שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    שוחה בחריפות: דג חריף עם חומוס בנוסח מרוקו

    השף ארמנדו קדוש מכין דג חריף נוסח מרוקו, כמו שאימא שלו לימדה אותו - מתובל, מלא ירקות ותבלינים ושופע טעם

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    דג חריף נוסח מרוקו עם גרגרי חומוס

    מתכון של ארמנדו (עמי) קדוש, מסעדת "ארמנדו"

     

    המרכיבים:

    דג ים במשקל 3 ק"ג (לוקוס, פרידה, מוסר וכו')

    250 גרם חומוס מזן הדס

    1 כפית אבקת סודה לשתייה (לא חובה)

    זר כוסברה טרייה

    פלפל אדום, פרוס לעיגולים

    8 פלפלים אדומים מתוקים יבשים, מנוקים מזרעים

    1 לימון גדול, פרוס דק

    1 עגבנייה פרוסה

    25 שיני שום קלופות

    2 כפות פפריקה חריפה (לפי החריפות הרצוייה)

    1/2 כף פלפל שאטה גרוס

    1 ו-1/2 כפות  כמון

    1/2 כף פלפל שחור גרוס

    1 כפית פלפל לבן

    משייה קצוצה (קליפת אגוז מוסקט)

    2 חוטי זעפרן

    1/2 כף מלח

    1/2 כוס שמן זית משובח

     

    אופן ההכנה:

    1. החומוס: מניחים את החומוס בקערה גדולה, מוסיפים את הסודה לשתייה אם משתמשים ויוצקים כמות גדולה של מים. משרים את החומוס במקרר במשך הלילה. למחרת, מסננים את גרגרי החומוס ושוטפים היטב.
    2. הדג: פורסים את הדג לפרוסות עבות, כולל ראש הדג, ממליחים במלח גס ומניחים בצד למשך 20 עד 30 דקות. 
    3. שוטפים היטב את הכוסברה ומניחים בתחתית סיר שטוח ורחב. על הכוסברה מסדרים את עיגולי הפלפל האדום, מעל מסדרים את הפלפלים האדומים היבשים, אחר כך את פרוסות לימון ולבסוף את פרוסות העגבנייה.
    4. קוצצים גס חמש שיני שום ומפזרים על הירקות שבסיר.
    1. שוטפים בעדינות את פרוסות הדג (אין צורך לשטוף את כל המלח) ומניחים אותן על בסיר. את ראש הדג חוצים לשניים ומסדרים על הירקות בסיר.
    2. מניחים בקערה את התבלינים, מוסיפים את השמן, מערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים 1/2 כוס מים ומערבבים.
    3. יוצקים את הרוטב על הדגים שבסיר. מניחים את גרגרי החומוס המושרים בסיר, יוצקים מים עד שהן כמעט מכסים את הדגים. מפזרים את שיני השום בסיר, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך 30 עד 40 דקות.
    4. מסירים את המכסה, מקטינים להבה ומבשלים כשעה נוספת ללא כיסוי.


    פורסם לראשונה 29/11/2009 14:10

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים