שתף קטע נבחר

הפועלים התאילנדים צדו חוגלות ויגורשו מהארץ

בית משפט המחוזי בת"א גזר עונש של גירוש מהארץ על ארבעה פועלים מתאילנד, לאחר שהורשעו בציד חוגלות מוגנות לפני כשלושה חודשים במושב חקלאי במישור החוף. הפועלים הודו כי הם מודעים לחוק האוסר על ציד חיות בר בישראל. כל אחד מהם ישלם בנוסף קנס של 5,000 שקל

הציד ועונשו. ארבעה פועלים תאילנדים שצדו חוגלות בניגוד לחוק, יגורשו בימים הקרובים מישראל לאחר שבית המשפט המחוזי בתל-אביב הרשיע אותם בעבירות ציד של חיות מוגנות ובפגיעה בערכי טבע. הפועלים הודו שצדו את החוגלות למאכל, למרות שלא היה חסר להם מזון וציינו כי הם מודעים לחוק האוסר על ציד חיות בישראל.
 
בסוף השנה שעברה רשות הטבע והגנים ביצעה פעילות יזומה לאיתור ביצוע ציד בלתי חוקי על ידי עובדים זרים באזור מישור החוף. במהלך הפעילות הגיעו הפקחים מלויים מתורגמן בסמוך לחממות חולון מבקיעים ובאזור חממות עסיס, שם מצאו בסמוך שקית שהכילה נוצות, שזוהו על ידי הפקחים ולאחר מכן בבדיקת מומחה, כנוצות של חוגלות, עוף קרקע מוגן בחוק.

 

בעקבות הממצאים, נכנסו לאחר אישור בעל המשק למקום בחשד כי התבצע ציד בלתי חוקי. במהלך חיפוש סביב המתחם נמצא בתוך מרחב מוגן ארגז פלסטיק כחול עם שמו של בעל המשק שהכיל נוצות רבות של חוגלות. לאחר חקירת העובדים במקום, ארבעה מהם הודו במעורבות בלכידת בעלי הכנף.

 

מפסק הדין שניתן ביום חמישי שעבר, עולה כי ארבעת העובדים השוהים בישראל מזה כשנה וחצי עד ארבע שנים, הודו כי הבחינו בעופות הקרקע באזור החממות "תפסו אותן ואכלו אותן". בנוסף, הם "הודו בחקירתם כי היו מודעים לאיסור לצוד חיות בר בישראל...וכי הם מכירים ומודעים לשילוט המודבק על דלתות חדר המגורים, האסור ציד חיות בישראל".

 


לפועלים לא היה חסר מזון. חוגלות בצפון הארץ (צילום: ליאור כסלו)

 

בחדר בו התגוררו הפועלים, תלו פקחי הרשות עמוד הסבר מתוך חוברת הדרכה שחיברו במשותף עם שגרירות תאילנד בישראל, המפרט את איסור הציד של חיות מקומיות. אחד הנאשמים הודה כי "אני יודע אסור לצוד בישראל וידוע לי בשהותי בתאילנד שהוסבר לי החוק שאסור לצוד בישראל....אני מודה שצדתי חיות בניגוד לחוק בישראל...לא היה לי חוסר באוכל אצל המעביד. צדתי על מנת לאכול את החיות". פועל אחר ציין בהודעתו כי "קראתי בשפתי את השלט". למרות עתירתם של ארבעת הפועלים נגד ההחלטה, השופטת שרה גדות, החליטה לפעול להרחקתם מהארץ.
 
בנימוקיה, ציינה השופטת שרה גדות כי הדבר נעשה בהתאם לנוהל הפסקת היתר שהייה לפועל זר החשוד בפגיעה בערך טבע מוגן או חיית בר. היא הרשיעה את הפועלים בעבירות של ציד חיית בר מוגנת, ציד ללא רישיון והחזקת חיית בר מוגנת, פגיעה והחזקת ערך טבע מוגן. על כל אחד מהנאשמים נגזר לשלם הוצאות משפטיות בסך של 5,000 שקל.
 
לפני כשנתיים פרסמה רשות הטבע והגנים נתונים
קשים על ציד בלתי חוקי של חיות בר בקרב עובדי חקלאות מתאילנד. מדובר באלפי חיות מדי שנה: יונקים גדולים וקטנים, זוחלים, ציפורים ודו-חיים, חלקם בסכנת הכחדה כמו קרקלים וחרדוני צב.
ברשות מציינים כי התופעה קיימת יותר מ-12 שנה, אך בשנים האחרונות התברר שהיקף הנזק לחיות הבר גדול מאוד. העובדים החיים בסביבה החקלאית עוסקים בציד בשעות הפנאי וצדים ללא הבחנה וברשות מודים כי אחת הבעיות העיקריות באיתור הציידים, היא שהפועלים התאילנדים מתחלפים כל שלוש או חמש שנים ומתניידים בין מעסיקים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיות הבר משלמות מחיר כבד
צילום: ליאור כסלו
עמוד מתוך חוברת הדרכה שהפיקו ברשות עם שגרירות תאילנד בישראל
צילום: קובי סופר, רשות הטבע והגנים
מומלצים