שתף קטע נבחר

בצל תקרית "השגריר והכיסא": ברק יוצא לטורקיה

שר הביטחון צפוי להיפגש היום עם שרי החוץ והביטחון ועם רמטכ"ל צבא טורקיה. בסביבתו לא מתרגשים יתר על המידה מהדיווחים על ההפגנות נגדו, ולא מפניית ארגוני זכויות אדם בבקשה לעצור אותו בגין פשעי מלחמה שנעשו כביכול ב"עופרת יצוקה"

האם ביקורו של שר הביטחון יסייע בהורדת גובה הלהבות? השר אהוד ברק ייפגש היום (א') באנקרה עם שרי החוץ וההגנה של טורקיה, לאחר שבוע קשה ביחסי שתי המדינות. לשכת ברק סירבה להגיב אמש לטענות שפורסמו בטורקיה, לפיהן נמנעו מפגישה עמו נשיא טורקיה עבדוללה גול וראש הממשלה רג'יפ טאיפ ארדואן. בטורקיה נערכו הפגנות בסוף השבוע, במחאה על הביקור.

 

רשמית, ברק יהיה אורחו של שר ההגנה, ויג'די גונול. בשעות שבהן ישהה בטורקיה הוא צפוי גם לפגוש את

רמטכ"ל צבא טורקיה. למרות העימות הקשה בין שתי הממשלות, ששיאו האחרון ב"תקרית השגריר והכיסא" שיזם סגן שר החוץ דני אילון, מצפים בלשכת ברק לביקור ידידותי ופורה.

 

בסביבת ברק לא מתרגשים יתר על המידה מהדיווחים על ההפגנות נגדו, ולא מפניית ארגוני זכויות אדם טורקיים לתביעה הכללית במדינה, בבקשה לעצור את שר הביטחון בגין פשעי מלחמה ב"עופרת יצוקה".

 

בירושלים הבהירו ערב הנסיעה כי בין המדינות שוררים יחסים המבוססים על אינטרסים הדדיים עמוקים, בעיקר בתחום הביטחוני. כך למשל צפוי תרגיל בו ישתתפו

יחידות מובחרות של צה"ל על אדמת טורקיה באביב הקרוב. כמו כן נפתרה, כנראה, בימים האחרונים המחלוקת סביב עיסקת המל"טים שהתעכבה מול טורקיה. כן נמשכת מערכת שיתוף הפעולה והחלפת המידע בין שתי המדינות, בכל הנוגע לאיומי טרור ועוד. 

 

שר הביטחון הישראלי לא היה מוכן להתראיין לקראת הנסיעה לטורקיה. לאחר שנרגעו הרוחות סביב העימות בשבוע שעבר, העדיף ברק לשמור על פרופיל נמוך, כדי לאפשר את הצלחת הביקור. עם זאת, על פי התבטאויות ברק בעבר, ברור שהוא רואה בטורקיה שותפה אסטרטגית, שליחסים עימה משמעויות עמוקות בסוגיות כמו איראן, המאבק בטרור, וחבירה לציר המתון שמסביב לים התיכון. ברק ישוב לישראל ביום ראשון בלילה ויצטרף ביום שני לטיסת ראש הממשלה לברלין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההפגנות נגד ברק בטורקיה
צילום: AP
קבלת פנים נזעמת ברחוב
צילום: AP
מומלצים