שתף קטע נבחר

התפריט לחודש ינואר: דיאטה בהוצאות המשפחה

סוף השנה הוא זמן של חישובים וסיכומים בארגונים הגדולים ותכנון לשנה הבאה. למה שגם אנחנו לא נעשה את זה במשק הביתי שלנו? חודש ינואר הוא זמן מצויין לנסות נוסחה חדשה, סוג של דיאטה צרכנית. בתום החודש הזה נוכל לשבת מול התוצאות הפיננסיות ולבחון - מה באמת היה חסר לנו?

בארגונים רבים, תקופה זו של השנה מוקדשת לסיכומים כמותיים ואיכותיים של השנה שחלפה וגיבוש תוכניות לשנה הבאה. כמה מאיתנו בוחרים לנהל תהליך כזה בד' אמותיהם? כמה מאיתנו בוחרים לבחון את השנה שחלפה במונחים של מטרות שהצבנו לעצמנו, האם השגנו אותן ומהן המטרות שלנו לשנה הבאה?

 

מההיכרות והמפגשים שלי עם משפחות רבות לאורך השנים מעטים נוטים לעשות כן. המשימה אינה משימה קלה. אבל, מגיע לנו לא פחות ממה שאנחנו מוכנים להעניק לארגונים המעסיקים אותנו. מגיע לנו לעצור, לבחון ולתכנן קדימה.

 

מה דעתכם על צום פיננסי?

בארבעת השבועות האחרונים, דנתי בכתבות שפורסמו בערוץ זה בחשיבות החיסכון כמפתח להשגת היעדים שלנו ולעמידה בהוצאות הנגזרות מיעדים אלה. מתוך התגובות הרבות עולה שאנחנו מסכימים עם העיקרון אך נתלים פעמים בתירוצים מתירוצים שונים מדוע זה בלתי אפשרי ואם זה אפשרי הרי ממילא החיסכון שנחסוך יהיה בטל בשישים שכן הריבית שנקבל על כספנו היא נמוכה ועדיף לאכול ולשתות היום מלהתכונן למחר. או כדברי וינסטון צ'רציל - "חסכון הוא דבר נפלא, במיוחד אם אביך עשה אותו בשבילך".

 

אני מציע לנצל את סוף השנה האזרחית הזו לעצירה רגעית אך משמעותית במטרה לבחון את אשר היה ולתכנן את אשר יהיה.

 

הכלים הבסיסיים קיימים בכתבות עקרון ה- 75%, לצאת מהמינוס ו שליטה בהוצאות. על הכלים הללו ברצוני להוסיף אימון מיוחד לחודש הראשון של השנה האזרחית החדשה: צום. צום פיננסי. לא זורקים את כרטיסי האשראי לפח. לא עוברים לתשלומים במזומן במעטפות מוכנות מראש. מחליטים שבחודש ינואר, שהינו ממילא חודש חורפי, ללא חגים, ללא חופשות, מוציאים רק את ההוצאות הההכרחיות. מה שאנחנו לא חייבים אנחנו לא קונים. דוגמת הדיאטה, תמיד מסייעת להמחשה, אנחנו צמים כדי לנקות את הגוף, אוכלים את המינימום ההכרחי על מנת לקיים את גופינו.

 

להצלחת המבצע - גייסו את כל דיירי הבית

כך גם תראה כלכלת הבית שלנו בחודש ינואר. נצרוך רק את מה שאנחנו חייבים. בתום החודש הזה נוכל לשבת מול התוצאות הפיננסיות שלו ולבחון מה באמת היה חסר לנו. אני יודע שנגלה שרבים מהדברים שאנחנו רוכשים מתוך הרגל, כתגובה לפרסומת שמפתה אותנו לקנות עכשיו כי עכשיו זול יותר, כי זו מהדורה ראשונה, כי נהיה מאושרים יותר אם נקנה, אינם חסרים לנו.

 

 מתוך הצום הזה נוכל לגזור את התקציב שלנו לייתר חודשי השנה, ללא כאבים. ההרגלים שנרכוש במהלך החודש הזה בתוספת ההתבוננות העצמית שהתנהגות זו תגזור עלינו תאפשר לנו לזכך את המטרות האמיתיות שלנו ואת הדרכים להשיג אותם. עוד דבר טוב שיקרה לנו – נוציא הרבה פחות החודש וזה לכשעצמו ישפר את המאזן בין ההכנסות להוצאות הבית. חשוב לגייס למבצע את כל דיירי הבית.

 

קין הוברד, העיתונאי והקריקטוריסט האמריקני אמר: "האם אדם לא מרגיש מצוין לאחר שהוא יוצא מחנות שבה כמעט קנה דבר מה?" אני טוען שכן. אנחנו נרגיש טוב, כשנצרוך פחות, כשנקבל החלטה מושכלת מה ומתי לצרוך, החלטה הנובעת מתוכנית כוללת שגובשה בתא המשפחתי ושמטרתה לשרת רגע מהותי יותר מרגע הקנייה עצמו.

 

הנה סעיפי הוצאה שאותם כדאי לכלול בצום. לא בכל הסעיפים הללו ירדו ההוצאות ל- 0 מן הסתם. אבל בכל אחד מהם יתכן ותמצאו, לאחר בחינה קצרה, כי יש מקום וניתן להוריד ברמת הצריכה:

• תחבורה

• תקשורת

• מזון

• חינוך, תרבות ובידור

• אחזקת דירה ומשק בית

• בריאות

• ריהוט וציוד לבית

• הלבשה והנעלה

 

פתגם ספרדי אומר: "ההרגל מתחיל כחוט משי, והופך במהרה לכבל של פלדה", בואו נצא לדרך. לחודש אחד. ונהנה אחר כך מהתוצאות לאורך זמן. ספרו לנו איך אתם מיישמים את הצום הזה בתגובותיכם. כולנו נשכיל ונסלול דרך לשנה חסינה יותר מבחינה פיננסית.

 

הכותב הוא מנכ"ל חברת My Control העוסקת בהדרכה וייעוץ כלכלי לפרט ולמשפחה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים