שתף קטע נבחר

תמר ישראלי כובש את אירופה

70% מהתמרים מסוג מג'הול הנמכרים באירופה מגיעים מישראל. ישראל מייצאת 6,000 טון מג'הול, מתוכם 4,000 טון לאירופה. זה התמר היחיד שמתייבש על העץ, ללא תוספת גופרית והוא נמכר גם כפרי טרי. מנכ"ל אגרקסקו: "תמר המג'הול הוא כוכב עולה שעשה קפיצה אדירה בעשור האחרון"

המג'הולים הישראלים כבשו את אירופה - 70% מתמרי המג'הול שנמכרים באירופה מגיעים מישראל. לפי חברת הייצוא אגרקסקו, תמר מג'הול נחשב לתמר הגדול והמובחר ביותר. הוא מצטיין בגודלו (פי 4 מרוב הזנים), בטעמו המתוק ובטקסטורה הפריכה שלו.

 

ישראל היא יצרנית תמר מג'הול הגדולה בעולם, כשמתחרותיה הן מקסיקו, ארה"ב ודרום אפריקה. ישראל מייצאת כ-6,000 טון מג'הול לכל מדינה בעולם, מתוכם בערך 4,000 טון הולך לאירופה.

 

רוב צרכני התמרים בעולם הם עדיין מוסלמים ויהודים, אבל גם הנוצרים נוהגים לרכוש אותם לפני חג המולד. המג'הול הישראלי גדל תחת הפיקוח והתקנים המחמירים של האיחוד האירופי, והוא הפרי היבש היחיד שמיובש באופן לגמרי טבעי, על העץ, בלי תוספת גופרית וסוכר.

 

ישראל מייצאת 12 סוגי תמרים

"ישנם 12 סוגי תמרים שמיועדים ליצוא מישראל", אמר ל-ynet עפרי דימנטמן מנהל מוצר תמרים בחברת אגרקסקו, "מתוכם המג'הול הוא היחיד שזוהה כפרי מבטיח בעל מרקם, טעם וערכים תזונתיים מצויינים.

 

"לפני כעשור החלטנו לשנות אסטרטגיה ביחס לשוק האירופאי וכך אחרי שנים של שיווק מינים שונים של תמר החלטנו להיכנס לשווקים באירופה עם כמויות גדולות יותר מתמיד של מג'הולים. שם למעשה ניתן לסמן את תחילת התפנית. גם הספורטאים ברחבי העולם גילו את המוצר בשנים האחרונות".

 

ב 5 השנים הקרובות תוכפל כמות המג'הולים המיוצאים מישראל, והיעד הבא כך מעריכים ב"אגרקסקו" יהיה סין. כיום מתפרסים שטחי הגידול של המג'הול על 13,000 דונם ובשנת 2012 יתרחבו השטחים ל- 20 אלף.

 

ייצוא חדש: תמר מג'הול לא מיובש

ב-3 שנים האחרונות באגרקסקו מייצאים את אותו מג'הול גם כפרי טרי ולא יבש. לפי דימנטמן, היוזמה לכך הגיעה מהחלקאים. "הם הביאו לתשומת לב המשווקים שהפרי הטרי, לפני שהוא מתייבש על העץ, ניחן בטקסטורה וטעם שונים לחלוטין, פי כמה טובים מכל תמר אחר שנאכל טרי", הוא מספר.

 

"כעת גם המג'הול הטרי מיוצא בצורה ניסיונית לאירופה, ובשנה האחרונה נהיה להיט. אנחנו משווקים אותו בקופסאות של עד 2 ק"ג, כשהפירות מסודרים אחד אחד.

 

"המג'הול שכולנו מכירים הוא פרי שמתייבש מעט על העץ ואז נקטף. המג'הול הטרי אינו מתייבש על העץ כלל ונקטף כ'תרמיל דבש'. הוא גדול ונפוח במיוחד, בשרני מאוד, בעל עור מתוח וטעם  עסיסי ומתוק מאוד. יש לשמור אותו בתנאים מוקפדים של טמפ' אחרת הוא מחמיץ במהירות".

   

שלמה תירוש מנכ"ל אגרקסקו: "תמר המג'הול הוא כוכב עולה שעשה קפיצה אדירה בעשור האחרון באופן שאינו דומה לכל מוצר אחר. זוהי עוד דוגמה מצוינת להצלחה של החקלאות הישראלית בכלל ולייצוא בפרט ביחס לכל המדינות האחרות בעולם.

 

"גם תמר המג'הול, כמו הפלפל, העגבנייה או האבוקדו הוא שגריר של כבוד ואנחנו נמשיך לעשות ככל שיידרש כדי לשגר שגרירים שכאלה אל עולם הקולינריה הגלובאלי.

 

"החקלאים הישראלים ידועים כחלוצים, תרתי משמע, ומוכרים כבעלי מקצוע אשר מצליחים להתמודד עם כל האתגרים הניצבים בפניהם. משלחות מכל רחבי העולם פוקדות אותנו מדי שבוע על מנת להתרשם מהאיכות ומהסטנדרטים המוקפדים המהווים לא פעם ל"סמן הימני" של השווקים באירופה ובצפון אמריקה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
כמות הייצוא תוכפל תוך 5 שנים. תמר מג'הול
מומלצים