שתף קטע נבחר

על אוכל, מוסיקה ותבשיל בקר מעורפל

אוכל, כמו מוסיקה, הוא עניין של מצב רוח, ולפעמים גם מוסיקה יכולה לעשות חשק לאוכל מסויים. כך קרה שאחרי שהאזין לדיסק של רפי גינת, התחשק לרפי אהרונוביץ' להכנס למטבח ולהכין משהו זדוני כמו תבשיל בקר קל ומעורפל

אוכל הוא עניין של מצב רוח. לעתים אתה במצב רוח אסייתי ולפעמים מצב רוחך משתוקק לנעוץ שינים בנתח בשר עסיסי. אבל די נדיר שתהייה במצב רוח להתייחד עם עלי חסה.

 

בדומה, גם מוסיקה תלויה במצב הרוח, והיא יכולה גם להשפיע עליו ולשנות אותו. אני בטוח, בלי להכיר אתכם באופן אישי (את רובכם הדומם, בכל אופן), שלא פעם כשהקפצתם ניוקי ברוטב גורגונזולה, שמעתם ברקע את הטנור עם הכרס הגדולה, אללה ירחמו.

 

אצלי מוסיקה ואוכל הולכים להם יחדיו כבר שנים. בעיירה מונטריי בשוויץ למשל, בעודי עומד מחוץ לבנין הקזינו המפואר, זכרתי איך יאן גילן, סולנה של סגול כהה, ראה את השריפה שפרצה בקזינו כאשר פרנק זאפה והאימהות הופיעו שם, והעשן שצף על פני האגם נתן לו את ההשראה לשיר האלמותי: עשן על המים. תוך כדי טיולי בטיילת, התנגנה באוזניי המנגינה ומיד בא לי משהו מעושן. נכנסתי למסעדה (בערך) יפנית ואכלתי כנפיים חריפות אש, עד שעשן יצא מאוזניי ודמעות הציפו את עיניי. שני גביעי גלידה שחטפתי בגלידריה בפינה הצליחו אך בקושי לצנן את גרוני החרוך.

 

למה נזכרתי בזה? כי באחד הימים השבוע שמעתי את הדיסק של רפי גינת, כן, זה מכלבוטק. לאחר מספר דקות בהן מוחקים מהראש את האסוציאציות של הקומבינות והקוליפורמים, מתמכרים לגוון הקול ולעיבודים הנפלאים, וכאשר ברקע מתנגן השיר fever או מקי סכינאי, אני מסתובב במטבח ומתחיל לחפש משהו מתאים. משהו של מועדון, משהו זדוני, משהו עם אורות עמומים, ריח של זימה באוויר וניחוחות אלכוהול. אז הכנתי תבשיל בקר מעורפל. מה זה אתם שואלים? ניגש ישר למתכון.

 

תבשיל בקר מעורפל

אם זה מזכיר לכם ביצה על צ'יפס זה נכון, אבל זה טעים אפילו יותר

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

1 ק"ג סינטה בקר מצוחצחת משומן וגידים, חתוכה לקוביות של 1-1.5 ס"מ

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

מעט מלח

3 בצלים קצוצים לקוביות קטנות

2 שיני שום כתושות

1 עגבנייה חתוכה לקוביות

4-5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות, בגודל זהה לקוביות הבשר

3-4 כפות שמן זית מעורבבות עם 3-4 כפות שמן קנולה

50 גרם חמאה (לא הכרחי)

6 ביצים


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הבשר בשני סוגי הפפריקה והמלח.
  2. במחבת כבדה ולוהטת (רצוי עם ציפוי מונע הידבקות), עם שמן זית ושמן קנולה, מטגנים את הבשר, תוך כדי ערבוב, רצוי בשתי נגלות, עד שהוא משנה את צבעו. מוציאים ומניחים בצד.
  3. מוסיפים עוד מעט שמן זית ושמן קנולה, ומטגנים את קוביות תפוח האדמה,  תוך כדי ערבוב, עד שהן מזהיבות. מוציאים ומניחים בצד.
  4. מוסיפים למחבת את הבצל, השום והעגבנייה, ומטגנים כשלוש דקות. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה ואחרי מספר דקות את קוביות הבשר.
  5. שוברים לתוך המחבת את הביצים, משל הייתה זו שקשוקה, מוסיפים מעט תיבול מלמעלה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10-15 דקות.
  6. מגישים עם סלט עגבניות טריות, אפשר עם פלפל חריף, ובירה צוננת.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים