שתף קטע נבחר

רוק אנד רול: כריכים מגולגלים

לאפה עם חזה אווז וכרוב מוקפץ, טורטייה עם צ'וריסו ושעועית ירוקה וסנדביץ' טוניסאי שנראה כמו סושי. אסף דוקטור מגיש מתכוני כריכים מגולגלים

אם נבדוק תרבויות אוכל של עמים שונים המרוחקים אחד מהשני מרחק רב, נוכל למצוא מקרים רבים של כפילויות במאכלים מסורתיים ולא תמיד נוכל לדעת מהו המקור האמיתי של אותו מאכל. אין זה משנה אם הסינים המציאו את הפסטה או שהיו אלה האיטלקים, הדבר החשוב הוא שזו היתה המצאה נחוצה. רוב ההתפתחויות בהיסטוריה של הבישול הגיעו מתוך צורך ובהתחשב באמצעים הקיימים באותה תקופה.

 

רוצים עוד כריכים? 

 

אכילת ארוחה בתוך לחם מגולגל קיימת בתרבויות רבות ויש בה מן ההגיון. עבור הפועל, זה שזקוק בשעת הצהריים לארוחה מזינה, מהירת הכנה וחסכנית במשאבים כמו שולחן, צלחת, סכו"ם ולעתים גם כיסא, הלחם השטוח המגולגל הוא הפתרון האידאלי. אם זו טורטיה, גירוס, לאפה או בלינצ'ס בכל העולם נהנים לגלגל. בחרתי להציג כאן שלושה מתכונים של ארוחות מגולגלות.

 

לאפה עם חזה אווז וכרוב מוקפץ בשומן אווז

המרכיבים:

1 לאפה או טורטייה

חזה אווז טרי במשקל של כ-250 גרם

1/4 כרוב בינוני

תערובת "פייב ספייס" (חמישה תבלינים)

1 כף מיונז

1 כף חרדל דיז'ון

מלח פלפל לבן


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. חורצים את שומן חזה אווז בעזרת סכין בצורת שתי וערב, מבלי לחתוך את הבשר עצמו.
  2. מלהיטים מחבת ברזל כבדה על להבה בינונית ומניחים בה את חזה האווז כשצד השומן פונה כלפי מטה. אחרי מספר דקות כשהחזה הגיר שומן רב למחבת, מנקזים אותו לכוס או לקערה קטנה ושומרים בצד.
  3. לאחר שהחזה הגיר את כל השומן והעור הופך פריך ושחום, הופכים את החזה ומגבירים את הלהבה. מטגנים כך עד שגם הצד השני משחים.
  4. מוציאים את החזה מהמחבת ומניחים מעל רשת למנוחה.
  5. חותכים את הכרוב לרצועות דקיקות. מחזירים למחבת מחצית מהשומן שנשמר בצד ומחמים אותו היטב. מוסיפים את הכרוב למחבת ומטגנים תוך ערבוב עד שהכרוב מאבד חלק גדול מנפחו.
  6. פורסים את חזה האווז לפרוסות בעובי 3 מ"מ ומוסיפים למחבת.
  7. מתבלים במלח, פלפל לבן ובמעט פייב ספייס. מקפיצים במשך דקה נוספת על להבה גבוהה ומכבים את האש.
  8. מורחים על הלאפה את המיונז והחרדל, מסדרים את המילוי ומגלגלים. מגישים מיד.

 

טורטייה עם צ'וריסו ושעועית ירוקה רחבה

המרכיבים:

2 טורטיות בינוניות

2 נקניקיות צ'וריסוס

12 תרמילי שעועית ירוקה רחבה

1/2 בצל סגול

4 כפות מיונז

1 כפית מחית פלפל צ'יפוטלה

1/2 לימון

1 כפית פפריקה מתוקה

1 שן שום קצוצה

1 כפית פלפל צ'ילי טרי קצוץ


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. חולטים את השעועית במי מלח רותחים כ-2 דקות. מוציאים את השעועית ומעבירים לקערה עם מים וקרח לעצירת הבישול.
  2. לאחר שהשעועית קרה מסננים אותה וקוצים אותה לרצועות אלכסוניות דקיקות.
  3. פורסים את הבצל לפרוסות אורך דקות.
  4. חורצים את הנקניקיות ומקלפים מהן את המעטפת. קוצצים בסכין חדה את בשר הנקניקייה.
  5. מלהיטים מחבת כבדה ויוצקים לתוכה מעט שמן זית. מוסיפים למחבת את בשר הנקניקייה, מטגנים ומשחימים היטב את הבשר. מוציאים את הבשר ומעבירים אותו לצלחת שרופדה בנייר סופג.
  6. לאותה מחבת מוסיפים את השום והבצל ומגרדים היטב את תחתיתה בעזרת כף עץ. אם יש צורך, מוסיפים מעט שמן זית.
  7. כשהבצל מתחיל להתרכך ולהשחים מוסיפים את הצ'ילי, השעועית והפפריקה. ממליחים ומפלפלים ומקפיצים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את הבשר, מערבבים היטב 10 שניות ומסירים מהאש.
  8. מערבבים את המיונז עם הצ'יפוטלה ומיץ הלימון. מחממים טורטייה על מחבת יבשה כמה שניות. מניחים על משטח עבודה, מורחים מעט מהרוטב, מסדרים את תערובת הבשר על הטורטיה ומגלגלים. מגישים מיד.

 

סנדביץ טוניסאי משודרג בבאגט מגולגל

המרכיבים: 

1 באגט לבן טרי

מאוד

200 גרם טונה אדומה טרייה, נקיה מעור ועצמות

6 ביצי שליו מבושלות וקלופות

4 פרוסות לימון כבוש

1 תפוח אדמה קלוף, חתוך לקוביות קטנות ומושרה במים

10 זיתי קלמטה מגולענים

1 כף אריסה

1/4 כוס נבטי צנונית

קמצוץ חוטי זעפרן

מלח ים גרוס

שמן זית


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. משרים את חוטי הזעפרן בקערית קטנה עם מעט מים.
  2. מרתיחים מי מלח בסיר, מוסיפים את מי הזעפרן ומבשלים בהם את קוביות תפוח האדמה על להבה בינונית עד שתפוחי האדמה מבושלים אך לא מתפוררים. מסננים ומצננים.
  3. חותכים את הטונה לקוביות בגודל 1/2X1/2 ס"מ ומניחים בקערה גדולה.
  4. קוצצים את הלימון הכבוש ומוסיפים לקערה עם הטונה יחד עם קוביות תפוח האדמה והזיתים. ממליחים ומפלפלים, יוצקים 3 כפות שמן זית ומערבבים.
  5. קוטמים את הבאגט משני צידיו ומעבירים סכין לאורכו כדי שייפתח כמו ספר. מרוקנים את מרבית החלק הפנימי ("הלבן")של הבאגט ומורחים אותו באריסה. מסדרים את תערובת הטונה לאורך צד אחד של הבאגט ומעל מסדרים רבעים של ביצי שליו. מקשטים בנבטי הצנונית ומגלגלים את הבאגט כך שהמילוי נדחס היטב, כמו סושי. חותכים לרולים בעזרת סכין חדה, מסדרים על צלחת ומגישים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים