שתף קטע נבחר

נתניהו: צה"ל יהיה ממזרח למדינה הפלסטינית

בשיחה עם כתבים זרים אמר ראש הממשלה כי המדינה הפלסטינית העתידית תהיה מוקפת למעשה בנוכחות של צה"ל, גם לאורך הגבול עם ירדן, כדי למנוע הברחת נשק לגדה המערבית. על המשא ומתן עם הפלסטינים אמר נתניהו: "הם מטפסים על העץ מעלה מעלה ונהנים שם למעלה"

לקראת הגעתו של השליח האמריקני המיוחד, ג'ורג' מיטשל, שוחח הערב (יום ד') ראש הממשלה, בנימין נתניהו, עם עיתונאים זרים בירושלים ואמר כי "יש למנוע הברחת נשק למדינה הפלסטינית שתקום ולכן תהיה נוכחות ישראלית בצד המזרחי של המדינה העתידית".

 

נתניהו מכוון בכך שמדינה פלסטינית עתידית תהיה מוקפת למעשה בנוכחות של צה"ל, גם לאורך הגבול עם ירדן.

הוא התייחס להברחות הנשק לדרום לבנון ולרצועת עזה אחרי הנסיגות משם ואמר: "איננו יכולים להרשות לעצמנו להגיע לפעם שלישית כזאת אחרי מה שקרה בעזה ובלבנון. אנחנו מוקפים בארסנל רקטות הולך וגדל, המצוי במובלעות איראניות בצפון ובדרום". לדבריו, "אנחנו צריכים לא רק תוכנית נגד טילים, אלא גם למנוע הברחה של הנשק אליהם מהמדינות השכנות".

 

בהתייחסו למשא ומתן עם הפלסטינים הוסיף נתניהו כי "ישראל ניסתה לגרום לפלסטינים להיכנס לחדר המשא ומתן והם טיפסו על עץ. הם לא בחדר, הם לא בכניסה לחדר, הם מטפסים על העץ מעלה מעלה והם נהנים שם למעלה. אנשים מביאים להם סולמות, אנחנו מביאים להם סולמות, וככל שהסולמות גבוהים יותר הם מטפסים יותר גבוה".

 

לדבריו, "הפלסטינים עורמים תנאים מוקדמים. הם אומרים הקפיאו את ההתנחלויות. אז הם אומרים הפסיקו את הבנייה בירושלים. אז הם אומרים קבעו את הגבולות. אפשר להמשיך ככה לנצח. צריך לומר לפלסטינים ישר בפנים, היכנסו לחדר והתחילו לשאת ולתת על שלום. אני מוכן". עוד אמר נתניהו, כי בקרוב ישראל תפיק דו"ח על יותר ממאה מקרים בעופרת יצוקה, שבהם נטען נגדה שהפרה את החוק הבינלאומי. הדו"ח יסכם את המסקנות של ישראל".

 

בהתייחסו לאיראן אמר ראש הממשלה, כי בקהילה הבינלאומית יש "הסכמה רחבה" עם השקפתה של ישראל כי תוכנית הגרעין של טהרן מהווה איום אסטרטגי. "השאלה היא האם יש נכונות לפעול. נגלה זאת בקרוב", הוסיף נתניהו. הוא לא התייחס לאפשרות שישראל או מדינות אחרות יתקפו את איראן.

 

מוקדם יותר מסר מקור ברשות הפלסטינית, כי הנשיא הפלסטיני אבו מאזן מציע שארצות הברית תנהל עם ישראל משא ומתן על גבולותיה של המדינה הפלסטינית, במקום הפלסטינים.

לדברי המקור, אבו מאזן העלה את האפשרות הזו בפגישות עם גורמים מצריים, שהעבירו את הרעיון לאמריקנים. לא ברור כיצד הגיבו בוושינגטון להצעה.

 

שר הביטחון, אהוד ברק, התייחס אף הוא לבואו של השליח המיוחד, ואמר כי יש להתמודד עם האתגר הקשה. בכנס שנערך ברמת-גן, אמר ברק, כי מיטשל מגיע "בניסיון נוסף להניע את גלגלי המשא ומתן בתהליך המדיני בינינו לבין הפלסטינים. אני רוצה גם היום לחזק את נושא השליחות הזאת ולקרוא לשכנינו הפלסטינים לשולחן עם ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
למנוע הברחות נשק. נתניהו
צילום: AP
מומלצים