שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אלכוהול, טאפאס, ברצלונה
    להזמין מזה, להזמין מההוא ויאללה, ניקח גם מזה וזהו. כתבת האוכל של "ידיעות אחרונות" חרשה את ברצלונה עם שף מקומי וחזרה עם בטן מלאה והמון המלצות על מסעדות וחנויות אוכל

    שאלה פשוטה בחשבון, שהתשובה עליה מסובכת במיוחד: בברצלונה יש ‭10,000‬ מסעדות ובתי אוכל. מה יעשה גרגרן נלהב שמגיע לעיר לארבעה ימים בלבד? תשובות אפשריות: ינסה להספיק לבקר בכולן? יבכה את מר גורלו כשיבין שאין לו סיכוי? יעבור בטירוף ממסעדה למסעדה וישתדל להתעלם מאימת הדיאטנית תוך שהוא טועם כמה שיותר? כל התשובות, למרבה הצער, נכונות.

     

    בירת חבל קטלוניה, המכונה בפי המקומיים "בארסה", משמשת כבר שנים מוקד עלייה לרגל לחובבי אדריכלות, לחובבי אמנות, לאנשי אופנה, לאוהדי כדורגל, וגם למי שסתם אוהב חיי לילה תוססים. אבל אין ספק שבשנים האחרונות משמשת ברצלונה גם יעד מבעבע עבור חובבי האוכל. גסטרונומיה ישנה וחדשה משמשות פה בערבוביה מדליקה. לצד טאפאס-בארים מסורתיים, שבהם מגישים אוכל פשוט, בסיסי ולא מתוחכם, צמחה פה בעשור האחרון סצינת אוכל נועזת ובלתי שגרתית, לפעמים מטורללת לגמרי, אבל בכל מקרה מעניינת להפליא.

     

    זה המקום שבו יגישו לכם בשוויון נפש גמור צלי צבי עם גלידת דלעת, סרדינים ברוטב תותים, מרשמלו יוגורט עם פלפל שחור, גלידת בייקון או צימוקי זיתים עם אבקת סוכר. ולא, התפריט הזה לא נרקח במוחו של שף יחיד שהיה על טריפ מוצלח במיוחד. אלמנטים כאלה ואחרים תוכלו למצוא בלא מעט מסעדות ספרדיות מהדור החדש. טעים? לא תמיד. משעשע? בהחלט. מופרע? ללא ספק. לפעמים, מרוב פירוטכניקה לא רואים איפה האוכל. חוויה שמפסיקה להיות עונג פיזי והופכת למשחק אינטלקטואלי.

     

    אז איך יודעים לאן ללכת? במשך כמה ימים ערכנו סיורי אוכל גדושי אתרים עם ג'ורדי ארטל, שף מסעדת ‭,Cinc Sentits‬ המתהדרת בכוכב מישלין.‬ המסקנה הסופית: כשהולכים עם מישהו שמכיר את האתרים הסודיים הכי מוצלחים של העיר, הכל נראה אחרת.


    המטבח של Comerc 24 (צילום באדיבות המסעדה)

     

    ‭Ciudad Condal‬: טאפאס מצטיין

    אלפי טאפאס-בארים יש בברצלונה, וכל אחד מתושבי העיר יישבע באלה החביבים עליו. אנחנו התאהבנו עמוקות ב‭Ciudad Condal-‬ הוותיק והטוב. מלבד יתרונותיו הקולינריים הבולטים, הוא מצטיין גם במיקום מרכזי בכיכר קטלוניה, ובפעילות סביב השעון ‭7:00)‬ בבוקר עד ‭1:30‬ אחר חצות‭,(‬ ללא הפוגת הסיאסטה הידועה לשמצה, ואף לאורך כל השבוע - תופעה נדירה בעיר שאוהבת הפסקה בימים של תחילת השבוע. 

     

    יש פה באר ארוך עם ויטרינה שמגלה כל טוב: ירקות טריים, גבינות, נקניקים, כריכונים, רצועות אנשובי בשמן, סרדינים מבריקים, והמון המון פירות ים - צדפות מסוגים וגדלים שונים, תמנונים, שרימפס ועוד. אתם מצביעים על מה שבחרתם, חומרי הגלם מועברים מיד למטבח, עולים שם על הפלאנצ'ה, ובתוך כמה דקות אתם מקבלים את המנה מוכנה. על הוויטרינה יש גם כריכונים פתוחים שהצוות מסדר בהתמדה וסלטים עם המון מיונז, שעליהם דווקא אפשר לוותר.

     

    המסעדה משופעת במקומות ישיבה אבל אם רוצים להיות קרובים לאקשן, יושבים על הבאר. צוות הברמנים ידידותי להפליא, מתקשר היטב באנגלית ומצויד בברזי בירות קלילות, כך שאפשר פשוט לשבת שעות ולהזמין מזה, ולהזמין מההוא, ונו, אולי גם קצת כזה, ויאללה, ניקח גם מזה וזהו. אי אפשר לשריין מקום מראש. אם יש תור - פשוט מחכים, אבל הכי כדאי לבוא בזמנים פחות לחוצים: שעות הצהריים המוקדמות או המאוחרות מאוד. כנ"ל לגבי הערב. המחירים סבירים: מ‭1.30-‬ יורו לטאפאס פשוט ועד 9 למתוחכם. צלחת עם מבחר טאפאס תעלה ‭15.55‬ יורו.

     

    • כתובת: Rambla de Catalunya 18, טלפון: 933181997‬, אתר

     

    Hisop: להרפתקני אוכל נועזים

    פיוז'ן קטלוני מבריק, שפותח את הראש לעולמות משונים. פה אפשר לנסות סלט ירוק עם סרדינים ברוטב תות, וצלי צבי

    בקציפת קפה וגלידת דלעת. רגע, לא להקיא: הבשר החם עם הגלידה הקרה והלא מתוקה מדי התברר כיציאה גאונית, ובדרך מסתורית גם הסרדינים והתותים מתלבשים באופן מסונכרן היטב על בלוטות הטעם. המראה הכללי של המקום סגפני אך מוקפד, בצבעי אדום-שחור-לבן, והשירות טקסי אך לא פומפוזי. כשהמלצר שואל באיזה שמן זית אתם מעדיפים לטבול את לחמניית אגוזי המלך המהממת שלכם, אין מה להתלבט: לכו על שני הסוגים. הם מעולים.

     

    • כתובת: 9 Passeig Marimon, טלפון: 932413233‬, אתר

     

    Quimet & Quimet‬: ליל שימורים

    עוד יציאה מגניבה: קומבינציה של טאפאס-באר וחנות אוכל, המבוססים רק על שימורים, בקופסאות ובצנצנות. הספרדים מתים על שימורים ויש להם סחורה מצוינת, שמחיריה עשויים לטפס מעלה-מעלה (קופסת אספרגוס לבן ב‭35-‬ יורו או אנשובי משובח ב‭70-‬ יורו‭Quimet & Quimet .(‬ הוא מקום שקיים מאז ‭.1914‬ פעם הוא היה חנות יין ואחר כך הפך למרכז של שימורים, שמן זית ויינות. הקירות מלאים עד התקרה בירקות, בבשר, בשבלולים ובפירות ים משומרים. מכינים את האוכל במקום, מהמלאי שבחנות, והאורחים אוכלים בעמידה. פשוט אין איפה לשבת. אפשר כמובן גם לקנות צנצנות הביתה.

     

    • כתובת: Poeta Cabanyes 25, טלפון: 934423142

     

    ‬‭Espai Sucre‬: שיגועים מתוקים

    שימו לב לקונספט: מסעדת קינוחים ומנות אחרונות. יש מסלול ארוחת ערב של שלוש מנות קינוח (ב‭30-‬ יורו‭,(‬ ארבע מנות (ב‭40-‬ יורו‭,(‬ וחמש מנות ‭45)‬ יורו‭.(‬ תמורת הסכום הלא מבוטל הזה זוכים בחוויה גסטרונומית שנויה במחלוקת, לא בהכרח מספקת, אבל בהחלט יוצאת דופן. אנחנו, למשל, קיבלנו מנות כמו פודינג לחם עם קרם מליבו וגלידת בייקון ‭,(!)‬ גלידת אפרסק ברוטב שמן זית עם טוויל זיתים מסוכרים ועוגת שמן זית ‭,(!!)‬ ולקינוח של הקינוחים - שוקולד ממולא בתה מעושן ומרשמלו עם פלפל שחור ‭.(!!!)‬ תירגעו, למרות הלהטוטים הווירטואוזיים בטכניקות בישול חדשניות, לפעמים זה מחריד בדיוק כמו שזה נשמע.

     

    במהלך הארוחה הזאת מתעוררת לפעמים התחושה שמישהו יושב לכם בצלחת ועושה משם "בההההה‭,"!!!‬ רק כדי לשמוע את צווחות ההפתעה בעת שאתם מבינים מה נכנס לכם לפה. אם מחפשים מסעדה חמה עם אוכל ממלא ומנחם - לא זה המקום. אם אין לכם בעיה של כסף ובא לכם קצת לעמוד על הראש ולהשתגע, לכו על זה בכיף.

     

    • כתובת: Princesa 53, טלפון: 932681630, אתר

     

    ‬‭Comerc 24‬: המטבח הספרדי החדש

    למרות הוותק - שמונה שנים - שומרת ‭Comerc 24‬ על מעמדה כאחת המסעדות המעוצבות והטרנדיות בעיר. יש לה כוכב מישלן וגם פה האוכל מבוסס על מסורת קטלונית עם חידושים והפתעות של המטבח המודרני. שף המסעדה עבד בעבר אצל אבי המטבח המולקולרי, פראן אדריה הנודע ממסעדת "אל בולי", והשפעותיו ניכרות גם פה. המנות מלאות דמיון והשראה, מפתיעות, אך מעודנות. המתאבן בפתיחת הארוחה מספר הכל: בתוך שתי קופסאות שימורים אליפטיות מגיעים זיתים ממולאים באנשובי, לצד אגוזי מקדמיה מצופים זהב אכיל. ישן מול חדש, מסורת מול טרנדיות. המחיר, למרבה הצער, גבוה מאוד.

     

    • כתובת: Comerc 24, טלפון: 933192192, אתר


    מסורת קטלונית עם חידושים והפתעות

     

    ‬‭Formatgeria La Seu‬: גבינות

    מצחיק, אבל חנות הגבינות הכי טובה בעיר מצויה דווקא בבעלותה של סקוטית משוגעת וצהובת שיניים, פריקית של גבינות, קתרין מקלוכלן שמה, שהגיעה לספרד לפני עשור. מקלוכלן מחזיקה מבחר קטן יחסית בחנות שלה. בכל שבוע יש לה רק 25-20 סוגים משתנים של גבינות מיצרני בוטיק קטנים ואיכותיים מכל רחבי ספרד. מדי פעם היא אפילו מסתובבת בין החוות, לעבוד קצת עם היצרנים במחלבה. היא מקטרת על כך שהגבינות הספרדיות, על אף היותן גסות יותר מאחיותיהן הצרפתיות, לא צברו לעצמן שם בעולם, ועל כך שהספרדים עדיין לא פיתחו את תרבות אכילת הגבינות בסוף הארוחה. הפייבוריטית שלה היא גבינה צעירה, בת שמונה ימים, רכה ועדינה, מחלב בקר, ושמה ‭Garmillas Questo Las‬ אפשר לטעום מהגבינות במקום (שלוש גבינות וכוס יין במחיר פעוט‭,(‬ או לעבור לבר הצמוד, Zim שמו, שמקלוכלן פתחה לפני כחצי שנה. מקום קטן וחמים, שבו אפשר לאכול כמה בשרים קרים, גבינות וזיתים, ולשתות יינות בוטיק מיקבים זערוריים ברחבי ספרד. גם פה זול מאוד.

     

    • כתובת: Dagueria 16,‬ טלפון: 934126548‬, אתר

     

    אחרי האוכל: שופינג

    השינקין של ברצלונה הוא שכונת בורן. האזור סביב כנסיית סנטה מריה דל מאר משך בשנים האחרונות המון צעירים מתוחכמים, וכך הפך למקום ריכוז של חנויות אוכל מיוחדות ושוות במיוחד, אוצר בלום לפודי'ס. חלקן ותיקות מאוד, אחרות חדישות. הנה כמה דוגמאות לחנויות אוכל שאל לכם להחמיץ:

     

    Sans&Sans: חנות תה יפהפייה עם מגוון אדיר ונדיר של תה במכלים כחולים. למתקדמים: יש פה תה מפרובינציות מובחנות בסין, עם עלים שנלקחו מעצים בני 80 ואפילו 150 שנה. המחירים? תצטרכו לשתות משהו קר כדי לעמוד בזה. כתובת: Argenteria 59, טלפון: 933196081, אתר.

     

    El Magnifico: ממש מול חנות התה מצויה חנות קפה של אותם בעלים. ריח עז יכה באפכם כבר בכניסה ומיד תבינו שנפלתם על מקצוענים אמיתיים. הקפה נבחר בקפידה ומגיע מאפריקה, מדרום אמריקה ומאסיה. הבעלים, דור שלישי למומחי קפה, מתחייבים שסוגי הקפה שתמצאו פה הם הטובים ביותר בעולם. אגב, ליד שתי החנויות האלה יש בית ספר לבישול בשם ‭, Hofmann‬ שם אפשר לעבור סדנת בישול בת יום. כתובת: Argenteria 64, טלפון: 933193975‬, אתר.

     

    ‭:E&A Gispert‬ חנות האגוזים הכי מפורסמת בברצלונה. דורות של קולי אגוזים עברו בחנות שנוסדה ב‭.1851-‬ לראיה: מכשיר קלייה עתיק מלפני 157 שנה שעדיין עובד ומוזן בבולי עץ, שמעניקים ארומה מיוחדת לאגוזים. חמים וריחני פה, ויש שפע של אגוזים על מוצריהם הנלווים, בוטנים, פיסטוקים, קשיו וגם פירות יבשים ותבלינים. כתובת: Sombrerers 23, טלפון: 933197535, אתר.

     

    ‬‭:La Botifarreria‬ חובבי הנקניקיות, זה המקום עבורכם. יש פה נקניקיות תוצרת בית בהרכבים מעניינים: עם עגבניות, כמהין, תפוח, כבד אווז, קארי, פטריות פורצ'יני ואפילו נקניקיות צמחוניות. כתובת: ‭,Santa Maria 4‬ טלפון: 933199123‬, אתר.

     

    Bubo:‬ יותר משהיא נראית כמו חנות לעוגות, Bubo מפגינה תדמית של חנות תכשיטים. הכל נוצץ, מוקפד לעילא ומהוקצע כדבעי. יש פה עוגות אישיות, מקרונים צבעוניים ופרלינים. בהתאם לרוח המודרנית, לא תימלטו מיצירות כמו פרלין עם עגבנייה ומלח (טעים‭(!‬ וגם עוגות בתבלינים מפתיעים או עם הבלחות מולקולריות. דלת ליד תמצאו באר עם תפריט קטן וחצוף. כתובת: Caputxes 10, טלפון: 932687224, אתר.

     

    Vila Vini Teca:‬ לא פחות מ‭350-‬ סוגי גבינות יש במעדנייה הזאת, שהיא אימפריית גבינות מאז ‭.1932‬ השפע מסחרר וריחני, והניקיון - של בית מרקחת. החנות הסמוכה, תחת אותו שם, היא אוצר בלום לחובבי יינות, עם קיר יין עצום, שקשה להתיק ממנו את העין. כתובת: Agullers 9, טלפון: 933101956‬, אתר.


    לה בוקרייה (צילום: GettyImages imagebank)

     

    שווקים

    שוק בוקרייה: בלב שדרות ראמבלה נמצא הידוע, המוכר והגדול בשווקי ברצלונה. יש בו מבחר מסחרר של פירות וירקות, בשר, דגים ופירות ים, ואין ספור דוכני חמון. הספרדים, נציין, כל כך אוהבים חזיר, שהם עושים שימוש אינטנסיבי בכל חלקיו. אם נתקפתם רעב בעיצומו של השיטוט בשוק, תוכלו לשבת בטאפאס קטן בשם פינוקיו, או בבאר חדיש וגדול יותר בשם יוניברסל. שניהם מוצלחים.

     

    שוק סנטה קתרינה: מוכר פחות מהבוקרייה, ומציע חוויה סטרילית יותר, מעין הכלאה בין שוק לקניון. לפני מספר שנים שופץ, וכעת הוא מקורה, מבריק ומצוחצח. בכניסה, מצד שמאל, יש חנות קטנה בשם Olisoliva (טלפון: 932681472‬) עם קולקציה נדירה ומרשימה מאוד של סוגי חומץ ושמני זית מכל העולם. יש חומץ שרדונה, חומץ עגבניות, חומץ צ'ילי וחומץ ריזלינג, בלסמי בדרגות שונות של יישון ושמני זית ממצרים, ספרד, יוון ועוד. בתוך השוק מצויה אחת מחנויות הדגים הטובות ביותר בברצלונה, ‭Peixos J. Arrom‬ (טלפון: 933192126),‬ מהם קונים מיטב השפים של המסעדות המובילות בעיר, בעיקר המסעדות היפניות. צמוד לשוק יש מסעדת שוק סופר-מודרנית, עם מטבח פתוח ודקורציה של מחסן כלים, המגישה אוכל מגוון ולא יקר, כולל מנות אסיאתיות.

     

    בקרוב אצלנו: הלהיט של ברצלונה

    ג'ורדי ארטל ‭(43)‬ הוא סיפור סינדרלה ברצלונאי. האיש, ששורשיו נטועים בספרד ובקנדה, היה הייטקיסט שעבד בחברה ישראלית בעמק הסיליקון. הוא מעולם לא למד בישול, מה שלא מנע ממנו להתקין יחד עם אחותו ארוחות מפוארות לחברים. אלה תמיד האיצו בו לפתוח כבר מסעדה.

     

    בשלב מסוים החליט שהוא הולך על זה, עזב את ההיי-טק וחזר לספרד להגשים את החלום הקולינרי. יחד עם אחותו אמליה חיפש בברצלונה לוקיישן מתאים למסעדה, ומצא חנות רהיטים ישנה שבה חשק. הוא שיפץ אותה מהיסוד, הפך אותה לחלל אלגנטי, נעים וחם, וב‭2004-‬ פתח בלב ברצלונה את מסעדת ‭- Cinc Sentits‬ "חמשת החושים‭."‬ ארטל רצה שהחוויה שאורחיו יעברו אצלו תפעל על כל החושים. ואכן, בתוך פחות מחצי שנה דורגה המסעדה בעיתון הספרדי "אל פאיס" כאחת משש המסעדות הטובות בספרד, ומאוחר יותר, במגזין "קונדה נסט‭,"‬ התברגה לרשימת 80 המסעדות הטובות בעולם. ב‭2008-‬ זכה בכוכב מישלן.

     

    הסעודה ב"חמשת החושים" בנויה כארוחת טעימות. המנות מוקפדות, נקיות, מדויקות מאוד, נשענות על חומרי גלם מקומיים ומשובחים, חלקן עושות חיבורים נועזים, רובן מצטיינות בשילוב טעמים מושלם. ארטל משחק עם מרקמים, צבעים, טעמים וריחות, ומפליג עם מנות ספרדיות קלאסיות למחוזות חדשים ולא מוכרים. הכל אסתטי להפליא, ולמרות שמדובר במסעדה מכוכבת, השירות נעים ולא מעונב מדי.

     

    באפריל יגיע ארטל לארץ, לתערוכת "מבשלים‭,"‬ שתימשך 3 ימים בגני התערוכה בתל-אביב. זוהי תערוכת המזון הראשונה בארץ, המיועדת לקהל חובבי האוכל, וארטל יעביר שם סדנת בישול בניחוח קטלוני, תוך שימוש בטכניקות חדשות והתאמתן למטבח הכשר.

     

    • כתובת: Aribau 58, טלפון: 933239490, אתר

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים