שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    המסעדות הסודיות של השפים
    חיים כהן מנגב אצל אבו מרואן ביפו, צחי בוקששתר מכור לנקניקיות של פרנק בתל-אביב, אביב משה מת על קציצות הדגים של צ'קרה הירושלמית, ערן שרויטמן אוכל קבוע אצל מדמון סעדיה בכפר שלם, אייל לביא מרחיק עד הארגנטינאית בעין הוד. שרית סרדס-טורטינו חילצה משפים את המסעדות הסודיות שלהם, כפי שפורסם במוסף "24 שעות" של "ידיעות אחרונות"

    כל שף שתשאלו יגיד לכם שאצלו במסעדה הכי טעים, ברור. אבל אנחנו לא ויתרנו, נעצנו את המזלג עמוק יותר וביקשנו לחלץ הודאה: איפה אוכל כבוד השף כשהוא ממש רעב ובא לו על אוכל רחוב עממי, פשוט וטעים. ביקשנו לשמוע על מקומות קטנים, נסתרים, סודיים, כאלה שכולנו נשמח להכניס לרשימת המועדפים הקולינריים שלנו.

     

    צחי בוקששתר הולך לפרנק נקניקיות

    השף צחי בוקששתר חוזר בזמן האחרון שוב ושוב לפרנק, מקום חדש יחסית שמגיש נקניקיות מכל מיני סוגים. "זה אמנם לא כל-כך כשר‭,"‬ הוא מחייך, "אבל סוף-סוף יש מקום בארץ שבו אפשר לאכול נקניקיות כמו בחו"ל. הם מחממים את הכרוב הכבוש, יש להם כמה סוגי חרדל, והנקניקיות עצמן מאוד טעימות: מבשר טוב, מתובלות כמו שצריך ולא עושות גרעפסים אחרי. יש נקניקיות עוף, עגל או מעושנות, אבל אני מתקשה לבחור, ככה שבסוף יוצא שאני אוכל את כל האוסף‭."‬

     

    פרנק, בן-יהודה ‭,69‬ תל-אביב, טל' ‭.077-4113150‬


    "כמו בחו"ל". פרנק (צילום: צביקה טישלר)

     

    ירון שלו אוכל סנדוויצ'ים ברובן

    השף ירון שלו ממסעדת טוטו נועץ שיניים בהתמדה בסנדוויצ'ים של רובן בתל אביב. "יש להם קורנדביף ברמה בינלאומית‭,"‬ מתלהב שלו. "זה מוצר מדהים. מגיעות להם כל המחמאות. גם הלחם וכל התוספות הנלוות לסנדוויץ' מהממות. בעיניי, יש פה תמורה מצוינת לכסף. כיף שיש בארץ מקום כזה‭."‬

     

    סנדוויץ' רובן, יהודה הלוי 112 פינת קרליבך, תל-אביב, טלפון: ‭.077-4908050‬

     

    ערן שרויטמן לא בוגד בסעדיה

    השף ערן שרויטמן ממסעדת אמיצ'י בתל-אביב אוכל כבר 20 שנה במסעדת מדמון סעדיה בכפר שלם בתל-אביב. "אני חוזר לשם שוב ושוב, כי האוכל אצלם הוא אוכל אמיתי, בלי אחיזת עיניים ובלי קיצורי דרך, להבדיל ממקומות אחרים, שמדללים את המרק במים או עושים רק כאילו הם מבשלים על פתיליות – שם הבישול באמת נעשה על פתיליות, לאורך שעות. כשאוכלים את הפול, מבינים למה הייתה כוונת המשורר מלכתחילה‭."‬

     

    מסעדת מדמון סעדיה, מנחם מדמון ‭,1‬ תל-אביב.

     

    חיים כהן הולך לאבו מרואן ביפו

    השף חיים כהן מת על החומוס של אבו מרואן ביפו. "לדעתי החומוס שלו מדהים, הכי טוב שיש‭,"‬ הוא אומר. "אני אוכל שם הרבה שנים, גם השיפודים שלהם טובים והבשר תמיד טרי. בשנים האחרונות אבו מרואן מכין חציל קלוי בגריל, כמו שהוא ראה שלימדתי בטלוויזיה, וטוען ששלו יותר טעים. תמיד כשהוא רואה אותי, הוא צוחק ואומר לי: 'המורה נשאר מורה, אבל התלמיד הפך פרופסור‭."'‬

     

    אבו מרואן, פייר מנדס פרנס ‭,29‬ יפו.


    "הכי טוב שיש". אבו מרואן (צילום: צביקה טישלר)

     

    אביב משה הולך לצ'קרה ולכתר המזרח

    השף אביב משה ממסעדת מסה בתל-אביב מת על מסעדת צ'קרה בירושלים. "זאת מסעדה שמשלבת אוכל ביתי עם אוכל

    גורמה, וזה סגנון שאני מאוד מתחבר אליו. אחת המנות האהובות עליי שם היא קציצות דגים וארטישוק ירושלמי‭."‬ בגלל שקובה מזכירה לו את האוכל של אמא, זאת הסיבה שכבר כמעט שנתיים הוא צרכן כבד של הקובה ממסעדת קובה בר בתל-אביב. לפעמים הוא אוכל במקום, לעיתים מזמין הביתה או למסעדה שלו. גם למזללת כתר המזרח מגיע משה בקביעות: "יש שם אווירה חמימה, יחס טוב ואוכל טעים. הסלטים שלהם ביתיים והבשר מתובל בדיוק כמו שצריך‭."‬

     

    צ'קרה, קינג ג'ורג' ‭,41‬ ירושלים, טל' ‭.02-6252733‬

     

    קובה בר, מלכי ישראל ‭,10‬ תל-אביב, טל' ‭.03-6090942‬

     

    כתר המזרח, אבן-גבירול ‭,115‬ תל-אביב, טל' ‭.057-9382978‬


    "יחס טוב ואוכל טעים". כתר המזרח (צילום: אביגיל עוזי)

     

    ניר צוק אוכל פיצה בעמק

    שף ניר צוק, ממתחם השף ניר צוק ופטיסרי נפוליאון ביפו, ממליץ על עגל'ה בקיבוץ נתיב הל"ה שבעמק האלה. "זאת פיצרייה קטנטנה בלוקיישן מדהים: פינה קסומה המשקיפה על הנוף היפהפה של העמק. בעלות הבית הן שתי נשים, שיש להן הרבה שאר רוח וחזון. הן מכינות פיצה נפלאה מבצק שאור, מוצרלה אמיתית ורוטב מעגבניות טריות‭."‬

     

    עגל'ה, קיבוץ נתיב הל"ה, עמק האלה, טל' ‭.054-5646603‬ "סגור בשבת וכשר‭."‬

     

    יוסי שטרית ממליץ על ג'סקלה בגוש חלב

    לשף יוסי שטרית ממסעדת ויולט במושב אודים יש כמה מקומות סודיים שהוא מקפיד להישאר נאמן להם כבר שנים. הראשון הוא אל-אמיר בתרשיחא. "זאת מסעדה מזרחית עם החומוס הכי טוב בארץ, וזה בדוק. אם לא אוהבים חומוס, למרות שאני לא מאמין שיש אנשים כאלה, אז כדאי לבחור בטחינה שלהם, שהיא לבנה כשלג, אוורירית ומדהימה.

     

    "אני גם מאוד אוהב את ג'סקלה בכניסה לגוש חלב. בעל ואישה מבוגרים, שמבשלים אוכל ערבי טוב. הוא יוצא אל הנחל שליד המסעדה ללקט עשבי בר כמו עולש בר, מלוחייה וחובזה, והיא מבשלת. יש אצלם דברים מיוחדים כמו מרק חומוס ירוק, סלט עולש וסומאק ועוד. האוכל שלהם מאוד מעניין‭."‬

     

    אל-אמיר, שוק מעלות תרשיחא, טל' ‭.04-9979059‬

     

    ג'סקלה, בכניסה לכפר ג'יש, טל' ‭.04-6987762‬

     

    מנה שטרום רודף ממולאים

    השף מנה שטרום אמנם מתמחה באוכל איטלקי, אבל מאוד אוהב אוכל בולגרי. עד לפני זמן קצר התגורר ביפו וחיבב במיוחד את מסעדת מונקה הבולגרית, שהייתה ממש מתחת לדירתו. "למרות שזאת מסעדה בולגרית, כולם שם בכלל ערבים‭,"‬ הוא צוחק. "זו מסעדה פשוטה ומאוד ותיקה, עם אוכל טעים ומתובל היטב‭."‬

     

    מונקה, יהודה הימית ‭,15‬ יפו, טל' ‭.03-6820723‬

     

    אבי ביטון וקורקבני הפתיליות של אריקס

    השף אבי ביטון ממסעדת אדורה לא מפספס הזדמנות לאכול באריקס בשכונת פלורנטין בתלאביב. ביום מתפקד המקום כמסעדה המגישה אוכל ביתי שמתבשל על פתיליות, ובלילה כפאב עם אלכוהול והופעות בלוז. ביטון: "הכי כיף לאכול שם את האיקרה עם לחם טרי או אבוקדו מפוצץ בשום ולימון, וכמובן שאת תבשילי הפתיליות שמתחלפים כל יום: קציצות דגים, קורקבנים, זנב שור ועוד‭."‬

     

    אריקס, זבולון 25 פינת מטלון, תל-אביב, טל' ‭.077-2002419‬


    תבשילי הפתיליות שמתחלפים כל יום. אריקס (צילום: עמית מגל)

     

    אייל לביא מצא אנטריקוט בעין-הוד

    השף אייל לביא ממסעדת רוקח 73 בתל-אביב ממליץ על המסעדה הארגנטינאית דוניה רוסה, שגילה במקרה בטיול בעין-הוד. "המסעדה מעוצבת בסגנון כפרי, בבית אבן, והתפריט מתמקד בבשר. מכינים אותו בדיוק לפי רמת העשייה שמבקשים – דבר די נדיר במסעדות בארץ. הופתעתי לטובה גם מרמת השירות, שהיה מקצועי ונעים. מומלץ מאוד למי שמגיע לאזור‭."‬

     

    דוניה רוסה, עין-הוד, טל'‭.04-9543777 ‬

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    בשר ארגנטינאי. מסעדת דוניה רוסה
    צילום: אלעד גרשגורן
    מומלצים