שתף קטע נבחר

מחאה על גולדסטון באו"ם: ארה"ב מפגינה קרירות

השגרירה כלל לא באה לדיון בעצרת הכללית, והאמריקנים לא נרשמו לנאום. אם הדו"ח יידון גם במועצת הביטחון, ארה"ב צפויה להטיל וטו על העברתו להאג

תמיכה בישראל באמצעות קרירות מופגנת: ארצות הברית החליטה שלא להשתתף אמש (יום ד') במצעד הנואמים בדיון בעצרת הכללית של האו"ם על דו"ח ועדת גולדסטון, שהאשים את ישראל בביצוע פשעי מלחמה בעזה.

 

בניגוד לעשרות מדינות ששלחו את שגריריהן לנאום בעצרת, הפגינו האמריקנים בגלוי את סלידתם מהאירוע.

שגרירת ארה"ב באו"ם, סוזן רייס, לא הגיעה כלל לדיון. סגנה, אלכס וולף, נכנס להאזין לנאומים של נציג האיחוד האירופי ושל שגרירת ישראל גבריאלה שלו, ואחר כך נראה עוזב את המקום.

 

ממשל אובמה התנגד בשבועות האחרונים להעברת הטיפול בדו"ח גולדסטון מהמועצה לזכויות האדם של האו"ם בז'נבה לעצרת הכללית בניו-יורק. האמריקנים הביעו תרעומת מהתרגיל של קבוצת המדינות הערביות, בשיתוף המדינות "הבלתי מזדהות" - שהפרידו את הדיון בדו"ח גולדסטון מהדיון השנתי על מצב זכויות האדם. עמדת הבית הלבן ומחלקת המדינה אף קיבלה רוח גבית, כאשר בית הנבחרים דחה אתמול את מסקנותיו של גולדסטון ברוב גדול.

 

שגריר מצרים היה הנואם הראשון במצעד בינלאומי אנטי-ישראלי שצפוי לכלול 40 נואמים בקירוב, ועשוי להימשך גם מחר, לפני שהצעת ההחלטה תובא להצבעה.

זו נחשבת "מכורה מראש", לאור הרוב האוטומטי לו זוכים הערבים ותמכיהם בעצרת. השגריר המצרי טען ש"ישראל נקמה באזרחים בעזה", ושגריר שבדיה אמר בבשם האיחוד האירופי שדו"ח גולדסטון חמור, וישי "לחקור כל הפרה של זכויות אדם ולהעמיד לדין את האשמים".

 

מנאומיהם של מובילי המהלך עולה בבירור כי הם מנסים ליצור מומנטום שיוביל בסופו של דבר את דו"ח גולדסטון לדיון במועצת הבטחון, הגוף היחידי באו"ם בעל סמכויות ביצועיות. משם, הם מקווים שיוכלו לגרור את ישראל לבית הדין הבינלאומי בהאג, אולם האמריקנים צפויים לבלום את המהלך באמצעות זכות הווטו שלהם, אם יהיה בכך צורך.


פורסם לראשונה 04/11/2009 22:48

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השגרירה סוזן רייס. אפילו לא באה
צילום: רויטרס
השופט גולדסטון. עד לאן יגיע הדו"ח?
צילום: AFP
מומלצים