שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אבני החושן: היין החדש של יקב בנימינה
    יקב בנימינה עושה לאחרונה מאמצים ניכרים לשפר את רמת הכרמים, הציוד והלוגיסטיקה ובעיקר את איכות היינות שלו. שגיא קופר טעם את חושן, היין החדש של היקב, והתרשם לטובה

    יקב בנימינה מוציאים את חושן, יין חדש בסדרה הגבוהה של היקב. זוהי סדרה שהחלה כסדרה קטנה של יינות פרמיום בשנת 2003, כשהרעיון היה לנצל את איכויות החלקות והכרמים שאחרת היו נטמעים ביינות האחרים של היקב. אני מוכרח לומר שעד היום לא הצלחתי להתחבר ליינות הסדרה הזאת. כן, היו בינהם יינות טובים, אבל סגנון העשייה כבד מאוד, בשל, עם הרבה עץ. עכשיו יש ניצנים של שינוי. חלק מתהליך שעובר על היקב כבר הרבה זמן, ותפס תאוצה עם המכירה שלו ל"חצי חינם", לפני כשנה: קשה מאוד לשנות דברים ביקב כל כך גדול כמו בנימינה, אבל הם עובדים על זה, ללא ספק, גם אם היינות עדיין לא "שם".

     

    שלושת היינות האדומים מבציר 2006 הם שיפור לעומת היינות הקודמים בסדרה. אלה עדיין לא יינות קלאסיים לאוכל והם עדיין כבדים, עם הרבה עץ, אבל יש בהם אלגנטיות. הישפה 2007 - היין הלבן שהוגש במסיבת העיתונאים בהשקת היינות - היה מאכזב. ה"יהלום" הוא בהחלט היהלום של הסדרה, וכרגע של היקב כולו.

     

    חושן ישפה 2007

    בלנד של שרדונה, סוביניון בלאן וויונייה: יש ליין גוון זהב עמוק, כמעט "כתום פז", ארומתיות, הרבה עץ עם לא מעט שוקולד וגוונים מתקתקים אחרים, קצת פרחוניות ומעט מהוויונייה. הפה עגול, אבל לא מקביל לאף במורכבות או ברוחב. הוא די רזה, ואלכוהולי בסיומת, עם תיבוליות קלה.

     

    ספיר 2006

    בלנד של שלושה זנים: ק”ס (40%), שיראז (35%) ומרלו, שהתיישנו בנפרד בסדר גודל של 14 חודשים בעץ צרפתי. יש בו 14% אלכוהול. צבע סגול עמוק, כמעט אטום. באף יש הרבה עץ - מוקה ושוקולד - עם פרי סגול כבד ופלפל שחור מהשיראז. אחרי זמן מה בכוס הוא מוציא גוונים ירקרקים של פלפל, פחות רצויים. בפה היין חלק, מפולפל עם חומציות טובה. הסיומת ארוכה, עם טאנינים עדינים, אבל מאוד כהילה וחמה בגרון. יין לשתיה עכשוית. 6000 בקבוקים. 130 שקלים לצרכן.

     

    אודם 2006

    סירה, עם כמה אחוזים של ויונייה, אחרי הרבה מאוד זמן בחבית: 16-18 חודשים. צבע מאוד עמוק, יפה מאוד. באף יש הרבה מאוד בייקון, והאופי שלו בכלל מעושן מאוד, מלווה במנטה טובה. פה חלק, קטיפתי מאוד, עם הרבה השפעת עץ ומתיקות פרי. הסיומת טאנית ומפולפלת, יבשה וטובה, אם גם מעט חמה בגרון. 130 שקלים לצרכן. אפשר לנסות עם בשר צלוי על האש, מעושנים כבדים אבל לא שמנוניים מדי.

     

    תרשיש 2006

    100% קברנה סוביניון, כשכל הענבים מגיעים מקדמת צבי. האף אופייני, מעט ירוק-אקליפטוסי, עם פירות יער נעימים. הפה טוב, אלגנטי למדי ולא עמוס פרי. טאנינים טובים - עדינים, שממשיכים בסיומת בינונית-ארוכה, אם גם, שוב, כהילה וחמה למדי. הזמן שהיין עובר בכוס מחזק בו את הגוונים הירוקים. 130 שקלים לצרכן.

     

    יקבי בנימינה צרפו ליינן הראשי - ששון בן אהרון, וליינן אסף פז את מארק דבורקין - יועץ לכורמים ויקבים מאירופה. דבורקין עובד לא רק בצרפת, אלא ברחבי העולם בכלל: הוא בא אמנם מסנט אמיליון, אבל הוא מעופף גם לדרום אמריקה, גם לישראל ובקרוב גם להודו.

     

    כאיש יין, דבורקין רואה בישראל דווקא אדמות וטרואר מצוין, שחייב להעזר בהשקיה. בבנימינה, הוא אומר, הוא מוצא לא רק מקצועיות ואהבה ליין, אלא גם תשוקה ליין, שהיא דבר חשוב ביותר ועושה את העבודה עם היקב לתענוג וקלה יותר. היין הבא, ראשון תחת שם זה בסדרת "חושן", הוא דוגמא לשיתוף הפעולה בין דבורקין לבן אהרון ולפז.

     

    יהלום 2007

    ממסך של קברנה סוביניון, 30% סירה ו-20% פטי ורדו - כולם מאזורים שונים בארץ. הוא מאוד עולם ישן באופי שלו, מהאף ועד הסיומת; מאוד יין לאוכל, עם חומציות מודגשת, כמעט איטלקית. החושן, יהלום, הוא בעל גוף נעים, טאנינים מצוינים וסיומת חלקה ואלגנטית. החבית משולבת כאן מצוין, והיין מהווה שינוי כיוון לחלוטין מהיינות של 2006. קניה משובחת. ישווק בפברואר 2010, במחיר של 130 שקלים לצרכן.

     

    עם הפנים לעתיד

    היקב עושה כבר שנתיים שלוש מאמצים ניכרים לשפר את רמת הפרי שמתקבל ביקב, כולל עבודה בכרמים, שרובם ככולם תחת חוזים עם

    היקב, ולא שלו. בין השנים 2007 ו-2010 נטעו כורמי היקב 1800 דונם כרמים, מספר שהכפיל את שטח הכרמים שתחת ניהול יקבי בנימינה. הרבה עבודה נעשית כך שהזנים אכן יתאימו לאזור ולאקלים בו ניטעים הכרמים; בניגוד, אולי, למצב שבו היקב קונה מכורח המציאות ענבים מכרמים שנטעו באזורים טובים, אבל לאו דווקא זנים כאלה שמתאימים לאותם אזורים. כיום, כל הכרמים ניטעים עבור סדרות גבוהות של היקב ולא נוטעים יותר זנים וכרמים עבור סדרת "טבע".

     

    ביקב יש קו מיון לענבים, שלאורכו עושים מיון ענבים ידני, ברור ענבים, ולא ברור אשכולות, אחרי הפרדה ולפני המעיכה לפרי. היקב עצמו עבר גם שינוי פיזי, כולל הריסת מכלי בטון ישנים, שכבר אי אפשר היה להשתמש בהם, והוחלפו במכלי נירוסטה שהובאו מאיטליה ממש לפני הבציר האחרון. בסך הכל הוסיפו כ-1,400,000 ליטר, והורידו 200,000 ליטר שהיו ממכלים ישנים. שיפורים אחרים היו בהוספת חביות ובניית מרתף חביות חדש ובלוגיסטיקה - כמובן, שבה יש ליקב תוכניות לשפר עוד יותר את מערך ההפצה שלהם. סך כל ההשקעה ביקב הייתה 12,000,000 יורו בציוד, ועוד למעלה מ-80 עובדים חדשים.

     

    שגיא קופר עורך את אתר היין והאלכוהול "בקבוק "

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים