איך מכשירים טוסטר-אובן שהוטרף?
שאלה:
במקום העבודה שלי יש בפינת הקפה,טוסטר-אובן המיועד לעובדים בשעות הערב, כדי שיוכלו להכין טוסט עם גבינה צהובה, שלא במתכוון אחת העובדות הכינה לעצמה היום בצהריים טוסט עם נקניק. האם ניתן להכשיר את הטוסטר כדי שיוכלו לחזור ולעשות בו טוסטים עם גבינה, ואם כן, איך מכשירים? (חובב ניסים, קדימה)
תשובה:
שלום רב,
את שאלתך יש לחלק למספר שאלות, מה דין הטוסטר? ומה דין התבנית של הטוסטר?
את הטוסטר ניתן להכשיר על ידי ניקוי ככל הניתן, וחימומו לחום המירבי למשך כרבע שעה. לגבי התבנית - אם לא השתמשו בה באוכל חלבי בעשרים וארבע שעות שקדמו להכנת הטוסט עם הנקניק, ניתן לנקות את התבנית היטב, ולאחר מכן להכניס אותה לטוסטר ולחמם בחום מירבי כחצי שעה.
אם השתמשו בה באוכל חלבי בעשרים וארבע שעות הקודמות, צריך ללבן את התבנית ודבר זה כמעט ולא ניתן לעשות בתבניות שלנו מחמת עדינותם, ולכן עדיף להשתמש בתבנית אלומיניום חד פעמית. ברכה והצלחה. (משיב: הרב ירון דוראני)