטב מדירה, ומוגש על לחמניית בצל. עוד קציצות שתוכלו למצוא במסעדה הן המבורגר עם חצי לובסטר צלוי עליו, או המבורגר מבשר הודו וכבד אווז מעליו.

     

    "בורגר בר" (Burger Bar), לאס וגאס, נוואדה


    (צילום: mct)

     

    המבורגר שומן ברווז וטימין: 30 דולר

    המסעדה המפורסמת, שבתקופת היובש של ארה"ב מכרה אלכוהול באופן לא חוקי, עדיין מושכת אליה קהל אקסקלוסיבי. המבורגר 21 האגדי שלה עשוי מקציצת בשר שמנה, הכוללת שומן ברווז וטימין, ומוגש עם שעועית ירוקה, עגבניות צלויות, בצל ותפוחי אדמה. אמנם המחיר כבר לא עומד על 21 דולר כמו בעבר, אבל זה לא גורע מהפופולריות של המנה.

     

    "21", ניו-יורק, ניו-יורק


    (צילום: index open)

     

    מיני המבורגרים מבשר קובה וגבינה שוויצרית: 28 דולר

    מסעדת קונטיננטל ממוקמת בתוך מרכז קניות ומשקיפה על האוקיינוס האטלנטי. סועדים המגיעים אליה יכולים ליהנות ממנה של שישה מיני-המבורגרים עשויים מבשר קובה. ההמבוגרים הקטנים מגיעים עם גבינה שווצרית ובצלים מקורמלים. מי שחושש להישאר רעב יכול למצוא בתפריט המסעדה גם קליפות תפוחי אדמה עם טרטר טונה ורול של "צ'יז סיייטק".

     

    "קונטיננטל" (The Continental), אטלנטיק סיטי, ניו-ג'רזי

     

    המבורגר של וולפגנג פאק: 22 דולר

    וולפגנג פאק הוא השף של אחת מהמסעדות הידועות ביותר בארה"ב, ומנת ההמבורגר שלו (המוגש בשעות הצהריים בלבד) מוכיחה, שפחות זה בעצם יותר. ההמבורגר המוגש בספאגו כולל רק בצלים צלויים, איולי שום וגבינת צ'דר, בדומה לקו הקלאסי של המבורגרים המוגשים במסעדות רבות בלאס וגאס. פאק הוא חובב המבורגרים ידוע ובשנת 2002 הוזמן על ידי המגזין ניו-יורק טיימס כדי לנתח את התפריט של מק'דונלדס.

     

    "ספאגו" (Spago), בוורלי הילס, קליפורניה


    (צילום: mct)

     

    המבורגר עם פטריות ובייקון: 21.75 דולר 

    אמנם היא לא יקרה כמו מסעדות אחרות, אבל טייסט, הממוקמת במתחם המסעדות של מלרוז בהוליווד, מציעה תפריט מגוון המושפע ממטבחים שונים בעולם. המבורגר הקובה שלה הוא מנה מפוארת המגיעה עם גבינת גורגונזולה, ריבת בצל, פטריות מוקפצות, בייקון וצ'יפס כמובן.

     

    "טייסט", הוליווד, קליפורניה

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים