שתף קטע נבחר

עוגת לימון בטעם וניחוח עוצרי נשימה

עכשיו, כשהלימונים צהובים ונפלאים במיוחד, למה שלא תכינו מהם עוגה בחושה, מבושמת בטעם לימוני עוצר נשימה?

 

עוגת לימון בחושה

תבנית באורך 30 ס"מ וברוחב 10 ס"מ או תבנית בקוטר 26 ס"מ

זה מתכון נוסטלגי. אני מכינה אותו המון שנים, כבר מזמן בעל פה, לפי מתכון מפתה שגזרתי פעם ממדור הבישול של הנערץ של נירה רוסו. 

בכל שנה, כשעץ הלימון בחצר של ההורים שלי מתמלא בלימונים צהובים, אני יודעת שהגיע זמן עוגת הלימון הבחושה הזאת, שאין לה מתחרים. ואגב, אני עדיין מחכה בכל שבוע למדור  של רוסו, עכשיו כבר במוסף "שבעה ימים". אני פשוט יודעת שהוא יהיה כל מה שכתיבה על אוכל צריכה להיות: חכמה, מרגשת, שנונה. איזו כותבת אוכל נפלאה.

 

המרכיבים

4 ביצים, מופרדות

2 לימונים צהובים ובשלים מאוד

1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר

200 גרם חמאה, רכה, חתוכה לקוביות

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

לזיגוג

1/2 1 כוסות (189 גרם) אבקת סוכר

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית (או התבניות).

2. שמים בקערת המערבל את החלבונים, מתחילים להקציף ומוסיפים בהדרגה חצי כוס מהסוכר. ממשיכים להקציף

עד שמתקבל קצף יציב. מעבירים לקערה אחרת.

3. מסירים מהלימונים רצועות דקות של קליפה צהובה בלבד (כדאי לעשות את זה במכשיר זסטר, כדי לקבל רק את החלק הצהוב ולא את השכבה הלבנה שמתחת, שהיא מרירה) ומעבירים לקערת המערבל הריקה. לקערה נפרדת, סוחטים את המיץ משני הלימונים.  מוסיפים לקערת המערבל עם קליפות הלימונים את הסוכר שנותר (כוס), מוסיפים גם את קוביות החמאה ומקציפים עד שמתקבל קרם אחיד.

4. מוסיפים לקערת המערבל את החלמונים ומחצית מכמות מיץ הלימון, מערבלים שוב עד שמתקבל קרם אחיד, מוסיפים את הקמח ומערבבים ידנית, עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים לקערת המערבל 3 כפות מהקצף, ומערבבים ידנית בעדינות, בתנועות קיפול. מוסיפים פנימה, בהדרגה, את שאר הקצף ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול, עד שהעיסה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה היטב ומתייצבת היטב. מוציאים.

6. הזיגוג: מערבבים היטב בקערית את מיץ הלימון שנותר עם אבקת הסוכר, לקבלת זיגוג בסמיכות הדומה לזו של חלב קוקוס. אם הזיגוג דליל מדי מוסיפים אבקת סוכר ואם הוא סמיך מדי מדללים בעוד מיץ לימון. מורחים על העוגה בעודה חמימה. מצננים קצת ומגישים.

 

בשבוע הבא: מתחילים להתכונן לפסח - עוגות תפוחי אדמה שהן תוספת מצוינת לחג

 

רוצים עוד מתכוני לימון ותפוז של איילת?

פאי לימון בלי מאמץ

עוגת תפוזים מפורסמת (בלי קמח)

 

רוצים לנסות עוד עוגות בחושות?

עוגת תפוחים וחלבה בחושה

עוגת קפה קלה להפליא

 

לכל מתכוני העוגות של שף

 

לכל מתכוני שף

 


 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת לימון. בדיוק העונה
צילום: יוסי סליס
בשבוע הבא, מתחילים להיערך לפסח
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת "שף"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים