שתף קטע נבחר

הייצוא זינק באוגוסט-אוקטובר ב-46.1%

יצוא הסחורות ללא יהלומים עלה בשיעור שנתי חד של 46.1%, בהמשך לעלייה של 32.2% בשלושת החודשים הקודמים. תפנית חיובית נרשמה גם בייבוא הסחורות. כתוצאה מההתאוששות נרשם השנה שיפור גדול בהיקף הגירעון המסחרי

סימני ההתאוששות שנרשמו בחודשיים האחרונים בייצוא הישראלי הולכים ומתחזקים. נתוני המגמה (המנכים השפעות עונתיות וגורמים בלתי סדירים אחרים) שמפרסמת היום (ד') הלמ"ס מראים כי בשלושת החודשים אוגוסט-אוקטובר עלה יצוא הסחורות ללא יהלומים בשיעור שנתי חד של 46.1%, בהמשך לעלייה של 32.2% בשלושת החודשים הקודמים.

 

 

יצוא תעשיית ההיי-טק, המהווה 52% מכלל הייצוא התעשייתי ללא יהלומים, זינק בשלושת החודשים האחרונים בשיעור שנתי חד במיוחד של 67.9%, בהמשך לעלייה של 54.9% בשלושת החודשים הקודמים.

 

בייצוא ענפי התעשייה המסורתית (מזון, טקסטיל, נייר, עץ, הלבשה וכדומה) נרשמה בשלושת החודשים האחרונים ירידה בשיעור שנתי של 4.2%, לאחר ירידה גדולה של 10.1% בשלושת החודשים הקודמים.

 

במקביל, מצביעים נתוני הלמ"ס על תפנית חיובית בייבוא הסחורות. בחודשים אוגוסט-אוקטובר עלה יבוא הסחורות ללא יהלומים וחומרי אנרגיה בשיעור שנתי של 12.1%, לאחר ירידה של 1.1% בשלושת החודשים הקודמים. יבוא חומרי הגלם, ללא חומרי אנרגיה ויהלומים, המעיד על כוונות המגזר העסקי לתקופה הקרובה, עלה בשלושת החודשים האחרונים ב- 11.3%, בהמשך לעלייה של 6.2% בשלושת החודשים הקודמים.

 

כתוצאה מהתאוששות הייצוא נרשם השנה שיפור גדול בהיקף הגירעון המסחרי של ישראל (הפער בין כלל יבוא וייצוא הסחורות). בעשרת החודשים הראשונים של השנה הסתכם הגירעון המסחרי בכ-400 מיליון דולר בממוצע לחודש, שהם כ-4.8 מיליארד דולר במונחים שנתיים. זאת לעומת גירעון מסחרי של כ-13.2 מיליארד דולר שנרשם בשנה שעברה.

 

נתוני הלמ"ס כוללים את הסחורות שעברו במכס אך אינם כוללים את נתוני הסחר בין ישראל לרשות הפלסטינית, הייבוא הביטחוני, וייבוא וייצוא שירותים (לרבות שירותי תוכנה).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים