שתף קטע נבחר

תנובה בחרה בהצעה הנמוכה לשוק הסיטנאי

למרות שהצעת גינדי לשוק הסיטונאי היתה גבוהה ב-100 מיליון שקל לעומת קבוצת אריסון-אלוביץ', החליטו בתנובה לבחור בהצעה הנמוכה יותר ולהיכנס למו"מ על הגדלתה

הצעתה של משפחת גינדי למתחם השוק הסיטונאי היתה גבוהה בכ-100 מיליון שקל מזו של קבוצת היזמים בראשות שרי אריסון ושאול אלוביץ', כך נודע ל"כלכלכיסט". למרות זאת בתנובה החליטו לבחור בהצעה הנמוכה יותר ולהיכנס למו"מ על הגדלתה.

 

 

על פי ההערכות, ההצעה של אריסון-אלוביץ' נראתה בטוחה יותר בהיבט של בניית המתחם כולו, כולל המגדלים. קבוצת גינדי הודיעה כי היא לומדת את התוצאות ובוחנת את צעדיה.

 

מוקדם יותר שיגרה תנובה שבשליטת קרן אייפקס, הודעה לקבוצת אריסון-אלוביץ' בה נמסר כי החברה החליטה לבחור בהצעה של הקבוצה, בכפוף למו"מ לגבי המחיר. בקבוצה מסרו כי הם מעונינים לבנות "עיר בתוך עיר" ולא מגורים למעמד הגבוה בהכרח. בשל מורכבותו של הפרויקט לא ניתן עדיין לאמור את מחירה של דירה שתימכר.

 

הקבוצה כוללת את שיכון ובינוי שבשליטת אריסון, יורוקום נדל"ן שבבעלות שאול אלוביץ', קנדה ישראל שבבעלות ברק רוזן ואסי טוכמאייר, אמות שבשליטת נתן חץ ואביב שבבעלות דורון אביב ודפנה הרלב. מולה התמודדה קבוצה של גינדי השקעות.

 

ל"כלכליסט" נודע עוד כי ההצעה של קבוצת "סוהו", הקבוצה שנבחרה, עמדה על כ-900 מיליון שקל (כולל מע"מ) וכוללת את המתחם על 55 הדונם שבו, אבל לא כולל את ארבעת מגדלי המגורים שאמורים להיבנות במתחם, לגביהם תקבל הקבוצה אופציה לרכישה, כשעפ"י ההערכות מדובר במחיר כולל של 2.2 מיליארד שקל.

 

היקף השטחים המתוכננים שכן נמצאים במסגרת הצעת הרכישה כוללים שישה בנייני מגורים עתידים ובהם כ-600 יחידות דיור בהיקף כולל של כ-100 אלף מ"ר, והקניון שעתיד להשתרע על כ-33 אלף מ"ר. ארבעת מגדלי המגורים שנשארו מחוץ למכרז עתידים לכלול כ-180 אלף מ"ר יחד ולהכיל כ-1,200 דירות.

 

הקבוצה השלישית, שהורכבה מהחברות חבס, תדהר, מגדל ובריטיש ישראל פרשה מהמכרז לפני כשבועיים. מתחם השוק הסיטונאי כולו משתרע על פני 55 דונם התחומים בין הרחובות החשמונאים, קרליבך ודרך מנחם בגין. בעלי המתחם הם תנובה, עיריית תל אביב ובעלי מניות פרטיים.

 

לפנייה לכתב/ת
באדיבות יער אדריכלים
מתחם השוק הסיטונאי הדמיה
באדיבות יער אדריכלים
מומלצים