שתף קטע נבחר

"מי שעובד כאן יכול לעשות מיליונים"

איך נראית עבודתו של סוחר נוסטרו? סוחר ותיק בענף מספר: "אם אני רוצה למכור מניה, אני יכול לייצר דרך פקודות ביקוש מצג של קונים בנייר, וכשמתווספים קונים אחרים, אתה מוכר להם ומבטל את פקודות הקנייה שלך. אותו דבר עם מכירה"

"אתה יושב בחדר, מרותק למסך המחשב ורואה את המניה שהשקעת בה עולה, עולה ועולה. אתה מחכה לשנייה הנכונה ואז מוכר: כמה דקות אחר כך אתה רואה את הגרף של המניה יורד. קשה לתאר את האדרנלין שמתפשט בגוף שלך באותה שנייה. אתה מחייך לעצמך ויודע ששוב עשית את זה. זו תחושה מדהימה.

 

 

"אנשים שואלים אותי אם אני עובד במקצוע של מהמרים. אני אומר להם: כשאתם נכנסים לאוטו, אין בזה אלמנט של הימור? כשאתם קונים דירה, זה לא הימור? כשאתם עובדים באותו מקום עבודה 20 שנה, אתם לא מהמרים על זה שלא יפטרו אתכם? בכל עבודה יש אלמנט של הימור. זה נכון שיש הרבה דימיון בין עולם המהמרים והתחושות שמתלוות אליו לעולם סוחרי הנוסטרו, אבל בסופו של דבר אנחנו מקצוענים. מגיעים כל בוקר לעבודה ומנסים לזהות זרמים של קונים ומוכרים.

 

"שואלים אותי אם צריך להיות בעל תואר בכלכלה או במינהל עסקים כדי להיכנס לתחום, אבל מנסיוני אין קשר. יש פה יותר עניין של תחושות בטן, ובעיקר ניסיון. אתה בונה לעצמך אסטרטגיה מסוימת: אתה מחליט, למשל, שבעסקאות שמייצרות רווח אתה תנסה לייצר רווח של 500 שקל - אבל בעסקאות מופסדות אתה תחתוך את ההפסד אחרי 200 שקל. זה היגיון פשוט: אתה הרי לא מסתכל על המסחר בעיניים של ניתוח כלכלי אלא כעניין אקראי. אם אתה מניח שב-50% מהעסקאות אתה מרוויח וב-50% אתה מפסיד, בסופו של יום אתה יוצא ברווח. בתחום הזה אין סנטימנטים. אם אתה יודע לייצר כסף, אתה תעשה הרבה כסף. 

 

"אנחנו עובדים בצוותים של בין 5 ל-20 איש, תלוי בבית ההשקעות. אתה מקבל משכורת בסיס מאוד מאוד נמוכה, אלפי שקלים בודדים, ועל זה מתווספים העמלות והבונוסים מהרווחים שלנו. כמה מרוויחים בתחום של נוסטרו? זה מאוד תלוי בהיקפים שאתה פועל בהם, וזה יכול לנוע בין 25% ל-50% מהרווח שייצרת לבית ההשקעות. מי שעובד בזה יכול לעשות מיליונים.

 

"רוב החבר'ה בתחום הם צעירים, אפילו צעירים מאוד, ומה שמאפיין אותם הוא בעיקר העובדה שהם לא מפחדים מסיכון. אם אתה רוצה לעבוד בנוסטרו, אתה צריך להיות אדם שמסוגל לקנות נייר במיליון שקל ולא מקבל התקף לב כשהוא יורד במהלך היום.

 

"מערכת הלחצים היא אדירה, עובדים במתח גבוה. לגבי עצמי אני יכול להעיד, שבניגוד מוחלט לסיכונים שאני לוקח בעבודה - בחיים הפרטיים שלי אני לא אוהב לקחת סיכון. בכלל, רוב האנשים שסוחרים במניות מחזיקים את הכסף הפרטי שלהם בפק"מים. כשאתה עובד בצורה כזאת אתה לא מסוגל להחזיק מניות לתקופה ארוכה. הן נתפסות אצלך ככלי עבודה. יש כאן גם שחיקה מאוד גבוהה: אחרי חמש-שש שנים אתה מתחיל לחפש דברים אחרים.

 

"איך אני יודע מתי לקנות ומתי למכור? זאת שאלת מיליון הדולר, ואי אפשר לענות עליה על רגל אחת. יש כל מיני כלים מורכבים ומנחים טכניים שמסייעים לך להיכנס לתחום הזה, לדוגמה: מניה נסחרת מעל לממוצע שלה ומתחת לממוצע. בגדול,

 

אתה צריך לזהות זרמים של קונים ושל מוכרים. זה שילוב של כישרון וניסיון. ישנם גם לא מעט טריקים של סוחרי נוסטרו. אני לא עושה את זה, אבל אני מכיר אחרים שעושים. יש הרבה מניפולציות שאתה יכול לייצר במהלך היום כדי לייצר הלך רוח מסוים, חשיבה מסוימת שתעזור לך.

 

"יש גם כל מיני טריקים אחרים: אתה יכול לשים קונה גדול כדי לעשות מצג שיש קונים בנייר, ואז למכור ולצאת מהנייר. כלומר, אם אני רוצה למכור מניה, אני יכול לייצר דרך פקודות ביקוש מצג של קונים בנייר, וכשמתווספים קונים אחרים, אתה מוכר להם ומבטל את פקודות הקנייה שלך. אותו דבר עם מכירה. אני מרגיש שהעבודה שלי היא לפעמים כמו שחמט, ולפעמים שש-בש.

 

"דור אדרי ושי בן דוד מפסגות, שהסתבכו עכשיו, הם דוגמה לסוחרים שהרוויחו המון כסף - אבל זו חוכמה קטנה כשיש לך כל כך הרבה משאבים, ואתה יכול להזיז את השוק לאן שאתה רוצה. מצד שני, אני לא בטוח שהם יורשעו. מישהו יכול להגיד להם מתי לקנות? מתי בפעם האחרונה יצא לך לשמוע על מישהו שהורשע בתחום של ניירות ערך?"

 

 

הכתבה המלאה התפרסמה במוסף "ממון" ב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה בניו-יורק. לחץ בלתי רגיל
צילום: איי פי
מומלצים