שתף קטע נבחר

בניחוח ארגנטינאי: מאפה תרד וביצים שלמות

אחד המאכלים שדנה אלמוסני הכי אהבה בילדותה הוא טורטה פסקוולינה - מאפה תרד עם ביצים שלמות, שמגיע מהמטבח הארגנטינאי ויש לו השפעות איטלקיות

המטבח הארגנטינאי עשיר מאוד בטעמים בגלל גיוון חומרי הגלם. זה נובע מההגירה שהגיעה לארגנטינה ממדינות כמו איטליה, ספרד, צרפת וגם בריטניה, שהשפיעה כמובן על המטבח המקומי. בשר הוא אחד המרכיבים העיקריים של המטבח הארגנטינאי: סטייקים, צ'וריסו (נקניקיות) והרבה חלקים פנימיים, ביחד רוטב הצ'ימיצ'ורי המפורסם שהולך עם הבשר.  ההשפעה האיטלקית מתאפיינת בפסטות, ניוקי, קנלוני ופיצה מצוינת. בארוחת הבוקר תמצאו השפעה צרפתית כמו קרואסון, שנקרא מדייה לונה (חצי ירח), ופקטורס - מאפי שמרים שונים.

 

מהאנדים המטבח מתאפיין בבישולי קדרות למיניהם, לספרדים יש את הפיקדס (קצוץ) נקניקים, גבינות, טפאסים למינהם ופשטידות שמכינים במחבת בדומה לפריטטה הספרדית.


מי יקבל את הצהוב? טורטה פסקוולינה (צילום: דלית שחם) 

 

הטורטה פסקוולינה (Torta Pascualina), מאפה תרד עם ביצים שלמות וגבינה, הגיע לארגנטינה מאיטליה, אבל עבר כמה שינויים קלים בדרך. זהו אחד מהמאכלים שהכי אהבתי בילדותי, למרות המטבח המאוד מגוון שהיה אצלנו בבית (חצי ארגנטינאטי וחצי מרוקאי).

 

כשאבא שלי היה מבשל, תמיד הייתי נדחפת לו למטבח, עוזרת לשטוף את הירקות, לערבב, ואז לשבור את הביצים לתוך הפשטידה. השילוב של התרד עם הבצק והביצה האפוייה יוצא מעולה. תמיד כשאני מכינה את הפשטידה, אני נזכרת איך אחי ואני היינו רבים על מי מקבל את הצהוב של הביצה, ואבא שלי היה צריך לחפש עוד חתיכה בדיוק אותו הדבר. אפשר להוסיף למתכון ריקוטה, מנגולד וגם אפשר להכין את הפשטידה מבצק פריך. 

 

טורטה פסקוולינה

המרכיבים:

שמן זית

2 בצלים קצוצים

900 גרם תרד שטוף

200 גרם גבינת פרמזן

2 שיני שום קצוצות

6 ביצים

1 חבילת בצק פילאס תורכי

אגוז מוסקט

מלח ופלפל

צילום: דלית שחם

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את התרד ומטגנים עד שהוא מתרכך.
  2. מוסיפים את השום ומטגנים שלוש דקות.  מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.
  3. מסננים ומצננים היטב מנוזלים.
  4. מחלקים את הבצק לשניים. משמנים תבנית אפייה ומניחים בה חלק אחד של הבצק (אין צורך לרדד את הבצק).
  5. שוברים ביצה אחת לקערה וטורפים היטב. מוסיפים את התרד והפרמזן ומערבבים.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית עם הבצק ומשטחים. יוצרים חמש גומחות בעזרת כף.
  7. שוברים בעדינות ביצה לכל גומחה, מכסים בשכבה נוספת של בצק וצובטים את כל הדפנות לאורך ולרוחב כדי להדק היטב.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 35-45 דקות, עד שהבצק מזהיב.

 

דנה אלמוסני היא הבעלים של קייטרינג "בוטיק של טעמים "

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים