שתף קטע נבחר

מוסיף המון: מתכוני אפרסמון

האפרסמון הוא פרי שמשום מה לא מככב במטבח וברוב המקרים נאכל כמו שהוא - וחבל, שכן הוא יכול להוסיף עניין למנות רבות. השף רובי פורטנוי מגיש ארבעה מתכונים כתומים

סלט אפרסמון, גרנולה ועשבי תיבול

מתכון של השף רובי פורטנוי, קייטרינג "פרי הארץ"

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

8 אפרסמונים

1 צרור סלרי אמריקאי

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור כוסברה

1 צרור נענע

1 כוס גרנולה איכותית

1 כפית פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

2 כפות סילאן

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1/2 כוס מיץ לימון

1/2 כוס שמן זית

מלח


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. חותכים את האפרסמונים לקוביות קטנות, ומטפטפים עליהם מעט מיץ לימון למניעת השחרה ומעבירים לקערה.
  2. קולפים את גבעולי הסלרי כדי להיפטר מהסיבים וחותכים לקוביות. מעבירים לקערה. 
  3. קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים, ממליחים ומגישים מיד. אם רוצים סלט יותר "רטוב" מוסיפים עוד מיץ לימון ושמן זית.

 

הערות:

  • יש להשתמש באפרסמונים בשלים. כאשר האפרסמון עדיין בוסר רמת הטאנין בו גבוהה ולא ניתן לאכול אותו שכן הוא "תופס את הפה".
  • כמו פירות רבים גם לאפרסמון יש נטייה להשחיר, לכן יש לזלף מעט מיץ לימון עליו.

 

צ'אטני אפרסמון

מתכון של השף רובי פורטנוי, קייטרינג "פרי הארץ"

 

צ'אטני הוא מרקחת מתובלת מפירות או מירקות שמקורה במטבח ההודי. הצ'אטני משמש לבישול, לצלייה וכרוטב המוגש לשולחן. הצ'אטני שלפניכם מתאים מאוד כתוספת לחזה עוף או לסטייק בקר שצלויים על הגריל.

 

המרכיבים: 

2 ק"ג אפרסמונים, חתוכים לקוביות

1 כוס בצלצלי שאלוט קצוצים

1 כוס סוכר חום

1/2 כוס סילאן

1/2 1 כוסות חומץ עדין מאיכות טובה

2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר על פומפייה

1 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ

1 כפית זרעי כוסברה גרוסים

1 כפית מלח (לפי הטעם)

2 כפות כוסברה קצוצה


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את כל המרכיבים מלבד הכוסברה הקצוצה בסיר. מביאים לרתיחה, מסירים קצף אם נוצר ומקטינים להבה.
  2. מבשלים את הצ'אטני כ-45 דקות תוך ערבוב עד שהאפרסמונים רכים ומתקבל מרקם סמיך כמו ריבה.
  3. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מערבבים ומורידים מהאש.
  4. מעבירים את הצ'אטני לצנצנת מעוקרת, סוגרים ושומרים בקירור.

 

אפרסמון ממולא בשר בתיבול אסייתי

מתכון של השף רובי פורטנוי, קייטרינג "פרי הארץ"

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

6 אפרסמונים

למילוי:

300 גרם בשר בקר טחון

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

1 כף רוטב סויה

2 כפות כוסברה קצוצה

2 כפות נענע קצוצה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

פלפל שאטה לפי הטעם

1 כפית זרעי כוסברה גרוסים

1 כפית גרדת לימון

לנוזלי אפייה:

2 כוסות מרק עוף

1/2 כוס רוטב סויה

1/2 כוס סילאן


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. מסירים את ראש האפרסמון , קולפים בעדינות ובעזרת כף פאריזיאן מוציאים מעט מתוכן האפרסמון כך שניתן יהיה להכניס פנימה כ-50 גרם בשר קצוץ
  2. קוצצים את נתחי האפרסמון שהתקבלו לאחר הריקון, מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם שאר מרכיבי המלית. מחלקים  את התערובת ל-6 וממלאים בה את האפרסמונים.
  3. מסדרים את האפרסמונים בתבנית אפייה, מערבבים יחד את נוזלי האפייה ויוצקים על האפרסמונים.
  4. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 15 דקות.
  5. מורידים את חום התנור ל-150 מעלו, מוציאים את התבנית מהתנור, מכסים בנייר אלומיניום ומחזירים לתנור לאפייה של כשעה, עד שהאפרסמונים מתרככים. מומלץ להגיש בתוספת אורז לבן מאודה.

 

צרורות פילו במילוי קרם שקדים ואפרסמון

מתכון של השף רובי פורטנוי, קייטרינג "פרי הארץ"

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

 

3 דפי פילו מופשרים

50 גרם חמאה מומסת למריחה

לקרם שקדים:

100 גרם שקדים מולבנים טחונים

100 גרם סוכר

1 ביצה

60 גרם חמאה

1 כף ליקר שקדים

למלית:

50 גרם חמאה

2 כפות סוכר חום

2 אפרסמונים חתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ

3 כפות רום (לא תמצית)

קליפה מגוררת מחצי תפוז

1 כפית תמצית וניל


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. קרם שקדים: מניחים בקערת מיקסר סוכר, שקדים וחמאה ומעבדים עד קבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים לקערה את הביצה וליקר השקדים ומעבדים עד שמתקבל קרם אחיד.
  3. המלית: ממסים חמאה במחבת, מוסיפים את קוביות אפרסמון והסוכר ומבשלים כ-2 דקות על להבה בינונית.
  4. מוסיפים למחבת את גרדת התפוז, תמצית הווניל והרום ומבשלים כ-2 דקות נוספות. מורידים מהאש ומצננים מעט.
  5. הרכבת הצרורות: מורחים את דפי הפילו בחמאה המומסת בעזרת מברשת ומחלקים ל-6 ריבועים שווים.
  6. מניחים על כל ריבוע כפית קרם שקדים וכפית של מלית אפרסמון. אוספים את דף הפילו לצורת צרור ומניחים בתוך תבנית שקעים.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-6 דקות, עד שפני המאפה משחימים קלות. מגישים בזוק במעט אבקת סוכר.

 

הערה: לקבלת קינוח פרווה, מחליפים את החמאה במרגרינה בטעם חמאה לאפייה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים