שתף קטע נבחר

10 הדיברות של המנגל

הילדים יוצאים למדורה? יופי, זה בדיוק הזמן לאסוף את החבורה הפרטית שלכם, את הבית הכי מרווח ואת מכשיר הגריל הכי מתוחכם שיש בסביבה. רפי אהרונוביץ' מסדר לכם גם את התפריט, וגם את עשרת הדיברות להפקת מנגל מוצלח

הספורט הלאומי שלנו, המנגל, הוא עניין שמצריך לא מעט ניסיון. אני, כהרגלי, באתי להקל עליכם את החיים וברצוני שוב לחלק איתכם הרבה קילוגרמים של ניסיון שהצטברו במשך שנים. אתם, חברים, מקבלים את זה מן המוכן. לי זה עלה בהרבה כסף והרבה בריאות.

 

עשרת הדיברות למנגל מוצלח

א. עשה לחברך מה ששנוא עליך

הצטיידו מבעוד מועד בחברים עם גג מרווח, רצוי צופה לים (זה עוזר לתאבון) או חצר מושקעת (רצוי עם בריכה. זה עוזר לצנן את הגריל-מן). שווה להתחנף ולסבול אותם כל השנה לטובת יום הדין הזה.

 

ב. אל תחמוד

אל תהיה גרידי. תתחיל לאט. שכנע את החברים לעבור מגריל פשוט לגריל מתוחכם יותר. שכנע אותם שכדאי להם להשקיע בגריל עוד יותר מתוחכם, כי זה טוב לחברים, עד שתגיע למצב אופטימלי. זה לוקח זמן אבל שווה את המאמץ.

 

ג. לא טוב היות האדם לבדו

ארגן לך חבורה, לא גדולה ולא קטנה מדי, 5-6 זוגות, כאלה שעברו כבר דבר או שניים בחיים, ורצוי שלכל אחד יהיה תחום התמחות שעוזר לחבורה, ואם לא - אז לפחות כאלו שלא יפריעו.

 

ד. כבד את אביך ואת אמך

תפוס את הילדים וחזור ואמור להם, תוך כדי שאתה מנופף בסכין ובמלקחיים של המנגל: "כבד את אביך ואת אמך למען יאריכון ימיך על פני האדמה אשר אתה דורך בה", כלומר, עופו והתחברו לבני גילכם ותנו להורים לחיות.

 

ה. לא תתקמצן

השקעתם בחברים, השקעתם בגריל, השקיעו בבשר אמיתי.

 

ו. לא תרצח

הקפד להוציא את הבשר מהאש בזמן. כאשר אתה חושב שהוא לא מוכן, הוא כבר מוכן. וחוץ מזה, תמיד אפשר להחזירו לגריל למספר דקות.

 

ז. אם אשכחך...

לעולם לא תשכח את הגריל-מן! הוא כבר עבר את גיל 20 למרות שהוא מסתיר זאת בהצלחה, ולמרות חדר הכושר הכרס לא כל כך שטוחה. חם לו, הילדים הרגיזו אותו בבוקר עד שפנו כל אחד לענייניו, וכו'. הכן לו מספר שוטים של וודקה קפואה. זה יתרום לאיכות הבשר היורד מן הגריל. באחריות.

 

ח. לא תנאף 

סוף סוף ארגנתם חבורה, אתם רגילים אחד לשני, אל תבגדו בה עם חבורות אחרות, אפילו שהפיתויים רבים, אפילו שיש לכם הזמנה לעשות מנגל על יאכטה וכיו"ב.

 

ט. שוב, אל תתקמצן!

אל תמלא את האנשים בחומוס, פיתות ושאר תועבה, כל זה על מנת שרוב הבשר יישאר לך ולמשפחתך לשבוע. תגיע ישר לעיקר: המשחק המקדים היחידי שאני מכיר על גריל זה שיפודונים קטנים של שקדי עגל ועליהם מעט מלח גס.

 

י. לא מצאתי דיבר אחרון

אבל לדעתי אם תמלאו את כל התשעה הראשונים, תהיו כל כך מאושרים שזה לא ישנה לכם.


מנה עיקרית: פורטרהאוס על הגריל (צילום: שי רוזנצוויג) 

 

אפריטיף: שיפודי סינטה מגולגלים על אווז מעושן או בייקון עם בצל ירוק

המרכיבים (ל-20 שיפודונים):

40 פרוסות סינטה חפות מגידים, פרוסות במכונה לעובי של שניצל דק

40 פרוסות בייקון או אווז מעושן

2-3 כפות חרדל

כ-10 גבעולים של בצל ירוק

 

אופן ההכנה:

  1. מורחים בעדינות כל נתח סינטה בשכבה דקיקה של חרדל, מניחים עליה את הבשר המעושן ובמרכזה לרוחב מניחים גבעול בצל ירוק באורך של 3-4 ס"מ.
  2. מגלגלים ומשפדים כל 2 גלילים על שיפוד אחד. אם אינכם מצוידים בשיפודים מקצועיים אלא בשיפודי הבמבוק השנואים עליי, השתמשו ב-2 שיפודים במקביל, במרווח קטן זה מזה, על מנת למנוע מהנתח להתגלגל.

 

אפריטיף 2: צלעות טלה ביוגורט וקארי

כן, חברים, זה לא כשר ולא, אי אפשר להחליף את היוגורט במשהו אחר. אבל שווה לנסות. במקרה הזה צלע לסועד תספיק על מנת לפתוח את התיאבון.

 

המרכיבים:

כ-20 צלעות טלה מגולפות מעט (במה שיורד מהעצם תוכלו להשתמש אחר כך - לקצוץ לתוך קבבים או כדורי בשר)

2 גביעי יוגורט כבשים

1 כפית אבקת קארי

1/2 כפית פפריקה אדומה

מעט מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הכל, משרים את הצלעות לפחות ללילה ומניחים על הגריל. היוגורט משנה לגמרי את מרקם הבשר והופך אותו למשהו אחד. אפשר לנסות את אותו פטנט גם עם פרגיות עוף שלמות שכל אחת מהן מחולקת באמצע.

 

לטובת שומרי הכשרות, הייתי סתם מניח צלעות טלה על הגריל עם מעט מלח גס, פלפל שחור ומטפטף עליהן מעט מיץ לימון טרי ברגע שהן יוצאות. אם חסר לכם עוד משהו לפתיחה, הרי השיפודונים עם שקדי העגל ומלח גס יעזרו לכם להתגבר על המחסור.

 

מנה עיקרית: פורטרהאוס ידידותי למשתמש

הפורטרהאוס הוא נתח של סינטה ופילה יחדיו, או בעברית: מותן ומותנית, מחוברים על ידי עצמם בצורת T, אבל מהצד האחורי, בו הפילה רחב. אני הייתי הולך על נתחים במשקל של 1.2 ק"ג לנתח זוגי, חוץ מאשר לד', שזה בשבילו מנה ראשונה.

 

המרכיבים:

מספר נתחים כרצונכם, מקפידים לבקש מהקצב לעשות סימן V קטן בסינטה, קרוב לעצם, מה שיעזור לחום לחדור פנימה

מלח גס

פלפל שחור

שמן זית, לימון ושום (או חמאה מומסת ומיץ לימון)

 

אופן ההכנה הכי פשוט שיש:

  1. צולים את הבשר על רשת לוהטת כ-6-7 דקות מכל צד, מוסיפים מעט מלח גס ופלפל שחור, מעלים את זה לרשת העליונה (כבר אמרנו, להשקיע בחברים עם גריל טוב) או מעבירים אותם לצד אחד של הגריל, מכבים את הלהבה מתחתם וסוגרים את המכסה למשהו כמו 10 דקות נוספות. אפשר להוציא ולהבריש או בתערובת של שמן זית, לימון ומעט שום (משהו כמו רוטב טוב לסלט) או למי שיכול להרשות לעצמו - בחמאה מומסת ומיץ לימון. מניחים על קרש, לוקחים סכין טובה ומגישים את זה מפורק מהעצם ממש ברגע האחרון. זה לא רק מרשים, זה גם נוח מאוד לאכילה. את הנתחים שנשארים אדומים מדי, הקרובים מאוד לעצם, אפשר לצרוב עוד מספר דקות ולכרסם.
  2. לטובת אלו עם המנגלים הבסיסיים יותר, מה שהייתי עושה הוא ממלא חלק אחד של המנגל בחול ובצד השני פחמים. אחרי ה-6-7 דקות הראשונות של מה שנקרא "סגירת בשר", הייתי מעביר אותם לצד הפחות חם, זה שיש חול מתחתיו. החול מעביר את החום, אבל בעדינות.

 

קינוח

אתם צוחקים עליי! אם מילאתם בערך חצי ממה שכתוב פה ואתם זקוקים לקינוח, אז נראה לי שהדבר היחידי שיכול לעזור לכם זה קיצור קיבה. אבל אם בכל זאת, כמו אצלנו, הייתי הולך על אבטיח ומלון טריים, על גלידת סורבה איכותית וחצי שעה אחרי זה, על שפת הבריכה, כשהגריל-מן שתוי, שבע ונינוח, על טרוּף שוקולד מעולה עם ניחוח של גרידת תפוז, וסיגר אחד, מונטה קריסטו כמובן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים