שתף קטע נבחר

סלט תרד, גבינה וצנוברים

סלט תרד טרי ופריך עם רוטב מתקתק וכמוסת טעם, כמו צימוקים או חמוציות, שיעשה לכם טוב בלב ובנשמה

  

 

 

סלט תרד, גבינה וצנוברים

8-6 מנות

את מתכון הבסיס המשובח אוחזת חברתי עידית ריפטין. אבל היא שמה בסלט התרד הממכר שלה עגבניות מיובשות, שאותן המרתי אני, בזריזות, לצימוקים.  מצדי אתם יכולים לחזור לגרסת המקור, או לשנות אותה בכלל, העיקר שתקפידו לשתול בסלט איזשהי כמוסת טעם קטנה מרוממת מאותו סוג (למשל: משמשים מיובשים קצוצים או חמוציות מיובשות). יחד עם התרד הטרי והפריך, הרוטב המתקתק, הצנוברים החורקים ורכות הגבינה, הסלט הזה יעשה לכם טוב בלב ובנשמה.

המרכיבים

150 גרם צימוקים

1 חבילה (500 גרם) עלי בייבי תרד שלמים או עלי תרד קצוצים גס

150 גרם גבינת עיזים רכה בגליל, מפוררת

150 גרם צנוברים, קלויים

לרוטב

1/2 3 כפות דבש

2 כפות שמן זית

1/2 1 כפות חומץ בלסמי

מלח, פלפל שחור

ההכנה

1. שמים את הצימוקים בקערה, יוצקים עליהם מים חמימים (לא רותחים) ומשהים כך עשר דקות עד שהצימוקים תופחים ומתרככים. מסננים.

2. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערה וטורפים במזלג או במטרפה ידנית עד שמתקבל רוטב חלק וסמיך.

3. הרכבת הסלט: שמים בקערה את עלי התרד,מוסיפים את הצימוקים ואת הגבינה, מערבבים קלות, יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות בשתי כפות. מוסיפים את הצנוברים, מערבבים קלות ומגישים מיד.


 

בשבוע הבא ב"שף": איך לאפות עוגת שוקולד, בדיוק כמו במסעדה, תראו:


עוגת שוקולד, בדיוק כמו במסעדה (צילום: יוסי סליס)

 

לכל המתכונים של וידאו שף  

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלט תרד טרי ופריך, עם הפתעה מתוקה
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת שף
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים