שתף קטע נבחר

אדום-צהוב: סלט תירס עם פלפל קלוי

גרגרי תירס צהובים, קוביות פלפל קלוי אדומות ותיבול בניחוח אסייתי. שני פרוסמן במתכון לסלט שישדרג כל ארוחה

סלט תירס עם פלפלים קלויים ובצל סגול

באדיבות השפית שני פרוסמן, שרותי שף אישי

 

המרכיבים ( (ל-4 מנות):

3 כוסות גרגרי תירס

1 בצל סגול קטן חתוך לקוביות

2 פלפלים אדומים

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כפית ג'ינג'ר כבוש קצוץ

1/4 צ'ילי טרי חתוך לקוביות קטנות (לא חובה)

2 כפיות שמן שומשום

2 כפות שמן זית

מיץ לימון (לפי הטעם)

מלח לפי הטעם

(צילום: חיים שוורצברג)

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את גרגרי התירס במים, מסננים ומקררים. מעבירים לקערה גדולה.
  2. מניחים את הפלפלים בתבנית אפייה וקולים בתנור עד שהם רכים. מוציאים מהתנור, מניחים בשקית ניילון וממתיני כמה דקות. מוציאים מהשקית ומסירים את הקליפה. מנקים את הפלפלים מגרעינים וחותכים לפרוסות דקות. מעבירים לקערה.
  3. מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט לקערה ומערבבים.
  4. מערבבים את הנוזלים בקערה נפרדת.
  5. לפני ההגשה מערבבים את הרוטב עם הסלט, מוסיפים מלח, מתקנים תיבול ומגישים.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יעל גרטי
מומלצים