שתף קטע נבחר

הכל נשאר במשפחה: אוכל לילדים וגם למבוגרים

ארוחות ערב עם משפחה וחברים מקבלות תפנית חדה כשמצטרפים אליהן גם זאטוטים רעבים. תשאלו את דנה אלמוסני, דודה גאה לשני אחיינים מתוקים. אז איך מרצים את כולם בלי להכין המון מנות שונות? הנה מתכונים נהדרים לילדים, שישמחו גם את המבוגרים. ולהיפך

פעם, כשגיסתי ובעלה היו זוג צעיר, יפה ונטול ילדים, זה היה קל. אחת לכמה שבועות הם הזמינו אליהם לארוחת ערב, והדילמה הייתה בעיקר סביב איזו מפה לפרוס על השולחן או איזה יין ילווה את המטעמים שירכיבו את הארוחה. היום, עדיין זוג יפה אך פחות צעיר, איריס ואחי הוסיפו לזהותם את התואר החשוב מכל - הורים. בזכות שני ילדים מתוקים להפליא (אל תצפו ממני לאובייקטיביות) התווספו לחייהם לילות ללא שינה, מבטים תמימים ודילמה תמידית - איך מזמינים את החברים שגם הם הפכו הורים לארוחה שתערב לחיכם של כל הנוכחים, מפעוטות ועד גברים מורעבים.

 

הכי קל להוציא שניצלים מהמקפיא ולהטביע בקטשופ. גם פיצה נוטפת גבינה מהבילה תקצר את התהליכים. אבל כשאיריס באמת לא רוצה להסתפק בשומנים חסרי טעם וערך תזונתי, והאופציה של דגים-גולאש-ברוקולי מוקפץ תשאיר לא מעט ילדים רעבים מסביב לשולחן, היא מתקשרת אלי - ארבע שעות לפני שכל המוזמנים יסבו על שולחנה – ויחד אנחנו מרכיבות ארוחה מצוינת לילדים ומבוגרים כאחד. כן, זה בהחלט אפשרי.

 

רגע לפני המתכונים, הנה כמה טיפים מועילים בדרך לארוחת החלומות:

  • כדאי לקצוץ היטב את הירקות שאנחנו מכניסים לתבשיל כמו הבצל, הפטרוזיליה וכו', כי ילדים לא ממש אוהבים לראות חתיכות של דברים בתוך המנה שלהם (יש גם מבוגרים כאלה).
  • עדיף לא להגזים עם התיבול, אבל גם לא להכין להם אוכל תפל מדי. חשוב לזכור כי טעם הוא משהו נרכש וילדים כל הזמן לומדים להכיר טעמים חדשים. פשוט חשוב לעשות את זה בהדרגה.
  • ילדים, ממש כמונו המבוגרים, אוכלים קודם כל עם העיניים ורק אחר כך עם הפה. אז כמו שאתם טורחים להגיש את המנות של המבוגרים בצורה אסטטית ומעוררת תאבון, כך צריך לנהוג גם עם הילדים. אם הילדים שלכם בעניין, אפשר לסדר את המנה כך שתיצור צורה חמודה כמו חיה או פרצוף מחייך.

  

לביבות תירס

המרכיבים:

1 חבילת גרגרי תירס קפוא

300 גרם צהובה מגוררת

1/2 כוס קמח

1 ביצה

מלח

שמן לטיגון


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את התירס לפי הוראות היצרן.
  2. מעבירים אותו למעבד מזון וטוחנים אותו עד לקבלת מרקם חלק.
  3. מעבירים את התירס הטחון לקערה ומוסיפים את יתר החומרים. מערבבים היטב.
  4. מחממים שמן במחבת ובעזרת כף יוצקים לביבות מתערובת התירס.
  5. מטגנים משני הצדדים, עד הזהבה ומגישים.

 

שניצל בקר ברוטב עגבניות (מילנסה נפוליטנה)

המרכיבים:

1 ק"ג בקר (שייטל) פרוס לשניצלים

2-3 ביצים

פירורי לחם

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

2 שיני שום קצוצות דק

מלח ופלפל

שמן זית

שמן לטיגון

לרוטב:

2-3 עגבניות טריות רכות, חתוכות לקוביות

3 שיני שום קצוצות

רסק עגבניות

חופן בזיליקום

מלח

פלפל

 

עזרים: חותכי עוגיות ממתכת להכנת צורות מהשניצל (כוכב, לב וכו').

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את הבשר בשמן זית לריכוך, לשעה לפחות (אפשר עד שלוש).
  2. אם רוצים ליצור צורות, מניחים את הבשר על משטח עבודה ויוצרים ממנו צורות עם חותכי העוגיות.
  3. מערבבים בקערה ביצים, שום, פטרוזיליה ותבלינים.
  4. בצלחת שטוחה מניחים פירורי לחם.
  5. מוסיפים את הבשר לתערובת הביצים ולאחר מכן מעבירים לצלחת הפירורים ומצפים היטב.
  6. מחממים שמן במחבת ומטגנים בו את השניצלים. מוצאים לנייר סופג.
  7. הרוטב: מטגנים במחבת עם מעט שמן את השום במשך כמה שניות. מוסיפים את קוביות העגבניות והרסק, שליש כוס מים, בזיליקום ותבלינים.
  8. מניחים את השניצלים המטוגנים בתבנית אפייה. יוצקים את הרוטב מעל.
  9. אופים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-10 דקות.

 

ריזוטו פתיתים

המרכיבים:

1 חבילת פתיתים

1 בצל קצוץ דק

1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה

2-3 שיני שום קצוצות

שמן זית

1/2 2 כוסות מים רותחים

1/2 מכל שמנת מתוקה

100 גרם פרמזן

1 כף חמאה

מלח ופלפל


(צילום: אסף אמברם)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר שמן ומטגנים בו את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה או שתיים נוספות. 
  2. מוסיפים את הפתיתים והפטרוזיליה ומטגנים 2-3 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
  3. מוסיפים את המים, מערבבים ומכסים את הסיר חלקית. מבשלים כ-5 דקות, עד שהנוזלים נספגים.
  4. מוסיפים את החמאה, השמנת והפרמזן ומבשלים 3-5 דקות נוספות.

 

עוגת שאריות (בודין דה פאן)

המרכיבים: 

1 כיכר לחם של אתמול (עדיף חלה רגילה), ללא הקרום החיצוני, חתוכה לפרוסות

1 ליטר חלב

1 מקל קינמון

150 גרם סוכר

1 כוס סוכר

קליפה שלמה מחצי לימון

4 ביצים

100 גרם שוקולד צ'יפס

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את החלב עם מקל הקינמון וקליפת הלימון. מסירים מהאש ומוציאים את הלימון והקינמון.
  2. מניחים את הלחם בקערה ויוצקים עליו את החלב הרותח. משאירים בצד לצינון.
  3. הקרמל: במחבת מחממים את הסוכר עם מעט מים. כשהסוכר נמס יוצקים אותו בזהירות לתחתית תבנית אפייה.
  4. מוסיפים לקערת הלחם את הביצים וטוחנים עם בלנדר מוט, עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  5. יוצקים לתבנית האפייה המצופה בקרמל ומפזרים מעל את השוקולד צ'יפס. מכניסים את תבנית האפייה לתבנית גדולה עם מים (בן מארי).
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45-50 דקות.
  7. מצננים והופכים את העוגה על צלחת הגשה.

 

דנה אלמוסני היא הבעלים של קייטרינג "בוטיק של טעמים "

  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים