שתף קטע נבחר

ליד האספרסו: ארבעה קינוחים איטלקיים

פלאן בטעם אספרסו, כדורי ריקוטה מטוגנים בטעם לימון, אגסים צלויים בניחוח ליקר שקדים ופודינג אפוי של ריקוטה ושקדים. השפית מאיה לביא בחגיגת קינוחים בסגנון איטלקי

פודינג ריקוטה ושקדים

מתכון של השפית מאיה לביא, גוסטו - פיצה גורמה

 

המרכיבים:

350 גרם גבינת ריקוטה

1/2 כוס סוכר

1 כף תמצית שקדים

3/4 כוס שקדים טחונים

2 ביצים

לסירופ:

3/4 כוס סוכר

6 כפות מים

לקישוט:

שקדים פרוסים

פירות יער או תותים


(צילום: דלית שחם)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מניחים את כל מרכיבי הפודינג בקערה ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
  3. יוצקים את התערובת לקערות אישיות חסינות חום ומסדרים אותן על גבי מגש אפייה. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות או עד שהפודינג יציב. מוציאים מהתנור ולקרר.
  4. הסירופ: מניחים את הסוכר בסיר ומחממים עד שנוצר קרמל.
  5. מוסיפים את המים ומבשלים תוך ערבוב עד שהקרמל נמס ומתקבל סירופ סמיך.
  6. יוצקים את הסירופ החם על הפודינג. מפזרים שקדים פרוסים וקלויים, ומעט פירות יער או תותים.

 

פלאן בטעם אספרסו

מתכון של השפית מאיה לביא, גוסטו - פיצה גורמה

 

המרכיבים: 

6 ביצים

1/2 כפות תמצית וניל

3 כוסות חלב

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס אספרסו

 

אופן ההכנה:
  1. מניחים את הביצים ו-1/4 כוס סוכר בקערת מערבל ומקציפים במהירות מקסימלית במשך 5 דקות עד שנפח הביצים מוכפל ומתקבלת תערובת תפוחה ויציבה. מוסיפים את תמצית הווניל, את החלב ואת האספרסו ומערבבים.
  2. מפזרים את שארת הסוכר במחבת, מוסיפים כף מים, ומבשלים תוך ערבוב עד שנוצר קרמל.
  3. יוצקים את הקרמל לתחתית של קעריות חסינות חום. יוצקים את המאסה של הפלאן לתוך הקעריות ומניחים אותן בתבנית עמוקה. יוצקים לתבנית מים רותחים כך שיגיעו ל-3/4 גובה הקעריות.
  4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות במשך 50 דקות.
  5. מוציאים את הפלאן מהתנור ומקררים לטמפ' החדר. מכניסים למקרר למשך 3 שעות לפחות (רצוי למשך לילה).
  6. הגשה: מניחים את תחתית הקעריות בתוך כלי עם מים חמים למשך מספר שניות והופכים על צלחת הגשה.

 

אגסים צלויים בגריל

מתכון של השפית מאיה לביא, גוסטו - פיצה גורמה

 

המרכיבים: 

3-4 אגסים אדומים או חומים

4 כפות חמאה מומסת

1 כוס סוכר

1 כוס מים

2 כפות אמרטו (ליקר שקדים)


(צילום: דלית שחם)

 

אופן ההכנה:
  1. מניחים בסיר את המים והסוכר ומבשלים עד קבלת סירופ. מורידים מהאש ומוסיפים את האמרטו.
  2. קוליפם את האגסים, מוציאים את הליבה וחותכים לרבעים. מסדרים את האגסים בתבנית, מברישים אותם בחמאה מומסת ומכניסים לתנור שחומם למצב גריל. צולים את האגסים עד ריכוך, לפחות 4 דקות מכל צד.
  3. מוציאים את התבנית מהתנור, מסדרים את האגסים הצלויים בצלחת הגשה ויוצקים עליהם את סירופ האמרטו. מגישים לצד גלידת וניל.

 

כדורי ריקוטה מטוגנים

מתכון של השפית מאיה לביא, גוסטו - פיצה גורמה

 

המרכיבים: 

4 ביצים

1/3 כוס סוכר

500 גרם גבינת ריקוטה

גרדה מלימון אחד

מיץ מחצי לימון

1 כוס קמח

 כף אבקת אפייה

קורט מלח

שמן קנולה לטיגון


(צילום: דלית שחם)

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים היטב את הסוכר והביצים בקערה. מוסיפים את גבינת הריקוטה, גרדת הלימון והמיץ ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את התערבות לתערובת הביצים ומערבבים היטב עד קבלת תערובת חלקה ואחידה.
  3. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק (לפחות 7 ס"מ עומק). בעזרת כף  יוצקים כדוריםלתוך השמן ומטגנים עד קבלת צבע זהוב. מוציאים ומניחים על צלחת שרופדה בנייר סופג.
  4. הגשה: מניחים את הכדורים בצלחת הגשה, מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים