שתף קטע נבחר

ועדת איתור היועמ"ש: אין הסכמה, מחזירים המנדט

בתום שבועות של דיונים - חברי הוועדה לא הצליחו להסכים על רשימת מועמדים למשרה הרמה. זאת, לדברי הוועדה, "על אף נסיונות רבים שנעשו בכיוון זה". המנדט חוזר כעת לידי ממשלת ישראל. המחלוקות בין חברי הוועדה נגעו אפילו לנושאי פרוצדורה

הדיונים הארוכים הסתיימו בפיצוץ - ללא הכרעה. הוועדה הציבורית להצעת מועמדים למשרת היועץ המשפטי לממשלה הודיעה הערב (יום ה') בתום ישיבתה כי חבריה לא הגיעו להסכמה, ולפיכך - הם מחזירים את המנדט שניתן להם לידי הממשלה, ללא רשימת מועמדים לתפקיד.

 

מלשכת ראש הממשלה נמסר כי נתניהו שמע את הודעת הוועדה ושוקל כעת כיצד להמשיך בהליך נאות לבחירת יועץ, במועד הדרוש. בהקשר זה יצוין כי תקופת כהונתו של מני מזוז עתידה להסתיים בסוף חודש ינואר. הוא הבהיר בעבר כי לא יסכים להישאר מעבר למועד שנקצב מראש לכהונה.

 

"הוועדה הודיעה לראש הממשלה ולשר המשפטים כי לא עלה בידה, על אף נסיונות רבים שנעשו בכיוון זה, להביא בפני הממשלה אף לא מועמד אחד הנהנה מהסכמתם של לפחות ארבעה מחברי הוועדה", נאמר בהודעה מיוחדת שפורסמה. חברי הוועדה דנו בסך הכל ברשימה בת 11 מועמדים להמלצה.

 

על פי הודעת הוועדה, ארבעה מבין המועמדים זכו במהלך הדיונים לתמיכה של שלושה חברים ולא הגיעו לרף הנדרש - ארבעה קולות: עו"ד צבי אגמון, פרופ' דפנה ברק-ארז, עו"ד יהודה וינשטיין ופרופ' ידידיה שטרן. "הוועדה מביעה צער על התוצאה", נאמר בסיכום ההודעה.

 

מהודעת הוועדה ניתן ללמוד כי היתה מחלוקת אפילו על דרך הדיווח לראש הממשלה ולציבור בנוגע לעבודתה. ארבעה חברים תמכו בהצגת העובדות במכתב שנשלח לראש הממשלה - וחבר אחד התנגד.

 

מחלוקת נוספת נסובה אודות הצעתם של שלושה מחברי הוועדה, להגיע להסכמה ביחס לכל הרכב של שלושה מתוך ארבעת המועמדים המובילים, שעליהם תמליץ הועדה בפני הממשלה. "הצעה זו לא נתקבלה ע"י שני החברים האחרים, ועל כן לא נתקבלה ע"י הועדה", נמסר. 

 

סלע המחלוקת - ואיומים להטלת וטו

בשבועות האחרונים התכנסו חברי הוועדה פעמים רבות. המחלוקת העיקרית שהתגלעה נוגעת לשופט בית המשפט המחוזי נועם סולברג, ולעו"ד יהודה וינשטיין. בעוד חברי הוועדה ח"כ יריב לוין ושר המשפטים לשעבר משה נסים תמכו נמרצות בשניים, הרי שהיו"ר תיאודור אור ופרופ' אייל בנבנישתי הטילו וטו על הבחירה בהם, בטענה כי סולברג אינו בשל ואינו מתאים עדיין לתפקיד. לצורך בחירת מועמד, נדרש רוב של ארבעה מבין חמישה חברים. המחלוקת הזאת, אם כן, היא ש"תקעה" את עבודת הוועדה.

 

עוד לפני כינוס הישיבה, למה שזכה לכינוי "פגישה מכרעת", העיבה על הדיון שורת גילויים הנוגעים לכמה מהמועמדים. חברים בוועדת האיתור מבקשים לברר מדוע מועמד מטעמו של השופט אור, עו"ד צבי אגמון,

לא מסר לוועדה שהתיק שנסגר נגדו בפרשת פז עדיין עומד בהליכי בקשה לדיון נוסף בערכאות. אגמון נחשד בעבר בפרשה, במסגרת הייצוג שהעניק לאחד הצדדים במכירת השליטה בחברת האנרגיה.

 

עוד פרשייה שהעיבה על אפשרות לקבלת החלטות בניקיון כפיים היא החשש לניגוד עניינים חמור, בכך שיו"ר הוועדה תיאודור אור לא גילה לוועדה כי אשתו מועסקת בשכר על ידי הנהלת בתי המשפט. מנהל בתי המשפט, השופט משה גל - ששמו עלה לדיון בוועדת האיתור - הוא המעסיק את שידלובסקי-אור בחוזה אישי. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח
היו"ר, השופט אור. "מצטערים על התוצאה"
צילום: חיים צח
סולברג. במוקד המחלוקת
צילום: בוצ'צו, אתר בתי המשפט
מומלצים