שתף קטע נבחר

דוברי רוסית וערבית רוצים ייצוג בממיר הדיגיטלי

בדיון שהתקיים היום בוועדת הכלכלה של הכנסת מחו חברי כנסת משני המגזרים על קיפוחם מהממיר הדיגיטלי. במשרד האוצר ובחברת הכבלים מתנגדים לצירוף ערוצים נוספים

"הערוצים שמחוייבים לשידורים בערבית עושים צחוק", כך אמר היום (ב') ח"כ חנא סוויד בדיון שנערך בועדת הכלכלה על הרפורמה בשוק התקשורת הרב ערוצית. הוועדה דנה בסעיף המסדיר את שידורי הערוץ הייעודי בשפה הערבית כערוץ שייכלל כערוץ פתוח בדומה לשאר הערוצים בממיר הדיגיטלי (dtt).

 

יחד עם ח"כ חנין זועבי, סוויד מחה על המחדל, לדבריו, לפיו אין ערוץ טלוויזיה שפונה אל האוכלוסיה הערבית בישראל. הערוצים הקיימים דלים, לטענתו, בתוכן ובזמן שידור בערבית. זו לא הפעם הראשונה שהנושא הזה נמצא במרכזה של מחלוקת.

 

גם חברי כנסת מהמגזר הרוסי מחו בעבר ומחו גם בישיבת הוועדה הזאת, על הדרת שפתם מהממיר הדיגיטלי, וקבלו על ש"ישראל פלוס" (ערוץ 9) אינו כלול בחבילת ה-dtt. הח"כים המוחים: מרינה סולודקין, ליה שם טוב, יוליה שמואלוב-ברקוביץ ורוברט טבייב, שטענו כי יש לאפשר שידורים פתוחים גם לערוץ דובר הרוסית שמשרת מעל למיליון אזרחים. ח"כ שם טוב אף ציינה שבתוך יוצאי ברית המועצות ישנה שכבת אוכלוסיה חלשה, וערוץ כזה יכול לעודד את השתלבותה בחברה בישראל.

 

גם מנכ"ל הטלוויזיה החינוכית, יפה ויגודסקי ביקשה מהוועדה שערוץ חינוכית 23 יכלל ב-dtt, וכמוה גם יו"ר הערוץ הקהילתי (המשודר בערוץ 98) טען בפני הוועדה שעליו להיות חלק מה-dtt. לטענתו, הערוץ הקהילתי הוא ערוץ ציבורי בהוויתו ורק בגלל שאין לערוץ משאבים להפעיל לוביסטים ויח"צנים הוא לא הצליח להיכנס לכתחילה.

 

מנכ"ל HOT: "זה יפגע בכבלים"

בממיר הדיגיטלי ניתן לקלוט חמישה ערוצים: ערוץ 1, 2, 10, 99 ו-33. מנכ"ל הרשות השנייה, מנשה סמירה אמר בדיון כי עד היום יש חדירה של ה-dtt ל-3%-4% ממשקי הבית, ממש כפי שצפו מראש.

 

לכן, לא מפתיע שאלו שביקשו להיכלל בחבילה ופניהם הושבו ריקם, לא ממהרים לרדת מהעגלה הזאת. הדעות של שאר משתתפי הוועדה היו חלוקות בעניין זה.

 

יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ אופיר אקוניס, אמר כי לטעמו יש מקום להכניס את "ישראל פלוס" לחבילת הערוצים שמשדר הממיר הדיגיטלי משום ש":"הערוץ משדר לכמליון איש דוברי השפה הרוסית", אמר. "אם ישנה בעיה טכנית - ואני מטיל בכך ספק-אפשר להוציא את ערוץ 33 שעלותו למשלם המיסים מגיעה למליוני שקלים בשנה, כשאחוז הצפייה כמעט אפסי. הייתי מציע לרשות השידור לסגור אותו בכלל ולהעביר את התקציב ליצירת מקור, יצירה ישראלית ובמקומו להכניס את ערוץ 9"

 

לעומת זאת נציג משרד האוצר, יהודה סבן, התנגד באופן גורף לכל הבקשות. לטענתו, כל שינוי ממה שמוצע לוועדה על ידי משרדו יפר את "האיזון" אליו חתרו מציעי החוק וכי הכנסת ערוצים נוספים ל-dtt תערער את כיסן של חברות הכבלים והלווין

 

מנכ"ל מועצת הכבלים והלווין, ניצן חן, אמר לוועדה כי יש לבחון ולשקול היטב לפני שמוסיפים ערוצים נוספים לחבילת ה-dtt, גם כשמדובר בערוצים ייעודיים ומגזריים, חשובים ככל שיהיו.

 

מנכ"ל HOT הרצל עוזר, הביע התנגדות להוספת הערוץ הרוסי לממיר הדיגיטלי בטענה הדבר יפגע בחברת הכבלים: "אנו מעסיקים כ-6,000 עובדים ועוד כ-2,000 עובדי קבלן", אמר. "במעגל הרחב מדובר על כ-13 אלף משפחות ויחד עם חברת yes כ-20 אלף משפחות. אני מנהל פה חברה בחוסר ודאות כמעט יומי, אנו כפופים לרוגלציה אינסופית וכל בוקר יש גזרה חדשה על הטלוויזיה הרב ערוצית ולעומת זאת תומכים ועוזרים לערוצים המסחריים".  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: dtown
רוצים להיות בפנים. ממיר dtt
צילום: dtown
מומלצים